Kedy začali mať vaše deti iba jeden denný spánok?

simona92101
21. feb 2020

Mamicky,kedy cca zacali vase deti spat uz iba obedny spanok?dcerka ma 10,5 mesiaca a kazdym dnom sa jej spanok posuva.doteraz spavala 2x za den,doobeda dlhsie,poobede si este trochu zdriemla.posledne dni jej vsak idu ocne zuby,napriek tomu vnoci spi dobre,ale cez den to zacina byt katastrofa,aj ked je unavena(zacina uz chodit,)zmoli si ocka,ziva,tmolí sa po dome,tak ma problem posledne dni zaspat.zaspava od pol roka vylucne v kociku,vypije mlieko a chvilku sa prejdeme a spi.vydrzi takto aj 2 hodiny spat doobeda- teda zvykla.avsak poobede takisto aj ked je unavena, tak uz sa jej nedari zaspat,nachodim snou kilometre a nic.samozrejme necakam ze bude donekonecna spat 2x denne po 2 h,ale aspon 20 minut aby vydrzala do vecera..
Chodi doobeda spat okolo 9-9:30 kedze skoro vstava.zobudi sa okolo 12tej a do vecera su to galeje. Chodi spavat o 19tej.Skusila som jej doobedny spanok posunut na neskor ale to uz nevydrzi tolko a zaspava po stojacky..
Poradite,ako to vymysliet?ci len preckat kym vyjdu zubky a sama si to upravi?
Dakujem za rady 😉













donekonecna spat 2x za den,ale aspon 20 minut

deedol
21. feb 2020

moj tiez tak zaspaval, niekedy dokonca uz o 9 rano mal prvy spanok. pomohlo, ked som ho vzala von (nie spat do kocika, ale pozerat, pripadne chodit) a potom siel spat okolo 11,30 a spal uz len raz. postupne sa mu to posunulo na 12,30.
bol vsak uz starsi ako tvoja, mal cca 13m.

beckie
21. feb 2020

Tieto prechody na iný režim sú vždy ťažké bohužiaľ 🤷‍♀️ jedine čo ti poradiť je posúvať pomaly ten prvý a vlastne už jediný spánok stále neskôr a neskôr a večer na nočný spánok ukladať skôr... Alebo vydržať a skúšať to stále na 2 krát..

simona92101
autor
21. feb 2020

@deedol no mame take denne ritualy,ze ideme dat zverom po ranajkach papat (pes,kralik a rybicky 😉)a ideme von,cize sa prejdeme do obchodu/posta/lekaren,po ceste sa zastavime pozriet papagaje (jeden sused chova ),popozerame po vonku (byvame na dedine,tak velmi niet co robit,ihrisko je este zatvorene).a ideme pomaly domov.vylozim nakup,dam jej mlieko v kociku a idem ju uspat.niekedy zaspi na flasi,cize mozem ju odstavit doma pri otvorenom okne a ja si zatial porobim kym spi.obcas su dni kedy nachodim kilometre kym zaspi..vtedy neurobim dokopy nic doma 😕 zle je ked vonku leje jak z krhle,doma nezaspi 🙈 zatial este po vonku nebeha,to chodenie je v zaciatkoch a asi aj dlho bude kedze chodime s nozickou na rehabilitacie,a budem rada ak vobec bude normalne chodit..
@beckie vecer skor ukladat nemozem,potom bude velmi skoro hore,uz teraz vstava definitivne medzi 5-6hod,takto by vstavala o 4? Budem skusat teda ukladat na jeden denny spanok a dako vydrzat kym aj bude krajsie.
Dakujem 😉

albertka1980
21. feb 2020

Nenechaj ju doobeda spat tak dlho, zobud ju okolo 11tej a poobede si este aspon hodinku pospi. Ma velmi dlhy ten doobedny spanok, tak sa jej nechce spat. Cez den ju mozes zobudit, v noci a rano nie, to nech si upravi sama. Az ti vydrzi rano dlhsie hore, budes vediet, ze jej staci jeden spanok poobede.

simona92101
autor
21. feb 2020

@albertka1980 dneska mi zaspala az o 10:30 a to boli revy dovtedy,nevedela sa ulozit nijako.ona by poobede pospala ale neviem preco sa jej neda,ci ju tie zubky tak trapia 🤷‍♀️ potom okolo 17tej chyti krizu,ale to uz ju dat spat nechcem aby vecer nemala problem zaspat..

lavender21
21. feb 2020

A nemáš doma nosič? Ten na malú zaberie hocikedy. Je pri mamke, kolíšem ju a ona zaspí. Nemám problém ju po pár minútach zložiť, skladala som do kociarika. Potom jedno obdobie spala len na mne asi tých 20 minút, aby do večera vydržala a teraz už má len jeden spánok asi dva týždne. Má skoro 14 mesiacov.

mawisch
21. feb 2020

@simona92101 ahoj, my sme sa tiez dlho trapili s prechodom na 1 spanok. Lebo tiez vstaval medzi 5-6 hodinou rano. Uz o 9 rano spal prvy spanok. Niekedy ked bol lepsie vyspaty,tak som sa ho snazila podrzat do 11 hod. A o 11 uz mal ten obednajsi spanok. Spal tak 2 hodinky a do vecera to bolo uz zle. Bol unaveny,isiel tak okolo 19 spat. Snazila som sa byt s nim vela vonku na cerstvom vzduchu,aby vydrzal. Ale nie v kocari,inak by zaspal,ked nemal spat. U nas to trvalo 4 mesiace,kym presiel naozaj na 1 spanok. A to mal uz pomaly 17 mesiacov. Obcas sa to naozaj nedalo vydrzat, tak isiel 2 krat spat. Ale ten poobedny spanok uz bol vela,to isiel spat vecer aj po 22 hod. A rano bol napriek tomu medzi tou 5-6 hore. Treba len vydrzat. Same sa to upravilo, teraz rano pospi aj do 7 hod. A cez obed 2-3 hodiny. Co je super.

fiafia
21. feb 2020

@simona92101 fu tak u nas toto bolo hrozne obdobie. Ked jeden spanok malo a dva vela. Sice to zacalo neskor mala 1,5roka. Len vydrzat, posuvat pomaly a ona sa to upravi. Niekedy isla mala spat aj o 18tej lebo skor nechcela a do vecera furt daleko a ked sa to presvihlo ona tak vrieskala,ze to bolo nieco.strašné

albertka1980
21. feb 2020

@simona92101 daj ju spat, ale len na chvilocku, aby vydrzala, detom staci aj 20 minut

simona92101
autor
21. feb 2020

@lavender21 u nas je nosic tabu,od 6 mesiacov tam nechce byt ani za nic,len sa odtahuje vzpiera kope.isty cas bojkotovala aj kocik,to som bola zrela na psychiatriu 🙈 vecer sa sama pekne ulozi v postielke,vypije mlieko,otoci nabok a spi,raz sa zobudi okolo 3tej na mlieko.ale cez den v postielke absolutne,len kocar,a to sme aj 3x denne vonku,za kazdeho pocasia 🙈 vcera sme nabehali 13 km za cely den (mam krokomer v mobile),keby to aspon malo daky ucinok na mne 😂

lavender21
21. feb 2020

@simona92101 okolo pol roka aj u nás nechcela nosič, ale prešlo ju to... Aj teraz sa mi niekedy vzpiera hoci viem že je unavená.... skús ju tam dať tak 4 hodiny od zobudenia po prvom spánku, možno ti to prejde 😉

renab
21. feb 2020

U kazdeho dietata je to individualne. Nas najmladsi uz v tomto veku cez den nespaval vobec a starsi mali uz len obedny spanok. Naraz to asi nepojde, skus to nejako pomaly posuvat po pol hodinke.