Vplýva materské mlieko na kazivosť zubov?

latarina
20. nov 2018
fatimuska
20. nov 2018

@latarina u nas mal, syn nejedol nic sladke po druhom roku ako bol dojceny, velankrat za dwn, vela krat za noc mu predne zubky zmakkli a vypadli, narastli az trvale, druhy syn malnzuby pevnejsie, treti syn, ma 20 mesiacov a začínajú mu makknut

patrica8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
20. nov 2018

Ja so svoje deti kojila dlhsie ako 2 roky a ziadne kazy. A to som ich kojila aj v noci a veru sme potom zuby umyvat nesli.

siska53
20. nov 2018

@fatimuska nemyslim.si,ze je to tym,moja segra pila kakao pred spanim do asi 7rokov a ma.minimum.kazov, dcera ma 6,5r.,dojcena 2r.,ale bez nočného satia, zatiaľ nema.kaz,uvidime.neskor a syn dojceny 11m., v noci pil.po 3.m.len obcas, neskor vobec, od asi 14m.ani mlieko pred spanim a veru.uz mal 3-4kazy,ale az teraz,ako mu niekolko trvalych vyrastlo, cize ako ma 8r..

fatimuska
20. nov 2018

@siska53 tak netuším potom, nic sladke nejedia, ale v noci sa casto dojcia, stredny syn jediny s tym nemal problem

siska53
20. nov 2018

@fatimuska aj presispozicia,aka je ustna dutina, moze byt kyslejsie prostredie, vtedy je kazivost vyssia. Muz tak ma a.to sa dost o zuby stara a ma dost kazov..

ink
20. nov 2018

ahoj, podľa našej zubárky zo je nočným kojením. Ale ideme ju meniť :D
ale je tu nová poradňa o zúbkoch, môžeš sa spýtať aj tu : https://www.modrykonik.sk/forum/category/poradn...

lula313
20. nov 2018

Sesternica tiež dlho kojila, obe deti skoro 3 roky a majú úplne hnilé zúbky. To by nebolo to najhoršie, ale tie traumy z návštev zubara, čo majú teraz🙈

latarina
autor
21. nov 2018

@lula313 a oni mali cele ci iba predne 4 zubky???

latarina
autor
21. nov 2018

@fatimuska nas ma predne 4 zubky. On ich ma pdlomene az ku dasni. Nevies ako mam riesit to

fatimuska
21. nov 2018

@latarina asi by vedel poradit zubar

jamika27
21. nov 2018

@latarina áno, aj u nás (nie u mňa) bol ten prípad že plne kojené dieťa má kazivé zúbky. Je pravda, že tie deti, ktoré nemajú predispozíciu, tak sa im nepokazia ani z kakaa ako tak čítam. Ale pokiaľ sa v noci kŕmi/kojí a nevyčistí tak tam tá možnosť určte je. A tvrdí to aj moja zubárka, aj detská lekárka aj dentálna.

maria1678
22. nov 2018

@latarina jednoznačne ano, každé mlieko obsahuje aj mliečny cukor, povie ti t to každá zubárka, že veľa detí ma pokazené zuby kvôli nočnému kojeniu

abriela
4. dec 2018

@latarina no moj si buchol prve zuzky a teiž s amu polamali. V dvoch rokoch mi jednotky vytiahli, dvojky zostali tak polamane. Ma teraz 5,5 roka.
Zubarka nám tiež povedala, že vdaka nestalemu nocnemu dojceniu bolo zvycajne 5x za noc (do 2,8 roka) ma zuby ake ma. Pokazene.

latarina
autor
5. dec 2018

@abriela ahoj. A tak ked ma predne zubky zlomene az ku dasni mam to riesit so zubarkou ci to neskor odpadne samo???

abriela
5. dec 2018

@latarina pri jednej zubarke sme chodili každy mesiac na florizaciu, aby zubky co najdlhsie vydržali. Zubarka nam sla odisla prec, a druhá radila vytiahnut, že zub je pokazený až ku korenu a može to začať boliet. Takže krpcovi vytiahla jednotky. Tie jednotky mali normalne dlhe korene, cca 5-7mm, aj ked zubky nemali asi ani 3mm. Jeden koren bol uplne duty. Ten by sa asi zapalil a bolel. Zubarka chcela tahat aj dvojky, no zatial ich syn ma. Ma 5,5 roka. O jednotky prisiel par dni po 2-hych narodeninach. Takže treba, netreba to riešiť, no neviem ☹. Jedna horna jednotka sla von zbytocne.
Problémom pri skorom vztiahnuti zubov, može byt potom prerezávanie. Dasna možu byt tvrde. Synovi idu teraz spodne jednotky, vrchne sa este neprerazavaju.