Kúpanie novorodenca
Ahojte žienky, drobček ma týždeň a so svokrou máme stále problém s kúpaním. Všade čítam že kúpanie každy deň nieje treba a dokonca nieje dobré ( vraj by mohol dostať ekzém) aj moja mama mi hovorí že každý deuhý deň stačí. No ona si to nenechá vysvetliť a už mi to lezie na nervy 😠 Ako ste kúpali/kúpete vy ?
@timea7 aky olej si pouzivala?
@slnecnica333 detský, bolo to pred sto rokmi, malý to masírovanie a olejovanie miloval.
Su ludia, co budu mat stale mudre rady, nevyziadane... Mozes ignorovat, klamat, usmiat sa....
Prvu som kupala kazdy druhy den. Druhu zatial kupem kazdy den, kvoli ritualu, paci sa nam to.
Pouzivam ovseny kupel, nenatieram nicim.
Ale riad sa vlastnych moznosti, potrieb... Nikto ti nepovie lepsie ako ty sama..
kým bol syn menší, kupala som každé dva tri dni, ale preto, že pri kupaní reval, vrieskal.. teraz má tri mesiace a kupanie miluje, tak ho kupem každý veer, má rituál krásny, ukludní sa a spí
@juhseverzapad ? Ophthalmo- septonex je ocna mast.
@hivanik Ja viem🙂 Keď som porodila prvú dcéru, tak mi to poradili v nemocnici a odvtedy som to používala pri každej vždy 1 mesiac. A nie masť, ale vodu.
prvu som kupala kazdy den... bolo to bezne, vsetci tak robili...
Teraz pri druhej mi pediatricka povedala, ze to nie je dobre, lebo pokozka sa obnovuje az po 48hodinach u babatka a ked sa kupe kazdy den, moze sa tym padom prehnane vysusovat,.. tak sme chvilu kupavali kazdy druhy den ( na jiske sa deti kupali tiez kazdy druhy den v nemocke). ALe ritku som umyvala vzdy po kakani..... niekolkokrat denne v umyvadle.
No ale po asi 3 mesiacoch sme presli aj tak na kupanie kazdy den, lebo je to pre nu ritual a po kupani ovela lepsie zaspava .. a tak je to doteraz. PO kupani natierame pokozku jemnym detskym kremikom .
Zariad sa , ako vam to vyhovuje a ako to ty a dieta citis.
novorodenca urcite kazdy den. Potom postupne predlzovat intervaly
my sme deti od narodenia nekupali vobec - sprchovali sme a to kazdy vecer. Mali sme to ako ritual na oddelenie dna od noci... pocas dna sme pokakanu ritku umyvali pod tecucou vodou. Dcerka dokonca pri podvecernych ukricanych hodinach obcas absolvovala sprchu aj trikrat za vecer - bolo to jedine co ju upokojilo, ked sme uz boli obe spotene a zufale....
Pouzitie mydla - bud ked boli spoteni, pokakani alebo tak 2-3 krat do tyzdna, inak len sprska cistou vodou.
@xstelinka nemusis to hadzat hned na vodu kedze to ma tvoja mala asi po tebe zdedene aj moj muz ma nonstop ekzem malu kupeme kazdy den a nema ekzem
ahoj, pracujem na novorodeneckom, kúpeme každý druhý deň, úplne to stačí, aby sa zbytočne koža nepresušovala 🙂
@sykorkauhliarka este raz,mam ho odsledovaneho a viem,ze to ma z vody
Ja som vzdy nechala svoje deti vybrat si same kedy sa chcu kupat. Nechat im moznost rozhodovania v nich buduje urcitu dospelost a schopnost byt samostatne. Ked pride na nieco zlozitejsie vedia si same vybrat spravnu moznost.
Prveho som kupala kazdy den, neviem preco, mal suchu pokozku potom.. Druhu a tretieho kazdy druhy, treti den ako to vyjde.. Iba ruky, tvar, genitalie a ritku kazdy den.. A ked boli uplne malicky druhy dvaja, kupala som podtecucou vodou vo velkom umyvadle, bolo to rychlejsie kupanie vo vanicke neznasali.. Az okolo 2-3m som zacala vanicku pouzivat, to uz sa im paci..
@tortickalulu
A to ti ako novorodenci naznacili?
to s kupanim kadejake, ked som odchadzala z porodnice kazali mi kupat kazdy 2.-3. den, detska lekarka ma zas zdrbala ze to velky odstup mam kupat kazdy den, az po dakych 2 mesiacoch predlzovat interval
Kupali sme kazdy den (teraz sa sprchujeme), od novorodeniatka. Babatko potrebuje byt tiez ciste, aj sa ogrcka, pokaka, spoti- hlavne pod krkom- kde pokozka nedycha. Ziadne problemy kozne nemame ako aj vsetci z nasho okolia- kazdy kupal denne. To je teraz len nova moda kupat 2x do tyzdna- premnohych rodicov pohodlnejsie ako kazdy den napustit vanicku. Sama si neviem predstavit sprchovat sa 2-3x do tyzdna. V kazdom pripade si treba urobit podla seba. Ty si mama a niesi povinna nikomu nic vysvetlovat- ani vlastnej mame. Ja som si vzdy urobila podla seba
Tiez nam tvrdili ze staci kazde 2-3 dni, ze babatka sa nepotia.. Pekna blbost 😏Nas sa narodil v lete a boli nenormalne horucavy, ked sa nepotil on potili sme sa my dvaja co sme ho opatrovali, a aj sa pokakal pogrckal, ja by som ho fakt nemohla nechat neokupaneho. Ked sa stane ze nam nevyjde kupat niektory vecer, normalne je na druhy den nervozny.
My sme vanicku doma vobec nemali, kde by som ju v byte skladovala, zbytocna opacha. Od narodenia lehatko do vane a kazdy den rychla sprcha. 5 minut, cista voda, pyzamo, mliecko a spat, ritual hotovy, dieta ukludnene vedelo, co sa bude diat, so zaspavanim sme mavali minimalne problemy pri oboch detoch.
Neviem teda, ci som mala nejake speci humusacke deti, ale moji boli po celom dni vecne obgrckani, omliekovani, v zahybcekoch zmolky spotene a hovienka az po lopatky ani nehovorim. (jasne, ze tie som umyvala priebezne pocas dna hned)
kupem kazdy druhy - treti den, od narodenia, po kaku ritku umyjem vodou, ked neni poblizku voda,vlhcene utierky to istia...rob podla seba, a co sa týka svokry-musíš jej so všetkou úctou dať najavo,že za jej rady ďakuješ ale ty si vyberieš to čo je najlepšie pre Teba a tvoje miminko
Som za kúpanie 2x do týždňa, to bábätku úplne stačí. Ak má tvoja svokra pocit, že je to málo, tak medzi kúpacími dňami používaj rôzne detské čistiace obrúsky, tie bábo umyjú, ale napr. ja používam Baby Anthyllis, pretože sú s nechtíkom, ktorý dezinfikuje a kamilky ho zase chránia pred vysušením, čiže netreba umývať stále vodou, skôr som za obrúsky, ktoré obsahujú výživné látky. ❤
Ja som zo zaciatku kupala kazdy druhy niekedy sa stalo ze aj 3. Den. Ale zacala som kazdy a asi sa to overilo lebo zacal zaspavat ukazkovo. predtym bol hore aj do 23 a plakal teraz sa pekne okupeme napapame dam ho do postielky a zaspi.
My kúpeme každý deň,potom sa napapá a hneď zaspinká. 😉
prvorodeneho som kupala kazdy den, neslo ani tak o hygienu, ale o ritual. Vodu mal rad, bolo to snad jedine miesto, kde neplakal.
Tiez vedel, ze po kupani je mliecko a ide sa spat.
U ostatnych deti som kupala ako kedy, niekedy kazdy druhy denc niekedy kazdy.
Odporucam urobit ako Tebe vyhovuje, nie svokre 😊

@danii2 nebojuj, porob so svokrou také poriadky, že sa už neodváži dieťaťa dotknúť bez tvojho vedomia.