Mám podozrenie, že 5 mesačná má kliešťa. Mám ísť na pohotovosť?
Mamičky, nemamicky, prosím vás o názor. Dcérka má 5 mesiacov, včera sme boli asi hodinku von pred panelákom (bola v nosiči) a teraz som jej našla asi kliešťa. Neviem to odfotiť poriadne, na žiadnej fotke to nevyzerá ako v skutočnosti, ale aj tak prikladám foto. Je to skôr cervene, nie čierne, trochu vystúpene nad povrchom kože. Moja pediatricka nedvíha (čo samozrejme chápem keď ordinuje) a dnes ju už nestihnem. Bolo by veľmi odveci ísť s tým neskôr na pohotovosť,keďže je piatok a ak je to naozaj kliešť,nechcem aby ho tam mala do pondelka. Za všetky pripomienky vopred ďakujem.
@candii a co ti ta hlavicka podla teba urobi? Telo ju vyluci, vyhnisa ako hocijaka trieska. Ak je kliest infikovany a prisaty dostatocne dlho, je uplne jedno, ci tam hlava ostane alebo nie... infikovany kliest naozaj sranda nie je, ale po uhryznuti si s tym uz nijako nepomozes, hlava nema na to ziaden vplyv. Ale toto rozhodne kliest a ani odskrabnuty kliest nie je
@lindusss2016 tak, úprimne, keby som vedela, že moje dieta má hlavu kliešťa v tele tak by som ju vyhnisat nenechala a išla by som k lekárovi, nech to sterilne vyberie a vydezinfikuje..
@candii ved mozes vysterilizovat ihlu a vybrat mu to sama. Urcite mu usetris traumu z chirurga
@lindusss2016 neviem či by som si sama trúfla 😬 akože viem, že to v podstate nie je nič ale ja nie som na takéto "operácie"
@candii najlepsie sa v detoch rype, ked zaspia 😂 uz som tak vytiahla nejednu triesku, dokonca miniaturny kusok skla mala moja v nohe
@lindusss2016 bože 😅 to by u mojich neprešlo 😂😂
@candii tak jasne, ze je to piplacka 😂 musis na stokrat prestat, ucicikat a zas pokracovat, ale ja zas rozbabrem vsetko, mne to neda pokoj

@janinah súhlasím...ukončím túto diskusiu...môj muž došiel.domov z práce a s úsmevom a chladnym pokojom anglicana zahlasil že to kliešť nie je...kiežby mohol môj muž dojčiť a byť s malou na materskej on 😀 inak keby nepoznal ten môj panicky strach z kliešťov tak by sa aj čudoval...budem s tým musieť niečo robiť 😅