Mám nútiť dvojročné dieťa spať vo vlastnej izbe?

llia
15. apr 2013

Ahojte maminy, chcem sa opýtať, či by ste nútili svoje dieťa spať vo vlastnej izbe, keď sa v noci zobudí a chce ísť do izby k rodičom. Náš má 2 roky, spravili sme mu vlastnú izbu, spí v nej cez obed a aj večer tam zaspí, no bohužiaľ sa zobudí v noci na to, že je tam sám a žiada sa k nám, ja by som ho vzala, no môj manžel nechce, že má izbu, tam nech je tam. Možno má pravdu, nechcem, aby nám to ničilo vzťah, manželovi to prekáža. No malý bol naučený spávať s nami v izbe (vo vlastnej posteli), keď sa zobudil, pritúlila som si ho a zaspal znova po chvíľi. Tiež večer si vyžaduje, aby som pri ňom ležala, kým nezaspí...no už sa to predlžuje na hodinu a viac ( predtým max 20 minút)teraz keď čas posunuli, tak sa to zhoršilo. Začína mi to vadiť, bola by som rada, keby zaspal sám.Nemá samozrejme už ohrádku, takže ak ho nechám samého, tam vybieha za mnou po byte. Skúste poradiť z vlastnej skúsenosti, Ďakujem.

bambibam
16. apr 2013

Naše deti 15ročná začala sama spať v izbe ako 3ročná a ako 7ročná ešte priliezala ,brali sme to úplne v pohode,myslím ,že nemá ani žiadne ujmy učí sa dobre,.....Stella išla ku nej do izby ako 1,5ročná ,ale pravidelne sa nám vracia do postele,padne 2-3 hodky ráno a je pri nás,a Miško ten je v postieľke vedľa nás stále a ten okolo 2hodiny rannej ,len čo doletí Stella je medzi nami. Neriešime ,muž sa zobere na Stellinu postel do det.izby a ja ked zaspí tak Stell preložím do postielky a na manželských ostávam ako princezná so škriatkom Miškom. Niekedy sa cítime ako kolotočári ,ale niesú plače a kriky a všetko sa plynule vyrieši. Myslím ,že deti samé prídu na to ,že chcú svoje pohodlie .

patkaza
3. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

nenúťte ho ale postupne ho naučte ... a ked pribehne ku vám v noci tak sa nehnevajte a nechajte ho pri vás http://akoapreco.com/ako-zariadit-detsku-izbu/