Kedy ste dieťa odučili od plienky?

tehula
29. júl 2011

Ahojte, zaujimalo by ma, kedy vase deti sa oducili od plienky a zacali pouzivat nocnik alebo zachod. Napiste prosim vek dietata, kedy aspon na den prestalo nosit plienky, pripadne pridajte aj vek, kedy ste ho oducili uplne aj od nocneho plienkovania. Napiste aj cas, kolko vam priblizne trvalo to oducanie (mesiac, tyzden, atd...). Posledna odpoved, ci ste latkovali, alebo pouzivali jednorazove plienky.
Dakujem

benne
29. júl 2011

22mesiacov, ked sama na to dozrela, za týžden cez den, za další týžden v noci, jednorázovky

kaja73
29. júl 2011

Prvy syn 18m,oducil sa v priebehu tyždna,mal jednorazovky,v noci su odučil v 23m.
Druhy syn v 16 a pol m,odučil sa za 4 dni,mal latkovky,v noci este plienky ma,ale už jednorazove-ma 19m.

emanka
29. júl 2011

26 mesiacov, prakticky okamžite, cez denný spánok nemá a v noci áno, jednorázové

sisaka
29. júl 2011

dcera - prve tri mesiace nosila latkove, potom jednorazove, oducila sa naraz od nosenia plienok cez den i vnoci v priebehu niekolko dni vo veku 20 mesiacov
syn nosil od narodenia len jednorazove plienky, oducil sa od nosenia tiez naraz (den+noc) vo veku 30 mesiacov v priebehu jedneho tyzdna.
Deti som nikdy nenutila sediet na nocniku, obidvom som predstavila nocnik okolo jedneho roku veku dietata, ani jeden neprejavil v tom case on zaujem, takze som si pockala kym fyzicky a psychicky dozreju a prakticky bez problemov, len s par nehodami v priebehu prvych dni sa vzdali plienok.
Nocnik, ci zachod? zacali sme s nocnikom, ale ani jeden nevydrzal dlho s jeho pouzivanim, kedze uz boli dost velky na to, aby si vsimli, kde vykonavame potrebu my, chceli to robit ako velky, takze velmi rychlo presli na zmensovatka do zachodu, synovi sa nepozdavalo ani to a uz pred 3. narodeninami ho odmietol pouzivat i ked mame doma velmi pekne s detskymi motivami.
Drzim palce, ak sa chystas na oducanie, hlavne nenutit a najprv si urobit test zrelosti, myslim, ze bol niekde na internete, ak dieta nie je pripravene, je zbytocne ho trapit.

atrami
2. aug 2011

Najstarší 20 mesiacov, prostredný 38 mesiacov, najmladší 32 msiacov. Bol to boj. Ale asi fakt neboli zrelí. Potom to išlo veeeeeeeeeeľmi rýchlo. Najmladší zo dňa- na deň prešiel z plienky rovno na záchod, nočník ani nepotreboval.
Nemal ani jednu nehodu.

zuzikkaa
2. aug 2011

maly sa naucil teraz posledny mesiac-cize v 22mes
na spanie este plienku davam,no poobede ju mava suchu 😉

ivkaivka
2. aug 2011

19 mes, pochopila hned, no na noc je bez plienky až teraz 23 mes.

cmulinko
2. aug 2011

prvy syn sa odnaucil od plienok ked mal 2 roky a 10 mesiacov v priebehu 3 dni uplne...pouzivali sme jednorazove plienky.mensi syn ma teraz 2 roky...cez den sem tam vravi,ze chce ist cikat,ale nie vzdy....mohol by byt uz bez plienky cez den,ale musela by som ho strazit a kontrolovat kazdych 15 minut co momentalne nie je moc realne kvoli malej dcerke,takze ked povie syn,ze chce cikat,tak dam plienku dole a cika a hned nasadzujem plienku nazad. tiez ma jednorazove.

anjelicek26
2. aug 2011

Saska v 20 mesiacoch - nikdy nemala nocnik ani nic, len odrazu, ze nechce plienku - tak sme to skusili a po tyzdni bola komplet sucha - a aj v noci. To od prveho dna, co sme si vysvetlili, ze plienku uz nema.

Pri Maxovi tiez pockam buducu jar-leto kym nieco v style nocnika vobec zaobstaram 😅 Mame kopu casu. Ja osobne neuznavam "trening" na nocnik odkedy dieta sedi, totalna strata casu a stres pre matku a dieta.

Obaja su pamperskaci 🙂

nibiru
2. aug 2011

no mi sme začali dávat na nočnik cca od 8mesiaca nemala s nim žiaden problém od tej doby kaka len do nočníka za 4m. sa do plienky pokakala len 1krat a ak sme doma plienku nemáme stane sa sem tam nehoda ale skor výnimočne.ak spime počas dna doma plienka býva sucha no na von jej ju dávam stale aj na nocne spanie.tak ale ona ma zatial len 12.mesiacov nepýta sa sama len ked už sa vyciká zakričí e ale mame to odsledované kedy približne treba a vtedy ju na nočník dám no tiež som zvedavá kedy sa odučí úplne použivame jednorazové 🙂 vobec to neni pre nas stres ani strata času normálne sa vyciká,vykaká a fungujeme dalej ak neche nič sa nedeje .-)

bobocka
3. aug 2011

maleho sme davali preventivne na vecko po roku.nocnik ignoroval a mne prislo jednoduchsie ho rovno na vecko ucit,ako zacat s nocnikom a potom mu hovorit,ze nie do nocnika,ale na vecko sa cika.ked sa dietatko vecka neboji,tak som rovno za vecko.no ked mal cca 21 mesiacov,tak sme zacali s odplienkovavanim.bolo pekne,teplo.prala som denne 😀 proste som mu zrusila plienku a davala som ho preventivne na vecko,velmi casto a ked si cikol ci kakol,tak som mu hovorila co robi a chvalila som ho.po cca 3 tyzdnoch sme nepotrebovali plienku ani na noc.no potom maly zacal soplit a zacal cikat aj v noci,tak sme sa k plienke na noc vratili.no na den a ani na denny spanok uz plienku nemame.ma 22 mesiacov,takze to pochopil dost rychlo.jasne,ze sa stane aj nehoda,ked v zapale hry sa zabudne vypytat,no to si len trosku cikne do gati,par kvapiek,zadrzi a hned robi poplach,ze mu treba a docika na vecku.ja si myslim,ze ked uz tak poriadne.stale nosim so sebou kopec veci na prezlecenie ak by nahodou bolo treba a v kociku mam jednorazovu prebalovaciu podlozku napoly prstrihnutu,ak by sa nahodou maly cikol v kociku,tak ju proste vyhodim a kocik je suchy 🙂 ale co sa tyka odplienkovania tak je tazko urcit vek kedy je dietatko na to pripravene,lebo kazde je pripravene inokedy.vacsinou je to medzi rok a pol a dva a pol rokom.ale su deticky trojrocne s plienkou a je to ok.netreba tlacit na pilu,lepsie si dat nacas,ako robit prilisny tlak na dieta a v starsom veku sa zacne pomocovat.treba vnimat vlastne dieta a odhadnut,kedy je na to pripravene.hlavne neporovnavat.v nicom 🙂 a mali sme jednorazove plienky.

maryanna
3. aug 2011

oducenie rok a pol, od polroka pampersy, na nocnik intenzivne od roka, od 15 mes...........

wewe22
3. aug 2011

cez den sme sa oducili v 1,5roku trvalo to asi tyzden+obcas nejaka nehoda, na obedny spanok 20mes to islo spontanne, na noc asi v 2rokoch dve noci, pouzivali sme pampersky
nakoniec sme sa po pol roku k plienkam na spanok museli vratit no aj to sa zial stava

annie13
3. aug 2011

syn 21 mesiacov, zo dna na den, neskusala som ho na nocnik, nehoda sa nestala ani v noci
dcerka ma 16 ale este neuvazuje vzdat sa plienky

sssimi
3. aug 2011

V presne 2 rokoch sme začali a do týždňa sme boli bez plienky.

cecil36
3. aug 2011

Dcera bola bez plienky pocas celeho dna od 12 mesiacov a nocne cikanie sme zrusili vo veku 15 mesiacov. Kedze skoro rozpravala, vedela sa rychlo vypytat. Ziadne tlacenie na pilu ani stres. Bola zvyknuta sediet na nocniku od 6 mesiacov, mala z toho srandu, lebo sediet bolo pre nu nieco nove. Samozrejme, nesedela tam pol hodinu 🙂.

jitkatatarova
4. aug 2011

Moje sa cez den od plienky(pampersky) oducili v 2 rokoch zhruba za 2 tyzdne, na noc mavame doteraz.Zacali sme na nocnik, no a teraz to striedaju.

tina2
4. aug 2011

Najstarší syn sa úplne odučil od plienok na19 mesiacov behom týždňa aj vo dne aj v noci ,dávala som mu pampersky, na nočníku sedával od pol roka, niekedy sa podarilo, inokedy nie, nikdy nie nasilu,dcéra na 16 mesiacov, tiež pampers, , tiež na nočníku od pol roka, na noc mala ešte asi mesiac, potom som ju začala dávať asi hodinu po večernom zaspaní vycikať v podstate spiacu a tak vydržala do rána už suchá a pritom som ju v noci ešte dojčila, teraz mám ročného syna, ktorý sa začal pýtať na veľkú úplne sám od seba, že "aa" pritom som ho dávala na nočník iba asi 1x za deň od cca 8 mesiacov, cikať sa niekedy zabudne, alebo nestihne, ale vždy mi to oznámi, aj ked je neskoro 😉, ráno sa väčšinou zobudí suchý, ale závisí to od toho ako často sa budí a koľko krát sa v noci kojíme, dávam mu tiež pampersky, ale cez deň sme teraz v lete prešli na látkové, kedže sa nám "nehoda" už nestáva často, viem, že je to dosť skoro, sama som prekvapená, ale nijak som ho nenútila, a pritom vidím, že presne vie, kedy, čo bude do plienky robiť 🙂

titkovamiriam
4. aug 2011

Milan-zo dna na den nechcel plienky 14m-latkové
Michal-15m cez den-16mnoc-latkove
Marek-18m cez den-20m noc-jednorazove
na šerbel som deti ucila od cca 6-8m formou hry od roka vsetky nikdy do plienky nekakali

kamajka
4. aug 2011

Tak,my sme mali plienky do 3 r.......Obaja starší...POhodlnosť nadovšetko,hm 😖 😀 😀
My sme používali pampersky a odúčanie nebolo treba odučilli sa sami keď na to boli pripravení akákoľvek snaha ich odučiť bola márna a zbytočný stres pre mňa aj pre deti

masinka
4. aug 2011

Nelka - 29 mesiacov cez den, 30 mesiacov aj v noci
Dianka - 21 mesiacov cez den nocnik, o tyzen neskor zachod, 22 mesiacov aj v noci
obidve nosili pampersky

Nelka "chodila" na nocnik odkedy vedela sama sediet (cca 8 mesacna), ked sme vystihli, tak aj cikala aj kakala do neho.... odkedy sa vedela z neho sama zdvihnut, tak si nan odmietala co i len sadnut - drzala vystreta ako doska, len aby sme ju nan nedali... tak sme to nesilili, v roku a pol sme ju nechali tyzden behat bez plienky... evidentne jej nebol jasny zmysel tohoto cvicenia, tak sme to este nechali dozriet. Ked mala dva roky, narodila se jej sestricka, tak sme odplienkovavanie neriesili, zase az ked mala takmer 2,5 roka a bolo teplo - zase sme zrusili plienky, prve dva dni islo vsetko do teplakov, na treti den jej doslo co po nej chceme a do tyzdna sme boli suchi... postupne sme skusali aj von, poobednajsi spanok a noc... do mesiaca sme boli uplne bez plienok. Nehodu sme mali odvtedy cca 3x (aj to len ked brala lieky- oblbovaky, tak sa nezobudila ze jej treba.

Dia ked mala rok a tristvrte , jeden vecer zahlasila ze nechce plienku a ide na nocnik... odvtedy nan chodila. Po tyzdni sa rozhodla ze zachod je lepsi a chodi na zachod.... nehodu mala raz vonku a mozno 5 x doma ked nestihla dobehnut. nocne plienky sme zrusili po mesiaci .

modrofuzik11
15. aug 2011

sara sa oducila od plienky v 1,5 roku. uplne sama. chodili sme na plavanie a tam videla starsie deticky ako chodia na nocnik. tak zrazu ani ona nechela byt horsia 🙂

gubcikova
15. aug 2011

18mes.cez deň bez plienky( jednorázovky) 2 týždne na to si dala plienku aj v noci dole,že ona nechce

pancake
15. aug 2011

plienky jednorazovky syn mal 30mesiacov a zo dna na den mi povedal ze plienky nechce.... nema ani na noc ale dnes sa po mesiaci opat pocikal.(stane sa to vtedy, ked ho zabudnem dat pred spanim cikat)

nickyma
15. aug 2011

jednorazove plienky, obaja 2 roky a 1 mesiac (jeden v lete, druhy v zime) asi do mesiaca aj v noci bez. nezalezi to od toho, ako dlho sa dieta dava na nocnik, proste musi dozriet jeho nervova sustava na to, aby vedelo napriklad moc kontrolovat.

nina88
15. aug 2011

My mame rok a tyzden kakame do srblika... 🙂 Cikanie az potom zacneme nacvicovat... 😉

sylvia20
14. okt 2011

Baby, ako tak citam, tak nechapem,ze moja mala ma 26 m, od 23 kaka do serblika, ale cikanie nie a nie naucit sa. Samozrejme cika do serblika, ale nepyta sa sama,davam ju tam odhadom, ale co ma trapi, nacvicujeme to uz cca 3 mesiace a stale sa sama nevypyta, resp. vypyta, ale nikdy nema nohavicky suche, vzdy je tam trosku cvrknute. Ked tu citam, ze ste sa to naucili niektori zo dna na den, tak mi je to take cudne, ze nam to trva tak dlho ☹

janka_pn
14. okt 2011

cez den v 2,5 roku, ale na noc ma doteraz, ma presne 3 roky a este daku dobu to budeme musiet potiahnut, nakolko vecer vela pije 😝. skusala som odplienkovat aj skor, ale neslo to, bola stale pocikana, nepytala sa... nebola na to pripravena. nemozno "tlacit na pilu" niekto je pripraveny skor, iny neskor. nie je to predsa sutaz 😉

ivetusik
14. okt 2011

Moja prvá dcéra dne už 23 ročná sa odučila od plienky razom z minúty na minútu, keď videla že dávam plienku jej vtedy narodenej druhej sestričke 🙂 Od tej chvíle, ako si sama z gatiek Sandra vytiahla plátnovú plienku že "nečem - daj babe" už sa nikdy viacej nepočúrala ani cez deň, ani v noci... 😵
Druhá dcéra - tá malá "baba" dne už 21 ročná - postupne prestávala nosiť plienku do 2 rôčkov, keď nastúpila do škôlky...ale ešte si pamätám, že do cca 10 rokov sa jej občas v noci stalo, že sa doslovne "scikala"... Psychoška povedala, že je to preto, lebo tvrdo spí a pije čaj aj v noci 😅
No a teraz moja tretia dcéra mala už 4 rôčky, chodí sama od 9 mesiacov, plynule rozpráva od 1 roka súvislé vety a také, že človek odpadáva z toho, na 3 roky už vedela "riadne klamať" čo mi psychoška povedala že je znakom vysokej inteligencie u dieťaťa a sa podržte - stále ciká do plienky v noci 🤐 V škôlke ak vôbec zaspí, tak sa vôbec nepociká...ale radšej robí všetko pre to, aby ani radšej nezaspala...Učky už povedali že radšej nech donesiem plienku na obed, že je to menšie zlo ako keď nespí a budí ostatné deti a to ju už ako 4 ročnú preradili do prípravkárskej triedy, lebo sa v malej nudila 😎 no a doma cez obed psí v pohode, ale sa skoro vždy počúra a nepomôže ani to, že ju dám na záchod pred spaním...a v noci ?! je zázrak, ak je plienka ráno suchá 😕 Sme skúsili aj budiť ju že na nočník...ta kdežéééé - kopala, fňukala, ziapala, že chce spať a netreba jej cikať a do rána plná plienka zas...skôr mám pocit že u našej je to už nejaký pôžitok z luxusu ranného cikania po ležiačky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Dr. mi povedala, že vo všetkom je nadpriemerná, tak takúto maličkosť pokiaľ nejde o zápal močových ciest nemám vôbec nejako riešiť...že príde čas, keď jej ta plienka proste medzi nohami bude vadiť 😠 tak už úpenlivo čakáme na tú chvíľu 😵

sampo
14. okt 2011

asi v 20 mesiacoch, ale na nocnik chodila uz od 7. mesiaca, takze napr. kakala od toho casu do nocnika.. teda mozno sme mali este zo 5 nehod do plienky, ked sa nedalo inak 😅