Kúpanie dvojročného chlapca

dana06
28. sep 2020

Ahojte,

Prosim Vas o radu akukolvek!
Syn sa neznasa kupat! Uz len ked ma vidi v kupelni ze idem napustat vanu tak hned panicky plac! Asi tak 2-3 mesiace dozadu sice sa mu to nelubilo ale drzal no teraz place este len poviem slovo kupat sa.
Skusala som iz hracky lopty atd... skusala som sprchovanie.. kupat sa s nim a kupila som aj mini bazenik do vane.
Nic nepomaha. Totalny krik panika a driape sa von.
Neda sa ani poriadne umyt :( len uplna rychlovka ze 2 minuty a je vonku.
Ked ideme na kupalisko alebo niekam do velkeho bazena tak je uplne v pohode s tym a uziva si to.

Dakujem za kazdu radu!

PS: nikdy sa netopil ani nic podobne ako presiel z vanicky do velkej vane tak je nesvoj. Skusala som opat vanicku ale ani to nepomohlo.

pribinak
28. sep 2020

No tak ho len sprchuj, kopec deti nemá doma vaňu, len sprchovy kút

selest
28. sep 2020

Moj sa kupe s muzom. Vzdy mu necha tiect vodu on sa hra so sprchou, vytahuje stupel z vane a pozera ako odteka voda..hracky ho vobec nezaujimaju, vzdy sa na to tesi. Sam ked bol vzdy reval. Ale ak by nic nepomahalo tak by som ho asi radsej iba rychlo sprchla, casom ho to snad prejde.

kika831
28. sep 2020

@dana06 my sme mali s malym priblizne v tom veku to iste- reval ako tur. Takze sme sa len za asistencie pol rodiny len rychlo osprchovali a hotovo. Ja som mu v ramci hry pustala vodu do lavorika, pustali sme si lodicky a hrali sa s vodou a postupne to preslo. Dnes ma 3,5 roka a vrieska ked musi ist s vane von. Volame ho ´ vodny bandita ´ bo miluje vodu ako vodnik. Neboj prejde to, len skus zatial vynechat kupanie a pokracuj v tej rychlej sprske 😉. Drzim palce

evalin88
28. sep 2020

My mame to iste, ked muz povie "kupat" maly sa vacsinou rozplace, alebo si rovno donesie pyzamo, ze mu mame prezliect. Ked bol mensi chodil na detske plavanie a nemal ziadny problem. Ja ho vacsinou spracujem.. nakakam na naťahovacie hračky. Často ho iba sprchujem, zaleži aj od toho ako velmi je unaveny, ci cez obed spal atd. Obcas je to fakt s reeevom.

clarissa96
28. sep 2020

@dana06 u nás pomohlo dávať do vody penu do kúpeľa (mám z alzy takú detskú čo troska aj meni farbu vody, troska), ale top sú z dmka take šumivé tablety, čo dcéra sama hodi do vody, a to zafarbí vodu, odvtedy beží sama dobrovoľne do vane, len čo povieme kúpať 🙂

lucilaines
28. sep 2020

Nas odmalicka miloval kupanie, sam sa pytal do vane hocikedy cez den a vydrzal sa tam hrat aj hodinu. Teraz me tiez dva roky a cca pred mesiacom zrazu zo dna na den zmena a kazdy vecer revy vresky ked ho chceme umyt. Vana to vobec, ako tak ho dostaneme do sprchy, ale place cely cas. Vobec nic sa nestalo, proste zrazu mu to nejak preplo v hlave a teraz ma fazu, ze kupanie neznasa. Ja to neriesim, umyjem rychlo aj napriek revu a cakam , ze to odide ako prislo.

macinko321
17. okt 2023

@dana06 neviem poradiť, treba len skúšať, hľadať spôsob. Ale chcem sa spýtať, okrem kúpania iné veci nebojkotuje, nemá z ničoho iného strach? Správanie, strava, ihrisko, kontakt s inými deťmi, spôsob hry... ? Všetko je v poriadku?

Ešte mi napadlo, skús v DM drogérii kúpiť Saubar alebo Bubchen farebné gély do kúpeľa, šumivé bomby, penu, či by niečo z toho nezaujali. Držím palce.