Kedy vstávajú a chodia spávať vaši 5 roční drobci?
Dobre rano, prosim mamicky 5-6 rocnych deti, prosim kedy rano vstavaju a chodia vecer spat(do postele), spia este cez obed?
My sme hore od 5tej rana, na obed nespava od dvoch rokov, ani si nelahne, aj ked vidno, ze je unaveny. Co sa tyka vecerneho spanku lekari, psychologovia,odbornici radia davat do postele v tu istu hodinu ako vstane, t.j. 05:00-17:00, 05:30-17:30,06:00-18:00 ....atd. Snazim sa dodrziavat rezim, pravidelne chodit spavat v tu istu hodinu (medzi 18:00-18:45 najneskor). Byvam u rodicov nakolko moj prijem mi nedovoluje vlastne byvanie. Ked som so synom doma sama, okupe sa, obleceme do pyzanka, pomodlime sa, pekne lazka a spi do 5-10 minut. Takto to priebeha ale ked sme sami. Akonahle ze je niekto doma, napr.dedo uz to neplati, behat plakat kricat v posteli dokaze aj dve hodiny no spat nic, aj ked je veelmi unaveny, kruhy pod ocami...nerozumiem tomu. Cez vikend to bolo tak isto, vstal o 04:30 rano, sice o 18:05 "akoze zaspal" no po 20 minutach ten isty scenar ako vcera...do 21:30 vymyslal, zaspal 21:45, aj tak vstal rano o 5tej 😲 (len 7 hodin)...som myslela, ze bude buvat aspon do 8smej ked zaspal tak neskoro no kdeze 🙄. Kazde rano co tak skoro vstane je po hodine a pol uz unaveny. Hlavne ked mame nejake vysetrenie, napr.o 07:30, syn celu dobu ziva, nedokaze sa sustredit, pri logopedii to treba, nepocuva, po 30 minutach ucenia,cvicenia v ambulancii unaveny, vela krat odpadne na kreslo ktore je v ambulancii. Logopedicka ma posledne zvozila co je taky unaveny ved bolo 07:30 rano, ja jej odpovedam, ze vstal o 04:30 rano, ona: "neexistuje, a na obed Vam spava?" moja odpovied znie nie....napriel synovej nepozornosti sme sa obe snazili spolupracovat. To, ze ma syn poruchy reci, hyperaktivity s hyperkinetickymi poruchami aktivity a spravania , ADHD uz vieme vysetreniami, uziva druhy mesiac Tiapridal 1/2 tablety vecer. Je velmi zive dieta, cely den je v pohybe, ani si nesadne, stale "musi lietat" 😀. Teraz, dnes o 05:00 hore (zaspal bolo 20:10). Umyl sa,prezliekol,naranajkoval sa. Teraz ziva ako lev, vyzera uplne unavene vycerpane ale do postele ho uz nedostanem, ach jaj, som zvedava co bude zas veceer.
Moja dcera chodi cca o 21:30 - 22:00, skor nezaspi. V skolke este spavaju tak mozno aj kvoli tomu.

o siestej ist spat je nenormalne skoro, ved to sa teraz v lete akurat tak von ide...
ja by som davala az okolo osmej najskor, mozno bude potgom aj dlhsie spat.
a pocas prazdnim vobec neriesit nejake tabulkove predpisy, ist spat podla potreby a situacie 🙂