Koľkokrát do roka môžem mať platenú očr?

tykat
11. nov 2015

Zdravím, prosím o radu (odkaz na nejaký predpis, zákon...) ako často môže byť zamestnanec na platenej OČRke. Že sa platí prvých 10 dní viem, to že nadväzujúca OČRka musí mať inú diagnózu tiež viem....ale koľkokrát do roka (mesiaca) môže tú platenú OČRku čerpať. Je to nejako upravené?
Zatiaľ ide o tretiu OČRku za sebou s prerušením 1-2dní, vždy iná diagnóza, vždy 10 platených dní. Zamestnávateľ s tým nemá problém, vie že zdravotné problémy člena rodiny sú vážne.

evittam
11. nov 2015

@tykat No pokiaľ viem, tak tam nie je žiadne obmedzenie.

tykat
autor
11. nov 2015

@evittam dakujem, tiež tak viem ale potrebovala by som istotu...kolega by chcel 3tiu OČRku, dr. mu ju vypíše ale nevieme či je to OK a dokedy to môže takto robiť. Viem že u PNky to je nejako obmedzené (max.rok?)

evittam
11. nov 2015

@tykat No PN je max. rok ale v kuse, myslím. A OČR no fakt neviem. Skús napísať na informácie na SP.

loginexistuje
11. nov 2015

@tykat OCR nie je obmedzena pokial je prerusena a pokial ide vzdy o inu diagnozu, pri takomto cerpani OCR tam posle kontrolu priamo socialna poistovna, ktora to vyplaca ale teda lekarovi nie zamestnavatelovi ... s tým, že teda či je tam nevyhnutná tá starostlivost ci nie je platená ina forma starostlivosti /opatrovatelske, ustavna starostlivost, nemocnica a pod./ a primarne ci su tie diagnozy opodstatnene kedze ide vzdy o inu pri tom istom pacientovi.
ale ty ako zamestnavatel sa nemas coho obavat kontrolovat bude priamo soc. poistovna a nie teba ale lekara...

tykat
autor
11. nov 2015

@loginexistuje dakujem za info, ide aj o to ze chcem zamestnancovi co najlepsie poradit (diagnoz je viacero, celodenna starostlivost nutna, ide o nejaku vaznu komplikaciu po operacii kde sa zatial zistuje čo to sposobuje, ten clovek potrebuje doprovod aj starostlivost nonstop, stav sa nezlepsuje kazdopadne hospitalizaciu nikto nenavrhol)

gislene1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jelkov
29. jún 2023

Dobry deň,som na pn,v sociálnej poisťovne sú mi schválili zmeny pobytu na nejakih 12 dni,pretože mám nejaká vyšetrenia v zahraničí. Je to platí v zamestnávateľa? Čo urobím ak mi príde o kontrolu počas tie 12 dni? Dakujem Vám