icon

Mačiatko a batoľa

6. jún 2023

Ahojte,
premýšľam nad tým, že by sme si priniesli do domu malé mačiatko. Máme takmer 2 ročné dieťa a stále neviem či by to bol dobrý nápad..čo to bude obnášať 🙊. Prosím pomôžte mi v mojom rozhodnutí..chcela by som si prečítať všetko PRE a PROTI.
Ďakujem a pekný deň.

Strana
z3
helen_167
8. jún 2023

Macka vonku urcite ano, zalezi ako povahu bude mat aj zvieratko, vnutri macku by som nechcela, kvoli chlpom. My mame dve maciatka vonku su ti najlepsi spolocnici vedia dat vela laaasky. Za mna macka ano, urcite lepsie ako pes, to je uz vacsi zavazok, macka sama o sebe nesmrdi a este aj lovia mysi. Moji mojkaci😍

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
elenka.k
8. jún 2023

@lukino2000 vďaka
to už dcéra ho češe, ja - upratujem 😨 - najlepšie ak vysávam, potom Una, nevidím celý deň 😝 je skrytý u seba doma a na posteli, pod paplónom / ale zase často nevysávam , rýchlejší je mop a predsa - ľutujem Una /

silvia2013
8. jún 2023

@ls56 toxoplazmoza je nebezpečna len pre tehotnu zenu , nie každa mačka je prenašač, hlavne nie taká, ktorá je len vo vnutri . Treba si trošku naštudovať.

kavaba
8. jún 2023

Radšej počkaj kým ti dieťa podrastie, potom nad tým uvažujte spolu. Máme 2 deti a dve mačky - vonkajšie nastastie. Dvojrocne dieťa všetko skúša a môžeš 1000 x povedať nerob, nechaj, aj tak to bude skúšať - možno iným spôsobom. Naša malá, taktiež dvojročná, v jednu chvíľu mačku hladká moja moja a za sekundu sa už oháňa palicou a skúša. Stále musím byť pri nej, keď je mačka nablízku. Jednak aby mačke niečo neurobila a aj opačne. Mačiatko rýchlo vyrastie a tiež si nenechá všetko páčiť. Tak budeš len striehnuť aby mačka (ani mačiatko) neposkriabalo dieťa (nedajbože po tvári, očiach a pod.). A tiež si neviem predstaviť, že nemôžem nechať jedlo pre dieťa voľne položené na stole, stolíku, aby tam macka hneď nestrkala nos. Či už mlieko v pohári, ktoré chce dieta dopit o 10 minút alebo hocičo ine. Nehovorím o chlpoch čo aj z oblečenia napadajú hneď kade tade. Za mňa určite nie. Minimálne NIE DNU.

autor
8. jún 2023

Ďakujem žienky každej jednej za pridanú diskusiu😘. Mačiatko sme doniesli, dva dni ho máme v nútri. Do spálni nejde, tam dvere zatváram aj keď sa stane že na chvíľu tam vbehe 🤣. Záchodík,vodičku a jedlo ma oddelené kde sa vie dostať mačiatko ale naše dieťa nie. Aj ked mačiatko je úžastné, zatial neskáče po linke ani na parety, nikde len na gauč, za tie dva dni som pochopila, že takmer 2 ročné dieťatko je ešte na to maličké. Maličké na to, aby pochopilo že ho nemôže ťahať za chvost, silno chmatnúť, kričať a plašiť🙄. Dosť mi aj vadí ked vidím, že si dieta hodí plienku na zem ked viem že tade pred chvilou prešla mačka,položí cumel kade tada..o neustalom umývaní rúk ani nehovorím. No nič moc 🤔. Nakoniec som sa rozhodla tak, že donesieme aj jeho súrodenca nech neni sám a dáme mačiatka von do pechu. Samozrejme obaja budú mať poskytnutú veterinarnu starostlivost, aj celkovú pozornosť. Dúfam že budú mať aj napriek tomu že nebudú neustále v nútri s naším dieťatkom pekný vzťah a budú naň zvyknuté. Nebudem sa musieť neustále báť o mačiatko alebo o dieťa.. lebo takto človek len neustále striehne aby jeden druhému nič neurobili a je to pre mňa stresujúce 🥵..neviem čo som si pred tým aj myslela.

janulik2008
8. jún 2023

Dieťaťu stále vysvetľuj že ako na mačiatko že sa neťahá ani nič ;) naučí sa ;) u nás aha, on ležal na posteli keď bola bábätko aby nepadla a ostalo mu to doteraz a pritom ho mala "nemusí" 😀

lucia3296
8. jún 2023

@janulik2008 mame to iste

janulik2008
9. jún 2023

@lucia3296 mala s mačkami rastie ale ako on ju má rád mala ho nechce lebo kocúr mňauká niekedy keď sa nudí 🤣 za to druhého kocúra by nedala za nič 🤣🤣🤣

chlpana
4. aug 2023

Ahoj, tak my sme si kocurika zadovážili ked mal syn 2 mesiace a dcera 2,5 roka. Viem ze mozno trochu šialenstvo, ale vyslovene sme sli po chove maciek s pozitívnym vzťahom k deťom, a nasli sme v Čechách skvelu stanicu. Kocura sme si doniesli, časom vykastrovali a su s detmi skveli kamaráti. Žije len v interiéri, nie je vôbec agresivny, je hravy, sem tam aj poslucha. Samozrejme vyparati aj dake srandy, ale nic vazne. Zachod ma u nas na wc, casto umývame, čistime. Myslim ze mame este lepsiu hygienu ako pred kocurom :D prvy polrok bol ťažší, vsetci sme si na seba zvykali, ale uz je to naozaj rodina. Takze za mna áno, ale starostlivo vybrat chovnu stanicu, nastudovat si vhodne plemena

chlpana
4. aug 2023

Aha čítam ze uz ste si zadovážili. No ako som písala, určite budú aj pochybnosti, ale za pár mesiacov si na nový štýl života zvyknete a objavíte celá rodina čaro súžitia so zvieratkom ♥️

Strana
z3