Kefalhematóm na hlavičke u 3 mesačného

dominika2755
27. jan 2019

Dobrý večer môj synček má už 3 mesiace a má kefalhematom na hlavičke na pravej strane hlavičky, tým pádom ho dávam polohovat na lavej strane. Chcem sa vás opýtat či ho dobre dávam polohovat, lebo neviem či ho možem dávat polohovat aj na pravej strane ako ste vy svoje deti davaly polohovat s kefalhematonom a že či to vôbec zmizne, vlastne ja som pocula ze hej ale ze moze nieco s toho aj ostat a bojím sa. Ja viem že mu vlasky narastú, tak sa mu to stratí lenže ked vyrastie bude chciet niaky učes alebo ked raz nedaj boze pride o vlasky a bude sa hanbit za to... dobre ho davam polohovat ...čítala som že studene obklady su na to dobre mate s tym skusenost aj ked si myslim niako mu stym neuskodim ked to vyskusam. A polohovanie viem že sa má dieta davat na obidve strany polohovat, a neviem ako to je či ho mozem dat na tu pravu stranu kedže tam má ten kefalhematon, dakujem za odpovede...

anna8416
27. jan 2019

kľudne ho polohuj na obe strany, ak má dieťatko 3 mesiace, tak už ten kefalhematom je určite kalcifikovaný, to znamená že ta krvička sa už dávno premenila na ,,také tkanivo prirastené ku kostičke hlavičky, ako bude hlavička rásť tak to bude vidieť menej ako sama píšeš, zvykne sa potierať Heparoidom alebo Hirudoidom ale to ešte vo fáze keď je ešte tekutý, v 3. mesiacoch to zmysel zrejme nemá

veronika0122
27. jan 2019

My máme už 6 rokov a kefalhematom nám nezmizol 😊

iwas
10. mar 2019

@veronika0122 ahoj. Prosím,aký veľký ho máte? Nerobí to žiadnu neplechu? Čítala som o Tom strašne veľa a neviem čo si mám myslieť. Máme 2 mesiace a tiež nám už stvrdol. Zatiaľ nám odporučili čakať.

stella333
10. mar 2019

@dominika2755 Moj syn mal poriadny kefalhematom, ano kym bol taky malicky bol vidiet a tiez som mala obavy. Ale hlavicka detom rastie a zvacsuje sa, tak isto narastu vlasy, neviem neskor som ho uz neregistrovala a to chodil ako maly ostrihany na kratko. Dnes to je pubertak. Ziadne obavy za par rokov si ani nespomeniete, ze najaky kefalhematom mal.

stella333
10. mar 2019

Este doplnim, ze po porode ho mal velky, koli tomu mal aj horsiu zltacku, postupne sa vstrebaval, ale ostala mu tam tak plocha hrca, kt. stvrdla. Kym bol batola to bolo dost vidiet, ale casom som to nejako prestala sledovat, ako mu rastla hlava zmensovalo sa to pomerom k hlave, narastli vlasy. Bol to len esteticky problem.

veronika0122
10. mar 2019

@iwas no malý má vlásky tak vôbec mu to navidno ale nahmatám mu to. Nie je to veľke ale ked skúsiš tak cítiš. Jemu to nebude vidieť ked podrastie ale zmiznút to nezmizlo. Tiež som o tom čítala ked to mal že to môže a nemusí zmiznúť a nám to teda nezmizlo. Ale nie je to nič hrozné.

michaelabla
15. nov 2021

@stella333 prosim vas nasli by ste fotku co je uz velky kefalhem?