Kozmetika pre bábätká od prvého dňa
Dobre ranko mamicky, prosím vás aku kozmetiku ste používali pre babatko od prvých dni myslim olejcek na telo atd? A co je lepšie bepanthen alebo sudocrem? A taktiež co potrebuje mamička po porode? Myslím krémy atď. Dakujem krasne za odpovede. 🥰❤️
Ono je to individuálne. Kúp menšie balenia a vyskúšaj, čo ti bude lepšie vyhovovať. Môjmu malému napr.sudokrém nepasoval. Dávala som obyčajný púder,aj to iba trochu.A tak isto plienky. Prvé pampersky boli ok a potom sa vyhádzal.
@dusankomoj dakujem za odpoved 😊 ja uz mam doma 2deticky ale je to dávno kedy som rodila 🫣 a toto bolo neplanovane 🙂😁 a pri oboch som používala plienky z DM ale co sa týka kremov,olejcekov si absolútne nepamatam 😏
@dusankomoj dakujem za odpoved 😊 ja uz mam doma 2deticky ale je to dávno kedy som rodila 🫣 a toto bolo neplanovane 🙂😁 a pri oboch som používala plienky z DM ale co sa týka kremov,olejcekov si absolútne nepamatam 😏
@pata1619 olej vobec nepouzivaj 🙂 krem na zadok sme mali od weledy a ak by nahodou bola vacsia zaparenina tak sudocrem. Inak kozmetiku ziadnu kym babatko nema nejaky problem s pokozkou
Ja som dávala len bepanthen. Sudolrem dosť vysušuje. Ak bola zaparenina pomohla modrá indulona, ak bolo moc zaparene tak imazol. Kozmetiku som dávala sebamed. Mala som aj vzorky bubchen ale to nerobilo dobre. Starší mal moc suchu pokožku, tak som kúpala v ovsenom kupeli a natierala biodermou, myslim že atopic derm. Olej nie, lebo upchava pory, tak mi povedala doktorka. V pôrodnici mali hipp a ten bol tiež ok. Ak bola mliečna chrasta, tak som dávala šampón Babe. Dobrú skúsenosť mame aj so sprchovy bioderma a Mixa s mandlovym olejom
@pata1619 ja rodim budúci mesiac pri prvej som pouzivala olej hipp aj krem hippko prve 1 2 pampers prémium care a bepanthen...
Tentokrát som si dala poradit v skupine tak odporucili olejcek do vody a krem na masaz od biolane tak idem vyskúšať tuto znacku co sa tyka hygieny a opat plienky pampers a bepanthen ten sme používali do.2r kym som prvu neodplienkovala klop klop. Do teraz nemala.problem s pisulou uz ma 7r ;) obcas mala cerveny zadok ked dlhsie pokakana bola.atd...ale.vtedy som davala.imazol.ktory tiez ppuzivame doteraz ;)
Ale.kazda vam napise co jej pasuje uz len si vybrat ;)
Malemu babätku ziadne olejceky netreba .
Ja som pouzivala vlhcene utierky na prdelku tie vodove a len raz mala problem so zapareninou v 1,5r .
Takze zamna , kym problemy nebudu ani kremy by som nekupovala.
Nič som nedávala. Len na zadok sudocrem a plienky som začala Pampers, neskôr som prešla na Dada. Od pol roka som začala na kúpanie používať Weledu a tak isto na tvár som používala harmančekovú Weledu od istého času, lebo mávala suché okolo pusinky.
Na telo nič. Ak má bábätko problém - suchu kožu, ekzém,... - špeciálne krémy na to. Inak netreba nič.
Na zadok sudocrem alebo weledu, ale len v prípade nutnosti, nie pri každom prebaľovani. Nie je to treba.
A pre ženu po pôrode to, čo uznáš za vhodne a aký pôrod budes mat.
Ja mam 2 deti a žiadne kremíky sme nemali. Dokonca ani na zadok som nič nedávala. Načo preventívne. Keby bol problém tak by som určite dala. Ale nikdy nemali zapareniny.
@pata1619 nic nic nic
Na zadok weledu
My od narodenia používame na zadoček bepanthen baby, aj to nie každý deň, len keď vidím ze ma trochu zacervenany zadoček.. na kúpanie používame sprchový olejcek od bidoermy, dve-tri pumpičky do vaničky, po osuseni niekedy natriem kremikom nivea baby body and face a to je cele 🙂

Ono je to individuálne. Kúp menšie balenia a vyskúšaj, čo ti bude lepšie vyhovovať. Môjmu malému napr.sudokrém nepasoval. Dávala som obyčajný púder,aj to iba trochu.A tak isto plienky. Prvé pampersky boli ok a potom sa vyhádzal.