Krik a plač pri prerezávaní zúbkov

nicol21
23. sep 2018

Ahojte zienky, maminky. Idem si k Vám po radu.
Mám 6 mesačného synčeka a posledný mesiac je strašný akoby to ani on nebol. Bol zlaté a kľudné dieťa. Keď mu šli naraz prvé 2 zúbky, bol trošku podráždený z toho. Teraz sa nám zdá, že mu ide tretí a odvtedy je to s ním hrôza. Neviem ale či zas všetko len pripisovať k zúbkom. Neustále si vyžaduje pozornosť, hockde ho položím tak neskutočný krik akoby ho rezali... po nejakej chvíli to už vzdáme a vezmeme ho na ruky proste sa to nedá vydržať nechať ho tak, pretože sa až zahikáva.Alebo ho fakt nechať vykričať? Ja už neviem.
V noci spí horšie . Vstávame k nemu niekoľkokrát a ráno je skoro hore a zas len piští a kričí.Nevieme sa ani trochu vyspať . Malo aj Vaše dieťatko taketo fázy... ako ste k nemu pristupovali ? Vratilo sa to do normálu? Môže to byť naozaj kvóli zúbkom ? Predtým som v pohode aj pri ňom niečo jrpbila a on sa sám pohral a teraz je to nemožné.

malinajahoda
23. sep 2018

@nicol21 ja mám 7m dcérku. Doteraz spala celú noc a posledných pár dní sa zobudí uprostred noci a má biely deň. Alebo cez deň sa pekne sama hrala a teraz ak si chcem niečo porobiť a dám ju do cestovnej postieľky, tak vrieska ako malý pavián. Takisto neviem kde sa stala chyba. Snáď sa to zlepší. Ste na UM alebo kojíš? Prikrmujes? Nemá nejaké zdravotné problémy? GER?

nicol21
autor
23. sep 2018

Ano presne aj nas pekne spinkal max 1x sa zobudil na mliecko
Je na UM a chvalabohu problemy nemame s tymto. Skor mam prostr pocit ze odkedy mu ide zub tak strasne si vyzaduje pozornost, chce byt na rukach.. cez den mi nikdy velmi nepospal takze o to horsie...keby aspon pospinkal. Celkovo je taky nervozny zo vsetkeho.

jenny04
23. sep 2018

Ahoj aj my mame presne to iste..Malicka bola ukazkove dietstko,spokojne ale ked jej isli zubky tak uplne vymenena.Stale po rukach,po nociach nespala,jedine v kociku za pochodu trosku pospala alebo v nosici.Hlavne nosic nam pomahal ,lebo len vtedy bola kludna ked bola pri mne alebo MM.Teraz jej vysli zubky a uz je znova ako predtym.Nase spokojne dievcatko.Takze naozaj len vydrz ,upravi sa to .Mne niekto vravel ze zubky bolia viac ked sa tlacia ako ked sa prerezavaju a u nas to je ozaj pravda

malinajahoda
23. sep 2018

@nicol21 možno je to tými zubkami. Asi mu robí dobre pri tej bolesti, keď ho máš na rukách. Je mu lepšie. To je najhoršie, že tie bábätká nevedia ešte povedať co ich bolí.

nicol21
autor
23. sep 2018

@jenny04 dufam ze to bude tak lebo inak zlate dietatko je.nemozem sa stazovat .. len som aj unavena z toho lebo kazdy den je takyto.

jenny04
23. sep 2018

@nicol21 ak sa ti da nech ti aspon na hodinku niekto pojde pokocikovat aby si si oddychla.Ja to poznam,nazbiera sa ked je niekoljo dni takychto unavnych a potom pride nervozita.Ja mam tri deti 14r,2,5r,a 8mesacnu a MM v zahranici pracuje takze miestami je to ozaj boj o nervy.

nicol21
autor
23. sep 2018

@jenny04 vies ja by som rada lenze nemam velmi koho..kazdy v praci. Moja mamka ma zdrav.problemy tak ju isto este nebudem posielat. Jedine ze nejaku kamaratku ktora nema dieta. Svokra too nic.. daleko je a ani nevychadzame. :/

nicol21
autor
23. sep 2018

@jenny04 ale klobuk dole ze to tak zvladas s 3 detickami

angela1989
23. sep 2018

@nicol21 to je len obdobie, ktoré raz pominie. Naša už má rok a tiež je to zlaté, spokojné dieťa, ale keď jej idú zuby tak je ako vymenena. Zároveň také stavy má aj vtedy ak dosiahne nejaky významný krok vo vývoji, napr. keď začala liezť, stavať sa na nohy, chodiť,... Vtedy prišlo tiež obdobie kedy bola nervózna, taký týždeň, dva. Vraj to deti musia v sebe spracovať, preto sú také. Aj separacnu krízu sme mali, kedy bola neodlozitelna. Všetko pominulo a vrátilo sa do normálu a kludu 🙂 Teraz už to mám ako takú mantru, keď je nervna- je to len obdobie, je to len obdobie 😉

nicol21
autor
23. sep 2018

@angela1989 zvlastne a zaujimave ze takto reaguju. Kazdopadne dakujem ze ste sa podelili o skusenost.Celkom mi odlahlo, ze kazdej z vas sa to vratilo do normalu a verim ze to prejde aj jeho.
Akurat ze jemu sa aj asi tazsie prerezavaju a o to dlhsie sa trapime. Tak uvidime ako zvysne zubky. 🙂

kath1210
23. sep 2018

ako pisu baby, tu nepomoze nic, len trpezlivost a pevne nervy z vasej strany. nas krpec (teraz13m) mal tuto fazu na letnej dovolenke, kde bol doslova nepolozitelny cez den a v noci ako cert. kamarati kt mali 6mesacneho nas uprimne lutovali. potom na ceste domov sme nasli prerezanu stolicku. nasledujuci den akoby utal, zas je to nas anjelik. inak, prve dva zubky su oproti hornym alebo stolickam nic (nas pripad aspon). pevne nervy, ved su to nase zlaticka 🙂)

jonnie
23. sep 2018

@nicol21 Nejake očkovanie nebolo? Moj mal zmeny spravania po nom. Akoby mi vymenili dieta. Mozno uz tak skoro preziva separacnu uzkost. Nikdy som nenechavala dieta vyplakat. Mozno nespravny pristup...no aj v noci, ked som sla robit mlieko som ho bravala na ruky, lebo som nechcela pobudit cely panelak. Každopádne, vela trpezlivosti zelam.

nicol21
autor
23. sep 2018

@jonnie nie ockovanie zvladol velmi dobre ani horucky nemal. Ja skor si myslim ze tazko sa mu prerezava a preto tak dlho sa trapime.ved toto ze on tak zacne plakat a kricat zee to sa neda ho nevziat na ruky.my byvane v dome takze susedov abaolutne neriesim ci pocuju ale mna trapi ze tak place. Ale je mi jasne ze musime vydrzat nic ine sa neda robit ja som len chcela vediet skusenost mamiciek pri prerezavani zubkov ze ci aj ine deticky takto sa spravaju. Je to moje prve dieta tak neman skusenost.

nicol21
autor
23. sep 2018

@kath1210 tak to ste si uzili dovolenku :/ ale rovnako aj my sme boli ale iba tu na slovensku no detto.. az tak sme si neuzili .

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
23. sep 2018

@nicol21 my skoro rovnaka situacia, do 6 mesiacov uplna pohodacka, pod hrazdickou sa hrala, my sme ranajkovali spolu pri stole, ona vedla nas, zivot gombicka 🙂 Prve dva zubky sa prerezali same, ani sme nevedeli. A od 6 mesiacov asi 6 tyzdnov klbko nervov. Teda spinkala stale dobre, ale tiez len mrnkala, nevedela vydrzat poriadne sama. V tom obdobi sa zacala aj plazit a tlacili sa jej do dasienok horne jednotky. Tie ju vytrapili asi najviac. Potom zrazu utalo a o dalsie dva tyzdne sa prerezali opat bez toho, aby som si vsimla. Ale teda tych 6 tyzdnov som myslela, ze ju vymenim 🙂 Odvtedy, ked zacala byt cez den nervozna, vedela som, ze sa jej zas nejake zubky tlacia. Ale uz to trvalo vzdy iba nejake 2-3 tyzdne. Ale kazdy dalsi zubok bol vacsia pohoda, stolicky sa jej prerezali za asi dva mesiace styri a ani som poriadne nevedela. Teraz cakam ocaky kazdu chvilku 🙂 Inak, som velmi zvedava, na co potom budem zvalovat, ked bude nervozna :D Teraz je to take fajn, si niekde v restike, dieta toho uz ma plne zuby a na otravne pohlady casnicky jej povies, no, idu jej zubky.. Ale co potom? :D (a nie, nie sme ti rodicia, co vezmu protivne, ruciace dieta do spolocnosti a tvaria sa, ze ho nepoznaju. Zabavame ju, aby bola spolocensky akceptovatelna a ona si zvacsa spolocnost uziva, ale tak par minut pred odchodom uz dava najavo, ze dost bolo 🙂 )

nicol21
autor
23. sep 2018

@nesvadbovo nas je tiez zvyknuty . Ludi sa neboji.Nie je placlivy. Len aj vy tak " zboznujete " tie blbee pohlady ludii.. och ako ma to vie nastvat. Este poznamka jednej starej pani minule, ze na co mame kociare ked drzim dieta na rukach.. ale ze maly mi plakal na rata preto som ho vybrala a utesovala.
:D nadych vydych..

nicol21
autor
23. sep 2018

Este mi napadlo. Nema nahodou niektora z vas skusenost s cumlikami curaprox.jedna znama mi radila , vraj ho mam kupit.jej malemu to pomahalo. 🙂

jenny04
23. sep 2018

@nicol21 to poznam ja tiez zo svokrovcov velku pomoc nemam a rodicia tak ako u teba,zdravotne problemy a svojho maju dost.. Hlavne je dobre aby si bola kludna aj ked niekedy to je urcite tazke lebo ked je matka v nepohode tak citia to aj deti a su z nas nervne.Oddychuj ked ti zduemne aspon na chvilku maly lebo aj ta chvilka ti pomoze.

nicol21
autor
24. sep 2018

Tak dnes som zistila ze to nie jeden zub mu ide 🤔ale 3 zuby a jeden z toho ocny chudatko. Teraz sa uz naozaj nedivim preco je taky.

malinajahoda
24. sep 2018

@nicol21 no vidíš, škoda, že si to včera nevedela. Nemusela si sa tak trápiť.

kormelia11
24. sep 2018

@nicol21 ano ako pises su to zuby niektore deti to tak prezivaju moja dcera zuby znasala celkom vpohode ale syn to je jedna velka katastrofa kazdy zub taketo stavy ma

nicol21
autor
24. sep 2018

@malinajahoda nevedela lebo on si ani neda pozriet do pusinky :/ a bola som cely cas v tom ze mu ide jeden dole.. az dnes som zbadala ze hore mu idu .

nicol21
autor
24. sep 2018

@kormelia11 presne je to naozaj individualne. Ja to viem akurat porovnat so synovcom. Jemu vysli zubky ani sme nevedeli. Skoda ze to niektore deticky tak zle prezivaju. Mne stacilo ked mi siel zub mudrosti :D ... fungovala som len na ibalgine.