icon

Kedy ste dali dieťa prvýkrát svokre na stráženie?

11. okt 2021

Nasa mala ma pol roka. A ja sa stale bojim dat malu svokre bez mojho dozoru aj na par hodin. Je to starsia zena s mnozstvom zdravotnych problemov. Ved ja by som asi infarkt dostala malu u nej nechat. A nie nejde o to, ze je svokra, mala este u nikoho bezo mna nebola. Manzelovi ju v pohode necham ved je jej tato, obeham si kludne obchody vsetko. Svokra sniva ako jej zacneme malu nosit. No ja momentalne mam v plane do 3 rokov urcite nedat malu svokre bez mojho dozoru. Ano vychovala mojho manzela, ale pred 40 rokmi. Pokracovanir nizsie

petamich
11. okt 2021

@nafka0483 ty vzdy tak pekne a konstruktivne prispievas do diskusii 🙂

zuzliq
11. okt 2021

@denisa0504 pretože tu nejde o teda, ale o to dieťa. Preňho je veľmi dôležité budovať si vzťahy aj mimo najbližšiu rodinu. Teda mamu a otca. Ak to nedovolíš, je to preňho mínus.

katkati
11. okt 2021

@denisa0504 Hračka? Keď im necháš dieťa, nedajú mu najesť, neprebalia, neuspia? Keď je dieťa s tebou, tiež sa s ním iba hráš? Veď budú robiť to, čo je potrebné, tak ako to robíš aj ty. Nezávidím svokrovcom, keď im toto povieš.

ivangeline
11. okt 2021

Po roku a pol..

00ivi00
11. okt 2021

Nie nedala by som.. Malý ma niečo vyše rok a pol a nevarovala ho ani jedna babka, tak že o samote u nej doma niekoľko hodín. Sem tam s kočíkom idú, jasné.. A možno keby im môžem veriť, že budú rešpektovať moju výchovu a moje názory napr na to, co dieťa ma jesť a čo nie tak by bol s nimi aj o trošku viac.. Inak keď je babka v pohode, dieťa si k nej vytvorí vzťah aj keď s ňou bude tráviť viac času až od 3 rokov napr. Nemusí tam dvoj mesačne hneď tráviť 3 hodiny denne.. A tiež nerozumiem tomu aby sme boli s partnerom chvilu sami a budovali vzťah.. My sme sa dosť nachodili do kina aj pozabavali.. Teraz chceme byť rodičmi 🙂

00ivi00
11. okt 2021

@evica17 pekne si to napísala, to si aj ja myslím 👍🏻

1katus1
11. okt 2021

Mne svokra deti nestrazila a ani strážiť nebude ale ona ani nechce vidí deti tak 5x ročne a viac sa nezaujíma nezavolá nepríde. A to by a len 20km a auto majú . Mojej mame som dala strážiť vzhľadom na to že býva v jednom dome je to logické ona ide k nám hore a deti sú vlastne stále doma len je pri nich babka.

maciatkolulu
11. okt 2021

@denisa0504 dobraaaa👍🙏🙏🙏, keď budeš pripadne potrebovať neskôr pomoc, snáď staré matky povedia niečo v podobnom duchu, akože sa zahrali v minulosti dosť a hračku nepotrebujú... Samozrejme prosím ta do škôlky tiež túto "svoju hračku" nedávaj, myslím, že to učiteľky ocenia a aj druhý rodicia

chatte007
11. okt 2021

Ja mam mamu aj svokru este relativne mlade zeny (50-nicky), zdrave, schopne, rozumne a spolahlive. Takze ja by som sa nebala aj polrocne im dat postrazit. A aj postrazili, ked som potrebovala nieco vybavit, nakupit. Ale starsej osobe, spomalenej, mozno aj nepozornej a menej spolahlivej by som sa bala dat take male. Bezpecnost dietata je predsa prvorada. Ty si poznas svokru najlepsie, rozhodni sa podla seba. Neznamena to predsa, ze ides branit vztahu babka-vnuca alebo vychovat mamin cecek, ako to tu hned niektore vykresluju.

dominka63
11. okt 2021

Mne strážila moja starká ktorá mala 69rokov v tom čase moju dcéru od narodenia chodila som do školy každý deň povedala že pri nej omladla a nemala kedy myslieť na choroby

rubinka
11. okt 2021

@denisa0504 - Dieťa nechce byť so starými rodičmi?

viestta
Odpoveď bola odstránená
irusa
11. okt 2021

@dominka63 to ako moja svokra

rubinka
11. okt 2021

@viestta - No ja to chápem tak že to dieťa je so starými rodičmi ale nechodí k nim samo bez rodičov. Vo veku 4 roky to není až také tragické. Iné by bolo keby bolo v kontakte len s rodičmi a s nikým iným. A tiež je tu dôležité ako to vidí samotné dieťa.

3petka
11. okt 2021

😂 hned v den ked som prisla z porodnice a isli sme vybavovat papiere. Napapany spinkal.

maximilie
11. okt 2021

Rob ako cítiš. Ja som sa tiež bála. Asi od roka som ju nechala 1hod v týždni s babkou ale to len preto, že máme s muzom spoločný koníček. Inak by som ju tiež nenechala len preto, ze niekto chce.
Absolútne to nepotrebujem a nechcem, aby sa mi niekto staral o nase dieťa. Ak chce, tak nech sa prechádza spolu s vami.

viestta
Odpoveď bola odstránená
maximilie
11. okt 2021

@viestta ale ja si myslím, že pol ročne dieta si tie superzazitky ešte nejak neuzije...
Ja si myslím, že táto téma je o babatkach. Ja moje dieta nechám so starými rodičmi až keď bude na to zrelé a to pevne dúfam, že v 4r určite bude. Aj teraz zbožňuje dedka. Neskutočne sa spolu vedia hrať a blaznit, ale potrebuje vidieť, že som tam. Akonáhle odídem len na WC, už začína revat. Potrebuje ma tam, skrátka ešte nie je pripravená, aby som ju tam nechavala, lebo ONI chcú.
Zvykla by si, keby musela. Našťastie nemusi

maximilie
11. okt 2021

A možno nezvykla... sestra tak nechavala svoje dieta pravidelne od 3mes a asi do 4r tam prereval aj cely deň. A to mal okolo seba všetkých svojich, aj súrodencov a skratka si nezvykol

lenka1993
11. okt 2021

Nikdy lebo nebol záujem. U mojej mami ostávali od cca roka na pár hodín, od dvoch ja na noc.

viestta
Odpoveď bola odstránená
aceris
11. okt 2021

Vacsina tu pisete, ze nedavanie dietata starym rodicom je okradanie vztahu stary rodic - vnuca. Ale PRECO? Ked chodia na navstevu a stary rodicia sa s dietatom hraju a rodicia si piju kavu s vylozenymi nohami, tak si tie deti nebuduju vztah? Dost divne podla mna...Moj trojrocny bol prvykrat osamote s mojou mamou len nedavno(pocas celeho dna). Nemam pocit, ze by bola chyba, ze doteraz nebol. Svokrovcom sa ho nechystam dat dodnes, pretoze vnuca maju len ako opicku na ukazanie vsetkym kamaratom ale realna starostlivost pokrivkava. Dostali zoznam alergii maleho a aj tak mu vzdy daju nieco co je na zozname a musim zasahovat, pretoze oni necitaju zlozenie s vyhovorkou(nevidim na to a nechce sa mi vytahovat druhe okuliare z tasky)🤦

rubinka
11. okt 2021

@viestta - No tebe to vyhovovalo takto a @denisa0504 inak. Ja by som napríklad tiež nedala dieťa na týždeň preč so starými rodičmi na dovolenku v takom nízkom veku. Mne len prišlo trošku prehnane to odsudzovanie že aká je to matka keď dieťa nechodí samo k starým rodičom. Mne to nepríde divné vo veku 4 roky.

lujza123
11. okt 2021

Dávala som už pár mesačnú... Najedenu, unavenu v kočíku hneď zaspala a svokra hodinu pokocikovala okolo kostola. Ešte som ju pri tej príležitosti aj vyobliekala do všetkých tych ružových cipkovanych svetrikov od svokry v ktorých malá vyzerala ako slahackova torta. Babka bola spokojná, ja som bola spokojná že nám chvíľku voľno a mala si pospala na čerstvom vzduchu.
A tiež keď mi uz prespala v noci aspoň 6 hodín vkuse (tiež par mesačná) tak sme k svokre šli prespať, malú som uspala a svokra strazila. My sme si mohli aspoň na dve hodiny vybehnúť sami dvaja s chlapom ako za slobodna....
Skôr takto starší vedia postrážiť malé babatko kým spi ako keď ma 1,5 roka a je ako kaskader všade vylezie, za všetko hučí.

kiki68
11. okt 2021

My sme tak v 4 mes zacinali na takej pol hodke. A teraz vydrzi v roku sj cosi uz dlho. Ked neni mrzuty vylozene, tak par hodin

aceris
11. okt 2021

@lujza123 zalezi aj od toho co matka akceptuje pri tom malom dietati. Ale suhlasim, ze vacsia nehoda sa moze stat, ked zle sa pohybujuci starsi clovek strazi pohyblivejsie dieta, nez to ktore lezi v postielke. Ale mne by vadila aj vyplakavacia technika pri malom babatku.

denisa0504
11. okt 2021

Nebudem vás tu všetky označovať takže všeobecne. Píšete to, ako keby sa k môjmu dieťaťu nemôže nikto ani priblížiť 😄 ja len píšem, že nemám dôvod dávať samé dieťa niekomu. Ale ak to vám vyhovuje tak kľudne. Babky chodia k nám a my k nim. Dieťa má s nimi pekný vzťah, predstavte si 🤔 aj keď som nedovolila prespávanie a podobne... A aj do škôlky chodí normálne atď atď. Robíte tu z toho vedu ako keby som dieťa držala dole v pivnici zamknuté🤦 len útočiť za iný názor, ale tak možno ste už uspokojené, alebo ešte niečo? A babka ktorá si podmienkuje, že buď dieťa budem dostávať na noc alebo ma nezaujíma, je pre mňa narušená a takú by som ani nepotrebovala- na margo tej vety, že potom babka stratí záujem... Opakujem, nevidím dôvod dávať dieťa keď si ho niekto vypýta ak to nepotrebujem a ani to dieťa keďže má svoj režim atď. Ach ženy, ste také zaslepené len sebou, že ja sa len zabávam. Nie že vás roztrhne 😘 a autorka sa pýtala, kedy sme začali nechávať deti s babkami, tak som napísala čo a prečo je to tak u nás. Tak ako vy. Ale píšem tu vám všetkým, aké ste hrozné matere? Hneď som písala, každého vec... tak buďte trochu normálne. Moje dieťa nemá traumu z toho, nemá fóbiu z ľudí ani nič čo tu bolo naznačované 😄 a už sa nebudem vyjadrovať, aby ste sa tu viac nerozrušovali, že u niekoho to môže fungovať aj inak ako u vás 🤦

lenkakravcova
11. okt 2021

Ja vidím rozdiel medzi nechavaním dieťaťa niekde keď nepotrebujem/potrebujem a medzi stretávanie sa s rodinou.
My sa s rodinou stretávame.
Deti som im ale nenechávala a nenechávam samé. Mama je chorá, otec ťažko po stráži malé dieťa a okrem toho nerešpektujú častokrát to, ako deti vychovavam. Popravde by som sa aj bála ich nechať samých. Aby sa im nieco nestalo, keďže ten zdravotný stav mamy nie je najlepší.
Ale samozrejme na návštevy chodíme, na výlety chodia spolu, ale tak žeby som tam deti do troch rokov nechala samé u babky a šla niekam, to nie.
V škôlke problém syn nikdy nemal, takže tu niektoré preháňate.

simca06022011
11. okt 2021

hocikedy.. aj 1,5r isla k babke, jednej aj druhej... na den, niekedy aj na noc (ale to sme zvycajne prespali aj my), od cca 4-5r chodi aj sama na prazdniny tam. Ale teda postaraju sa o nu ukazkovo. Sem tam isla na vylet v pyzame, miesto oblecenia :D a pride ako z divych vajec, ale inak ok.... 6m by som na cely den nenechala urcite.

beata_k
Odpoveď bola odstránená