Koľko vrstiev obliecť ročnému dieťaťu?

mala_claire
5. nov 2017

Tak moja svokra prišla s teóriou, že dieťaťu (12mes) mám obliekať o jednu vrstvu MENEJ ako dospelým. Keď som jej oponovala, že je to o jednu vrstvu viac, tak mi povedala, že to dávno nie je pravda a že je to určite o jednu menej, lebo deti majú rýchly metabolizmus... čo si o tom myslite? Podľa mna je sibnuta. A vôbec sa strašne stará do výchovy dcéry, pritom býva 200km od nás a videla svoju vnučku presne 5krat za ten jeden rok, čo je na svete...

sandral
5. nov 2017

@mala_claire Skôr o jednu vrstvu viac ako u dospelého, teda aspoň podľa mňa.

ciriklora
5. nov 2017

a mozno uz rocne dieta aj vie naznacit, povedat, ci mu je zima...ci sa mylim? V podstate to asi svokra myslela v dobrom, nie? ..potom to bol uz mozno suboj ega🙂. Ked som sa uz tak rozfilozofovala tak dodam, ze mozte byt obe rady, ze mate zdrave dietatko a takto sa zabavat. Inak moje deti napr. otuzuju, aj sa kupu v rieke spod Krivana, aj na snehu behaju atd a oproti mne, co som zimomrava, su fakt otuzile a maju teple rucicky, aj ked maju tricko a ja dva svetre.

katuska19
5. nov 2017

O jednu viac ako u dospelého ale v norme. Niekedy to mamičky preháňajú a nababusia dieťa v 15 stupňoch ako do mrazu, potom je celé spotene. Samozrejme tak, aby mu zas nebolo zima. Ročné asi sedí ešte veľa v kociku a začína chodiť, tak tiež adekvátne k tomu.

deti95060810
5. nov 2017

tak to buď rada že s ňou nebývaš pod jednou strechou 😉....200 km to je tak akurát...😀
Ja tiež viem že bábo by malo mať o jednu vrstvu viac ako maminka... žeby babka čítala nejaký nový výskum????😀

dskjhfdlkdjhl
5. nov 2017

@mala_claire tak stretnes sa so svokrou 5-krat do roka, vypocuj a vypusti druhym uchom von. Svokra nemusi byt este sibnuta, ked ma iny nazor ako Ty, ale ak k nej takto pristupujes, tak to k nicomu dobremu nevedie, jedine k zbytocnym urazkam/hadkam.
Tiez viem tak, ze dieta o jednu vrstvu viac ako mama, ale je to relativne, niektore mamy su zimomrive a ich deti nemusia byt. Myslim, ze uz za ten rok vidis, ci dieta dobre obliekas, ci napr. nie je spotene. Riad sa tym, co realne vidis.

yanni
5. nov 2017

@mala_claire Presne ako
@dskjhfdlkdjhl pise. jednym uchom dnu, jednym von. Povedz, "ved ok" a je to vybavene. nenadavat, nehromzit, nehadat sa. Keby si to ala denno denne pocuvat, to je ine, ale takto, 5 krat do roky? Ze ta to vobec ser....

A k otazke. Aj moja mama vie, ze babätko, podotykam BABÄTKO, by malo mat o vrstvu viac ako dospele ale nie je to pravidlo. Uz aj babätka su rozne.
Rocne dieta uz nie je babätko. Staci obliekat uplne normalne, ziadnych 5 vrstiev viac. Ak uz dieta dokonca aj chodi, tak tu uz vobec nie je na diskusiu, ako obliect.
Tiez su dieti rozne, ale nase vsetky 4 vedeli, nie vsetky povedat ale aspon naznacit, ci je im zima .

miskabaaa
5. nov 2017

Ahoj, ja mám ročného drobca a obliekam ho ako seba, akurát na nohy má o vrstvu viac, prípadne niečo nepremokavé - nohavice, lebo už síce chodí, ale hocikedy si ešte sadne aj na zem. A keď je v kočíku, tak už má fusak. Ale ja žijem na Orave, tak tu je sviežo. Ak má teplé ruky a na záhlaví nie je spotený, tak je všetko ok.

senta_sofia
5. nov 2017

@mala_claire tak nabuduce ked bude u vas, nechaj dceru len v spodnom pradle a na otazku preco je takmer naha odpovedaj, ze ma o jednu vrsrvu menej ako ty

beky1813
5. nov 2017

Nechapem, naco ju vobec riesis, ved s nou ani nie si a podla mna, ak je dieta v kociku, tak aj o vrstvu menej, ak ma fusak, deku, alebo nanoznik.

pininka
5. nov 2017

Kazdy odbornik radi miesto babusenia radsej vrstvit, ked sa zmeni pocasie, tak vrstvu pridas, alebo zoberies. To by som aj svokre povedala. Ja malej davam teraz overal,ale nie taky do snehu este a pod nim ma len puncochy, body a tricko a dlhym rukavom,vsetko tenke. A uz sme vytiahli aj fusak. Mam odskusanu aj dlhsiu prechadzku, nieje ani studena, ani spotena. Ale ako tu baby podotkli, kazde dieta je ine, su take co su v kuse premrznute a naopak.

meggyinka
5. nov 2017

Ja obliekam moju 14 mesacnu. Ako seba. S tym rozdielom ze jej dam uz samozrejme uz aj ciapku..a ak je v kociku tak este deku pod zadok ale inak normalne . Dnes sme boli von a asi 7 deti z 10tich uz mali oteplovacky alebo kombinezky no neviem mne to pride moc. Ale su urcity ludia co ti budu hundrat do vsetkeho.

mala_claire
autor
6. nov 2017

obliekam podobne, ako pise pininka. body, tricko s dlhym rukavom, pancuchy a na to overal z bavlny,ale zatepleny. a capica. myslim, ze je to normalne. svokra pinda, ze o jednu vrdtvu menej ako mam ja. ze ked ja mam tricko a vetrovku, tak o jednu menej..a ked som sa jej spytala, ze ci ma byt teda len v tricku , tak neodpovedala... ocividne tu vznika problem ja-svokra, ktory sa zrejme bude tiahnut a nebude to len o obleceni, ale aj o dalsich veciach v suvislosti so starostlivostou o dieta, ktore este len pridu... uz teraz sa tesim...a hlavne ma to vie najviac nasrat, ked sa dotrepe z 200km 5krat za rok a nic ine nerobi, len pinda do vsetkeho.

lsimo
6. nov 2017

možno to myslela skôr do kočiara, tam, keďže je zababušené ešte v deke, tak ozaj veľa vrstiev netreba

simca06022011
6. nov 2017

@mala_claire no ty menej, ja som davala o jednu viac.. predsa ja beham, ona lezi :DD kazdy iny nazor.., nech si svokrusa oblecie aj plavky von a nestara sa 🙂))

mala_claire
autor
6. nov 2017

@isimo myslela to všeobecne, nie do kočiara.