Kúpete choré dieťatko?
Baby, mozem kupat maleho ked ma sopliky, kasle z tych stekajucich soplov, ma trosku zapalene hrdielko, teploty nema a ATB neberie? A keby ATB bral mozem ho kupat? A ako je to z vychadzkami, nie na dlhe trate, len tak na pol hodinku?
Kupem a ked su sopliky zvyknem pridat do vody 2-3 kvapky eterickeho oleja eukalyptus na uvolnenie nosteka, teraz som kupila liecivu penu do kupela medovka citron a dostat aj eukalyptovu 🙂
von chodime pokial je teplota pod 38,0, pre soplik by som doma netrcala, aj dietatku spravi dobre zmena nie len 4 steny
Rozhodne sa nekupeme každý deń, hlavne teraz keď uz je zima asi tak raz za 3 dni. Po kakani ale zadok aj predok osprchujeme aj nožičky umyjeme. Keď ma sople, nebodaj zvyšenu teplotku tak určite nekupeme a ani vonku nechodíme, inač chodíme aj dvakrát denne vonku ale ked je raz nachladená tak neriskujeme, počkáme aspon jeden dva dni, nech sa prelieči. ak je stále prechadená tak len mini prechádzka ku svokrovcom alebo rodičom, bývajú nedaleko a tam pobudneme pohráme sa (dobre padne zmena prostredia) a zasa krátka prechádzka domov. Môj názor je, neriskovať, vydržať doma, veď každné čudo trvá max 3 dni 😀 a tiež nekupkať, šak babo sa tak nepotí a ani nesmrdká 🙂
zalezi na tom ako velmi je chora...ked ma aj zimnicu,tak nekupeme...ked sme zahlieneny,tak jej spravim taky maly ''eukaliptusovy''kupel a hned sa jej vsetko krasne uvolni... 😉 kazdy den sa kupeme(alebo iba osprchujeme) len v lete..teraz v zime urcite nie... von nechodime ked mame teploty-horucky..🙂
Mnohé mamičky robia veľkú chybu z obavy o dieťatko. A to, že ho počas ochorenia spojeného s teplotami nekúpu. Predsa koža je orgán, ktorý hrá dôležitú úlohu pri výmene tepla a tekutín. Zároveň je vylučovacím orgánom rôznych látok vznikajúcich v tele. Iba pri správnom ošetrení si koža môže dobre plniť svoju funkciu.
Po ustúpení teplôt, kt. našťastie netrvajú dlho, sprchujem. Čistota je základ.
okupem, nekupem ju vtedy dlho, len polozim do vody, umyjem od potu a ideme von. ked mala vysoku teplotu (ako 4 mesačna) tak sa uz stalo ze bola taka slabucka a unavena ze som ju tym nechcela zatazovat tak som ju len s mokrou handrickou poutierala (spoteny krk,pazušky,ritku...)
Nie nemokrim ju, ked ma teplotu tak jej tak nanajvys umyjem zadok, ked je prechladnuta tak sa kupe ale iba "rychlovka", sadne si do vane a poumyvam ju a ide sa von.. vlasy sa snazim vtedy neumyvat.. nastastie iba take 2-3 dni nam to trva... ATB s tym nic nemaju, my sa tiez kupeme aj ked berieme atb...
Von s chorim dietatom nechodim ak ma teplotu, aj den "po teplote" sme doma... ked je iba sopel alebo kasel ide sa vonku aspon s kocikom.. medzi deti nechodim, ked je chora.
ked nieje zima v miestnosti, ja si myslim, ze to dietatku aj pomoze sa tych soplikov lepsie zbavit, pretoze para cisti dychacie cesty 😉
kupem, ved aj ja ked som chora tak sa kupem
Mamicky sme taky soplavy troska pokasliavame bez teploty sme zajtra ideme na vyteri pre istotu ...mozme sa troska osprsit???dakujem za rady
Dakujem pekne za info ..

ja kupem kazdý druhý den chore nechoré dieta, von môže ist kludne pokým nemá teploty. Ak má teplotu tak ten den nejdem s ním vonku.