icon

Konflikt na ihrisku. Ako by ste reagovali?

1. júl 2025

Ahojte, príde vam nižšie popísaná situácia v poriadku?
Bola som so synom na ihrisku a pridala sa k nám mamicka s 2r dcérou. Hrali sa deti spolu, my sme nejak extra nekomunikovali, onaze super že sa hrajú, ja že hej a zas bola ticho. Sa zdvihla a šla preč, ešte mi vraví,že na minútku ockom pozrieť na jej decko, vravím ok. Odišla, deti sa hrajú a ona nikde..15m, 30m..45m...no trebalo nám ísť domov, dieťa mi začalo byt nespokojné, vzala som syna do trojkolky, jej dieťa za ruku, išli sme sa poobzerať po okolí kde je jej mama. Po 5 minútach beží onaz druhej strany oproti vrieskauci že som jej chcela uniesť decko, ziapala ako neprcetna, deti revali. Jej dcéra dočurana plienka,smadna, Nicki nezaujímalo, hlavne že po mnebľačí. Poslala som ju do teplých krajín, nie vulgárne a chcela som odísť a ona mi svojim telom bránila ďalej ziapala že nie nie moja zlata,počkáme na políciu, chcela si mi uniesť dieťa. Nechcela som,aby moje dieťa muselo na toto pozerať, tak som sa vytrhla a odišla. Podľa vás som mala ostať do príchodu polície napriek všetkému? Ak ju teda vôbec zavolala.

maminkalubka
3. júl 2025

Máš poučenie do budúcna. A ak ju niekedy ešte stretneš na ihrisku povedz jej svoje

vanilka83
3. júl 2025
@annm81

Vziať cudzie dieťa bolo to najhoršie, čo si mohla spraviť. Keby ste sa minuli a ona by zavolala políciu, ktorá by ťa našla s jej dieťaťom, tak by si mala riadne opletačky. Videla si ju odchádzať niekde preč z ihriska? Bol tam aj niekto ďalší? Bolo by dobré opýtať sa okolia, či ju niekto nepozná a následne volať na políciu - a to nie po 45 minútach, ale už podstatne skôr, aj keď si ešte nepotrebovala odísť.

@annm81 nám sa stalo niečo podobné, raz bol môj muž so synmi 5 a 8 r. U nás na ihrisku, bolo už podvečer vlastne už šero,bolo tam ešte 1 dievča,ktoré muž poznal tiež asi 5 r. Ale vôbec nikto tam s nim nebol!!!!keď už sa pomaly muž chcel zberať so synmi domov sa jej pýta kde ma rodičov, ona že ma prísť pre ňu dedko. No muž už nervózny už bolo dosť hodín aj tam už dosť dlho boli vonku vlastne kvôli nej a už ju chcel muz so synmi zobrať,na šťastie vedela kde bývajú. Ze ju teda v takej tme tam muž nenechá samu a určite nie aby šla sama domov. Už vlastne chceli s nou odísť a potom pribehol dedo za nimi,že sa s rodičmi zle rozumeli atd....no chápete????!!!!takže toto nie je vôbec ojedinelý jav...5 ročné dievčatko nechajú úplne samé na ihrisku tak dlho vlastne s cudzími ľuďmi a ešte večer, ved bola skoro už tma!
Nevedeli sme ani jej meno adresu nič..

autor
3. júl 2025
@ullala

Toto mi pride ako take prespekulovane sposoby spoluobcanov...

@ullala nebola rómka. Normálne vyzerajúca žena, práce preto som to absolútne nečakala

autor
3. júl 2025
@lucia13022023

ak je toto reálne, tak sa čudujem, že si co i len na 5 min súhlasila so stráženim 2r dieťaťa. Apson máš poučenie do budúcna. Chudá mala.

@lucia13022023 nerobilo by mi to vôbec problém chvíľu postrážiť dieťatko niekomu, len ide o to, čo nasledovalo a ako dlho sa rozhodla byť preč

autor
3. júl 2025
@darius_a

Možno drogy, alkohol, prostitúcia.
Ja by som to nahlásila. Nech majú aspoň opis osoby, ktorá dlabe na dieťa.

@darius_a bola som, nevedia s tým nič spravit

autor
3. júl 2025
@katarina092

Chodievas bezne na to ihrisko? Uz by som tam ani nechodila aby som ju tam nestretla… alebo aj ano aby som ju spoznala a podla toho co sa z nej vykluje riesila socialku apod…. Policia Ta nema preco hladat ked nepozna ani Tvoje meno, nic, jedine zeby Ta sledovala domov…boli tam nejaki svedkovia?

@katarina092 chodievame často, presťahovali sme sa, tak len posledný mesiac cca, ale určite ešte budeme, je celkom blízko a fajn vybavené.. uvidím, či ju tam ešte uvidím, ale ozývať sa určite nebudem

autor
3. júl 2025
@hederamonstera

Autorka, neboj sa, ja by som sa zachovala ako ty. Nemam problem postrazit aj cudzie dieta, kebyze zhodnotim situaciu, ze je to treba. To len aby si si to nevycitala, tu na mk kazdy hned vie akoby sa zachoval v kazdej situacii😊

@hederamonstera mne to prišlo prirodzene, mamička pomôže inej mamičke..

autor
3. júl 2025
@bielasovicka

Podľa mňa si odišla niečo šlahnut, a keď sa vrátila, už bola dezorientovana a nevedela ani kde je sever. Sa ti nezdalo ze bola pod vplyvom niečoho? Lebo to vyzerá, ako keby ani nevedela ze ti nechala dieťa.

@slovakboy vďaka za milé povzbudenie. Akože som s vedma, že nie všetci máme každý deň úplne skvelý a občas reagujeme prehnane výbušne a i. Ale toto som naozaj nečakala no... čo už, budem si dávať väčší pozor na cudzích
@bielasovicka neviem, nechcem súdiť, ale tiež mi tak pripadala za slnečnými okuliarmi...nie úplne "v cajku"

autor
3. júl 2025
@vanilka83

@annm81 nám sa stalo niečo podobné, raz bol môj muž so synmi 5 a 8 r. U nás na ihrisku, bolo už podvečer vlastne už šero,bolo tam ešte 1 dievča,ktoré muž poznal tiež asi 5 r. Ale vôbec nikto tam s nim nebol!!!!keď už sa pomaly muž chcel zberať so synmi domov sa jej pýta kde ma rodičov, ona že ma prísť pre ňu dedko. No muž už nervózny už bolo dosť hodín aj tam už dosť dlho boli vonku vlastne kvôli nej a už ju chcel muz so synmi zobrať,na šťastie vedela kde bývajú. Ze ju teda v takej tme tam muž nenechá samu a určite nie aby šla sama domov. Už vlastne chceli s nou odísť a potom pribehol dedo za nimi,že sa s rodičmi zle rozumeli atd....no chápete????!!!!takže toto nie je vôbec ojedinelý jav...5 ročné dievčatko nechajú úplne samé na ihrisku tak dlho vlastne s cudzími ľuďmi a ešte večer, ved bola skoro už tma!
Nevedeli sme ani jej meno adresu nič..

@vanilka83 šialené, nechápem tú nezodpovednosť

katarina092
3. júl 2025
@karlamon

Autorka toto sa mi stáva na ihrisku bežne žiaľ 😔 naposledy keď sme boli s malým, tiež sa k malému pridalo dievčatko, ani nie 2 ročné.. Po chvíli maminka fuč.. Odišla až k druhej bytovke, ale teda ja som ju videla.. Tiež sme boli už na odchode a obzerala som sa, čo sa maminka uráčí vrátiť keď bude vidieť, že sa balíme.. Nebolo tak.. My sme šli domov okolo mamky, ktorá sedela na lavičke s ostatnými mamičkami, podotýkam, bola na druhom konci sídliska, na malú ledva dovidela.. Tak som jej išla oznámiť, že odchádzame.. A tiež kukala na mňa jak puk, že načo jej to oznamujem a jak som sa otočila, už som len počula, jak som ja divná, že sme prehodili 2 slová a už som doterna 🤣🤣🤣 reku okey..

@karlamon ocividne treba niektorym ludom podrobne vysvetlit veci…:(

katarina092
3. júl 2025

Dobre by bolo kebyze natrafi na tuto diskusiu🙂

vanilka83
3. júl 2025

Inak keby sa hento stane mne a začne tam po mne hulakat, že som jej chcela uniesť dieťa,tak by som na oplátku ja hučala po nej,že keď sa tak boji,že jej niekto unesie dieťa,kde bola tak dlho preč a nechala tak dlho malú samu vonku s úplne cudzou osobou!

darius_a
3. júl 2025

Tak si urobila maximum, čo sa pre dieťa dalo a už to pusti z hlavy

motylik2559
3. júl 2025

Ahoj, keby to je uz polhodina tak keby ju nikde nevidim co by som len hlavou pootacala, tak by som volala rovno ja policiu. To by bol tanec keby sa objavi a policajti by ju zacali riesit, uz by telom netancovala pred tebou. Mala si to rovno spravit aj popisat hned situaciu, co ak je taka aj k inym mamickam? alebo bude do buducna? Ale mas ponaucenie, nestrazit cudzie dieta, lebo ked nepoznas rodica, tak to nemusi dobre dopadnut. Druhy krat ak by nejaka cudzia mamka chcela strazenie, tak odmietni s tym,ze ste dosli len na nejaky cas ale uz musite ist...alebo rovno povedz,ze nie, ty v podstate nie si povinna nic nikomu v tomto smere vysvetlovat.

ivetta1234
4. júl 2025

Ja by som sa zachovala asi rovnako ako ty, tiez by ma nenapadlo ze mi tam mamicka necha dieta na 45 minut, a asi by som ju tiez isla radsej hladat nez volala policiu,ale teda kebyze na mna takto vyskoci mozno by som pockala na tu policiu aj ked to nikdy nevies ako by dopadlo,niektore zenske su dobre herecky🙃

okseen
4. júl 2025

Ježiši!!! Nikdy nestarazim nikomu deti!!! A cudzim z ihriska v zivote!!! By som sa vys..rala na decko a normálne jej ho tam nechala!!!!! Jezisi ja by som také vybrané slová po nej vrieskala, že 8 cenová je nič!! Fuj, presne pre toto neznášam ženy!!! 🤮

evkatk
5. júl 2025

Ona ešte môže z toho narobiť nepríjemnosti a z toho možná chce aj vyťažiť. Mala si sama zavolať políciu. Ona sa dopustila trestného činu opustenia dieťaťa. Nechala ho s cudzou osobou a to je trestný čin. Ona si dodatočne teraz môže hocičo vymyslieť a aj vydierať. Hlúpo si naletela a možno to aj častejšie praktizuje. Možno jej niektorá žena z obáv pred políciou aj niečo dala a ona také praktiky využíva. Predsa nie je normálne, aby matka nechala malé dieťa s cudzou osobou na dlhší čas. Iba ak je to cielené.

liv1
5. júl 2025

Po prve sa mi to zda blbost ako mraky a po druhe, poniektore tu pozerate vela filmov 😂. Samozrejme, ze by autorka z toho nic nemala, kedze nic neurobila. Henta opustila vlastne dieta, nie je problem zistit kde sa clovek pohybuje… a este by mala problemy, lebo keby autorka povedala ze opustila svoje decko na 45 minut, este by ju aj socialka zacala riesit… menej detektivok dievcata 😁

liv1
5. júl 2025
@okseen

Ježiši!!! Nikdy nestarazim nikomu deti!!! A cudzim z ihriska v zivote!!! By som sa vys..rala na decko a normálne jej ho tam nechala!!!!! Jezisi ja by som také vybrané slová po nej vrieskala, že 8 cenová je nič!! Fuj, presne pre toto neznášam ženy!!! 🤮

@okseen by si tam nechala to dietatko same? Ty si tiez dost uboha teda.
Ja keby som surne potrebovala odist, bud idem matku hladat v dohlade ihriska, alebo este pravdepodobnejsie zavolam na policiu, ze tu zenska dieta nechala a ja musim odist, ze ho beriem aby bolo v bezpeci a bude tam a tam…

moonlight1210
6. júl 2025

Ak nabuduce chces niekomu strazit na poziadanie dieta, pytaj si telefonne cislo, pre pripad, ze musis odist (moze tvoje dieta spadnut, ublizit si, potrebujes do nemocnice,…).
A ked nebude rodic dvihat, tak obratom policia. Lebo nie je spravne to druhe dieta opustit, ale zas tiez nie je ok svoje ukracovat, ked potrebujes odist.
A to druhe dieta nemozes vziat so sebou.

okseen
Autor odpoveď zmazal
okseen
6. júl 2025
@liv1

@okseen by si tam nechala to dietatko same? Ty si tiez dost uboha teda.
Ja keby som surne potrebovala odist, bud idem matku hladat v dohlade ihriska, alebo este pravdepodobnejsie zavolam na policiu, ze tu zenska dieta nechala a ja musim odist, ze ho beriem aby bolo v bezpeci a bude tam a tam…

@liv1 len nekompletna mater si na krk zavesi cudzie dieťa na krk!!! Z ihriska!!!!! Uvazuj mozgom!!! Brat si na zodpovednosť cudzie dieťa z ihriska??nemôže kompletná mater a kompletná mater ani nebude vešať cudzej žene svoje dieťa!!!!!! Si ho vezme do sebou!!! Presne pre toto, že ženy neuvažuje mozgom podaktore ale ako vidím niečím inym
Kompletná mater nenechá na ihrisku nikomu cudziemu svoje dieťa!!!! Takéto praktiky majú iste zgerby, normálne matky toto nerobia

liv1
6. júl 2025
@okseen

@liv1 len nekompletna mater si na krk zavesi cudzie dieťa na krk!!! Z ihriska!!!!! Uvazuj mozgom!!! Brat si na zodpovednosť cudzie dieťa z ihriska??nemôže kompletná mater a kompletná mater ani nebude vešať cudzej žene svoje dieťa!!!!!! Si ho vezme do sebou!!! Presne pre toto, že ženy neuvažuje mozgom podaktore ale ako vidím niečím inym
Kompletná mater nenechá na ihrisku nikomu cudziemu svoje dieťa!!!! Takéto praktiky majú iste zgerby, normálne matky toto nerobia

@okseen daj si tabletky na ukludnenie 😁

okseen
6. júl 2025
@liv1

@okseen daj si tabletky na ukludnenie 😁

@liv1 máš s nimi skúsenosti vidím. Presne reakcia takých ktorí už nevedia argumentovať začnú spomínať tabletky psychiatria a podobne. Tebe príde úplne v poriadku nechať svoje decko cudzej žene na ihrisku? A strážiť cudzie decko? Tak by si si mala dat tie tabletky ty, ak ti to príde ok!!!! Asi osadníci toto robia a u nich je to ok

liv1
6. júl 2025
@okseen

@liv1 máš s nimi skúsenosti vidím. Presne reakcia takých ktorí už nevedia argumentovať začnú spomínať tabletky psychiatria a podobne. Tebe príde úplne v poriadku nechať svoje decko cudzej žene na ihrisku? A strážiť cudzie decko? Tak by si si mala dat tie tabletky ty, ak ti to príde ok!!!! Asi osadníci toto robia a u nich je to ok

@okseen si uplne mimo, skus este raz precitat co je napisane. Tabletky odporucam len tym, cez ktorych slova vidno, ze im diskusie nerobia psychicky dobre 😁. Myslis si ze tie tvoje vykricniky vyriesia co. Opakujem sa, ak by matka opustila dieta (napriklad z dovodu akehokolvek urgentu a poziadala ta aby si ho par minut postrazila), a ty ho tam take malinke nechas, potom si totalna uboziacka. Lebo su kriticke situacie, proste vynimocne sa moze stat cokolvek. A to nema nic spolocne s tym, ci to niekto schvaluje alebo nie

okseen
6. júl 2025
@liv1

@okseen si uplne mimo, skus este raz precitat co je napisane. Tabletky odporucam len tym, cez ktorych slova vidno, ze im diskusie nerobia psychicky dobre 😁. Myslis si ze tie tvoje vykricniky vyriesia co. Opakujem sa, ak by matka opustila dieta (napriklad z dovodu akehokolvek urgentu a poziadala ta aby si ho par minut postrazila), a ty ho tam take malinke nechas, potom si totalna uboziacka. Lebo su kriticke situacie, proste vynimocne sa moze stat cokolvek. A to nema nic spolocne s tym, ci to niekto schvaluje alebo nie

@liv1 a to sú aké kritické situácie odložiť dieťa cudzej osobe?? Mimo si ty a tvoje panovacne arogantne vyhodnotenie ze odložiť dieťa cudzej osobe NA IHRISKU je absolútne na sociálku zrelé! A keď už nevies co by si povedala a vykricala, tak aspoň tie vykricniky vykricus😂😂😂😂 a áno, odkedy cudzie decko môže nechať napospas cudzia osoba??? Ti to dáva logiku??? Asi nijakú nemáš!!! Ak raz decko nie je moje, nie som za neho nijako zodpovedná!! Zbalim sa a idem preč!!! A môžeš mi vyliezť na tri hrby a zrátať vykricniky!!! Sociálku zavolať na mater, ktorá decko dáva strážiť vlastne deti cudzim a tiež na tých, čo to schvaľujú!🤮

liv1
6. júl 2025
@okseen

@liv1 a to sú aké kritické situácie odložiť dieťa cudzej osobe?? Mimo si ty a tvoje panovacne arogantne vyhodnotenie ze odložiť dieťa cudzej osobe NA IHRISKU je absolútne na sociálku zrelé! A keď už nevies co by si povedala a vykricala, tak aspoň tie vykricniky vykricus😂😂😂😂 a áno, odkedy cudzie decko môže nechať napospas cudzia osoba??? Ti to dáva logiku??? Asi nijakú nemáš!!! Ak raz decko nie je moje, nie som za neho nijako zodpovedná!! Zbalim sa a idem preč!!! A môžeš mi vyliezť na tri hrby a zrátať vykricniky!!! Sociálku zavolať na mater, ktorá decko dáva strážiť vlastne deti cudzim a tiež na tých, čo to schvaľujú!🤮

@okseen daj sa liecit, a coskoro aj na vysoky tlak😁. Argumenty na taku ako si ty neexistuju, lebo ty si uplne mimo. Ak nevies co su vynimocne situacie, potom nevies co je zivot. Matke moze prist zle, moze odpadnut, moze jej niekto zavolat ze jej hori byt, ze niekto ma infarkt, ze jej druhe dieta zrazilo auto, vedla ihriska jej moze prist kurier ak ma dieta na dohlad a pekne sa hra. Tych nepredvidanych situacii je mnoho. Velmi zavazne aj menej zavazne. Nijaka normalna matka nenecha dieta cudziemu cloveku ani na chvilu ak na to nie je zavazny dovod. Ale to stale nie je dovod, aby som opustila malinke dietatko. Ty ano. To hovori o tebe vsetko. Fuj nechcela by som mat s takou ako ty nikdy nic spolocne

okseen
6. júl 2025
@liv1

@okseen daj sa liecit, a coskoro aj na vysoky tlak😁. Argumenty na taku ako si ty neexistuju, lebo ty si uplne mimo. Ak nevies co su vynimocne situacie, potom nevies co je zivot. Matke moze prist zle, moze odpadnut, moze jej niekto zavolat ze jej hori byt, ze niekto ma infarkt, ze jej druhe dieta zrazilo auto, vedla ihriska jej moze prist kurier ak ma dieta na dohlad a pekne sa hra. Tych nepredvidanych situacii je mnoho. Velmi zavazne aj menej zavazne. Nijaka normalna matka nenecha dieta cudziemu cloveku ani na chvilu ak na to nie je zavazny dovod. Ale to stale nie je dovod, aby som opustila malinke dietatko. Ty ano. To hovori o tebe vsetko. Fuj nechcela by som mat s takou ako ty nikdy nic spolocne

@liv1 ona bola s tým deckom na ihrisku!!! Živá a pri vedomí!!! Tak tu netrep kraviny! Alebo si to ty, co takto necháva strážiť svoje deti cudzim ľuďom? A ani argumentovať nevies 😂😂😂mali naučiť už na ZŠ

Hlavne ze ta mater prišla vrieskat na tu druhu😂😂😂 velice nepredvídateľné situácia.ty tvoje deti učis veriť kdekomu?
Aspoň si dáš bacha a uvedomila si si, že sú aj ľudia, čo sa ti vykaslu na tvoje deti a nebudú ich strážiť.
Ty evidentne uveris každému 😂 keby si ma videla na ulici povieš že anjel ale v realite sa ja teda s nikým neparam 😘

liv1
6. júl 2025
@okseen

@liv1 ona bola s tým deckom na ihrisku!!! Živá a pri vedomí!!! Tak tu netrep kraviny! Alebo si to ty, co takto necháva strážiť svoje deti cudzim ľuďom? A ani argumentovať nevies 😂😂😂mali naučiť už na ZŠ

Hlavne ze ta mater prišla vrieskat na tu druhu😂😂😂 velice nepredvídateľné situácia.ty tvoje deti učis veriť kdekomu?
Aspoň si dáš bacha a uvedomila si si, že sú aj ľudia, čo sa ti vykaslu na tvoje deti a nebudú ich strážiť.
Ty evidentne uveris každému 😂 keby si ma videla na ulici povieš že anjel ale v realite sa ja teda s nikým neparam 😘

@okseen z akehokolvek dovodu ina matka opusti svoje dieta, za ziadnych okolnosti by kazdy normalny clovek nielen zena/matka to dieta neopustil a nenechal ho tam same. A neotravuj ma uz tymi svojimi bludmi, ty ani nerozumies pisanemu textu

okseen
6. júl 2025
@liv1

@okseen z akehokolvek dovodu ina matka opusti svoje dieta, za ziadnych okolnosti by kazdy normalny clovek nielen zena/matka to dieta neopustil a nenechal ho tam same. A neotravuj ma uz tymi svojimi bludmi, ty ani nerozumies pisanemu textu

@liv1 ved na čo reagujes na mňa? Keď ťa vytaca pravda ze v dnešnej dobe dat strážiť decko cudzej osobe je choré a áno, nikto nie je povinný ho riešiť, keď to taká trupka urobí.
Ale aspoň si pochopila, že dnes sú ľudia rôzni a vykaslu sa na cudzie deti na ihrisku