Látkové odvykacie plienky

katarinastevko
16. aug 2020

Ahojte mamičky. Prosím dajte mi váš názor na látkové odvykacie plienky. Oplatí sa mi to vôbec kupovať ci ani nie? A môžete mi poradiť aj nejaké tipy ako sa vám podarilo naučiť vaše lásky na nočník. Ďakujem. 🙂

monika22011989
16. aug 2020

mala mala 20 mesiacov...dala som jej dole plienku a nasadila klasicke nohavicky+leginky...kazdu chvilku som ju davala sadnut na nocnik...ked sa vypisala...zatlieskali sme...po tyzdni to pochopila a zacala sa pytat...teraz nema uz ani na denny spanok, na noc davam pre istotu ale ma ju suchu....takze mne sa osvedcilo stale davat sadat na nocnik...pochopila to

zuzanaete
16. aug 2020

Za mna zbytocnost. Ak je dieta pripravene na odplienkovanie, tak je to zalezitost par dni. Ak nie je pripravene, tak nepomoze nic.

zuzipolo
16. aug 2020

@katarinastevko normálne nedaj žiadne plienky,len gate a každú chvíľu treba dať dieťa na nočník.Prvý deň bol ťažký,stále nehoda,no do troch dní sme boli bez nehody (ale sama sa začala pýtať až po nejakom čase) a mala vtedy necelé dva roky..

katarinastevko
autor
16. aug 2020

@monika22011989 ďakujem pekne

lucinka1988
16. aug 2020

@katarinastevko ja som to u môjho syna skúšala, keď mal rok, neúspešne, až to dopadlo tak, že o ďalšieho pol roka mal voči nočníku averziu. Potom som mu ďalšieho pol roka vysvetľovala a každý deň sa ho opýtala, či ide cikať na wc, nechcel, nechala som to tak, až keď mal 2 roky mi zrazu sám povedal, že ide na wc cikať. Doma som ku ale už dlhšiu dobu nechávala iba slipy. No a od toho momentu bol v podstate z minuty na minútu odplienkovany, žiadny nočník, žiadne špeciálne plienky, žiadne odchytávanie malej a veľkej potreby. Proste hneď ako sa rozhodol, že už na wc pôjde, tak sa zakaždým vypýta sám, nič mu nemusím pripomínať ani na to myslieť. Ja som toho názoru, že keď dieťa nie je mentálne pripravené, neurobíš s tým nič, a keď je, nemusíš sa extra snažiť a ide to. Teda u nás tomu predchádzalo dlhodobé vysvetľovanie, ale nič viac.

katarinastevko
autor
16. aug 2020

@lucinka1988 ďakujem pekne 🙂

monika22011989
17. aug 2020

@katarinastevko pisala som vam ohladom hackovania...v albume ktory mate vo vasom blogu...edeli by sme mi uhackovat aj napr. Tanculienku?