Mám troch synov a je to pre mňa najväčší dar

adeli79
5. apr 2016

Akurát pozerám, že je tu veľa tém, či si nechať druhé, tretie, štvrté dieťa....
A tak len mám potrebu napísať, že my máme 3 deti, troch synov a je to pre mňa ten najväčší dar na svete. Neviem to presne vyjadriť, ale narodením tretieho syna u nás doma všetko do seba zapadlo ako puzzle. Proste tam ten tretí človiečik akoby chýbal a v deň, ako sme sa vrátili z pôrodnice, bolo zrazu všetko kompletné. Asi pre každú rodinu je ideálny iný počet detí, u nás sú to tieto naše tri poklady. Bývajú aj ťažké chvíle, niekedy padám od únavy ešte skôr, ako oni zaľahnú do postele, veľakrát sa nám všetci traja v noci presťahujú do našej manželskej postele, niekedy sa hádajú, občas neposlúchajú 😝 Veď ako všetky deti. Ale neviem si predstaviť, že by som ich nemala.
Ak máte chuť, napíšte, ako to máte vy. 🙂

janickacrazy
5. apr 2016

@adeli79 Presne akoby si písala o mne, ja som mala tiež taký pocit, keď som si doniesla tretieho syna z porodnice, že áno konečne je to tak ako má byť. Jediný rozdiel je v tom, že moj 16ročný už k nám do postele nechodí. 😀

kamajka
5. apr 2016

@adeli79 aj ja mam tri deti a neviem si to uz inak predstavit🙂. U nas to sice ako puzzle nebolo, ale cim su starsi tym je to krajsie.

anjelicek26
5. apr 2016

My mame stvoricu a mala som tiez pocit, ze nam ten posledny cloviecik chybal 🙂 Dufam, ze ma tento pocit nechyti o par rokov znova 😀 😀 😀

terezka023
5. apr 2016

@adeli79 krasne napisané, presne akoby si písala o mne 🙂

katuliena82
5. apr 2016

@adeli79 to je skvele ze to pises, ja mam dvoch chlapcov 13r a 7r a ide sa nam narodit 3.chlapcek 🙂))) moc sa na neho uz teraz tesime a bratia ho maju radi a to este nie je na svete.

cammille
5. apr 2016

My mame styri deti - ale este stale mam pocit, ze nie sme kompletni 😀😀 cas ukaze 😊

bestester
5. apr 2016

ja este len cakam prve babatko ale snivam o tom mat vela deticiek, snad sa mi to aj splni 🙂

bonaqa2013
5. apr 2016

tiež máme 4 deti. Možno keby posledná dcéra nemala zdr. problémy - možno by sme ešte pokračovali.... inak keď som bola tehu dosť ľudí v mojom okolí malo blbé reči, že som zas tehu.... Priznám sa, že po finančne stránke je to už pre nás dosť....
Keďže mám už dospelého syna - 21 r. už si počkám na vnuka resp. vnučku.

charlie1980
5. apr 2016

Skoda, ze ja to uz asi nestiham 😄 😭 Prijala by som 3,4 deti...ja som jedinacik a mojmu dietatu by som to teda neurobila, ze by ostal sam ako prst 😍

sazumak
5. apr 2016

Krásne napísané 🙂 Zatiaľ máme dve detičky, ale určite by som chcela ešte aspoň jedno, dve 🙂

janickacrazy
5. apr 2016

@charlie1980 akože nestihneš? neviem teda koľko máš rokov, ale podľa fotky vyzeráš dosť mlado 😉

charlie1980
5. apr 2016

@janickacrazy 36😭 Ved uvidime po porode, Este mame dllllllhu cestu pred sebou.

bonaqa2013
5. apr 2016

Pokiaľ sú deti zdravé a nemajú žiadne zdr. problémy tak aj 7. Však deti časom vyrastú a život ide ďálej. Horšie je ak je niektoré dieťa postihnuté - to už také jednoduché nie je. tiež vyrastie - ale čo potom....

bosoriak
5. apr 2016

Ono je to naozaj individualne. Je celkom velky rozdiel, ak je vztah rodicov harmonicky a maju dost prostriedkov (psychickych aj materialnych) na viac deti a ak je dieta planovane. Ina situacia je, ked je vztah v krize, tehotenstvo je neplanovane a este ani peniaze nemaju. Kazdemu sa lahko mudruje od displeja, ale nikto cudzie deti zivit a vychovavat nebude - to na margo vsetkych tych "nerob to, zvladnete to, ja by som to nikdy neurobila..."
Preto aj rozhodnutie o tom, ci si dieta ponechat alebo nie, je vylucne na rozhodnuti jeho rodicov. Aj ked teda v 21. storoci s moznostami mediciny pri antikoncepcii je podla mna nechcene tehotenstvo skor vizitka nezodpovednosti. Ale nikto nema pravo sudit rozhodnutie inych, kazdy si nesieme nasledky sam za seba.

My mame 3 uz par dni a zvykame si. Ale my patrime do tej prvej kategorie, takze pre nas nie je tretie dieta nejaka velka zataz, bolo chcene, planovane a je milovane. A to je pre mna najdolezitejsie. Ine rodiny nech si robia co chcu.

janickacrazy
5. apr 2016

@charlie1980 do 40tky to ešte stíhaš v pohode 🙂

stepanka274
5. apr 2016

My sme tiež sťastní s našou štvoricou. Ale ked sa nám narodil tretí syn, tak sme si povedali že už stačí, lebo boli vľmi rýchlo po sebe narodení, tak som bola dosť vyčerpaná, vážila som ledva 55 kg, v tvári vyziabnutá. Ale potom sa nám predsalen zacnilo po tom dievčatku ktoré moj manžel chcel už od začiatku, tak sme skúsili a vyšlo to, takže máme troch princov a princezničku, chlapci sú už samoobslužní a dievčatko nás omladzuje🙂 Veľká rodina je šťastie

jana_eyre
5. apr 2016

to sa super cita takato tema 🙂

ja svoje tretie este len cakam, mam sice niekedy zmiesane pocity, ale viac ako bojim sa velmi tesim.. take pochybovacne pocity som mala aj pri druhom a ked sa mala narodila, bolo to to najlepsie co sa mohlo stat, tak predpokladam a dufam, ze to tak bude aj teraz..

inak som vzdy chcela vela deti - ja sama pochadzam zo 4 deti a som velmi rada, ze surodencov mam.. preto som rada, ze aj mojich deti bude viac.. uz teraz pozorovat lasku medzi dvoma deckami co su tu uz s nami je na nezaplatenie.. tie hadky su uz troska tazsie, ale patri to k tomu a aj tym sa ucia..

len ma mrzia tie negativne postoje niektorych ludi - odkedy uz namne vidno, ze cakam, viac krat sa mi stalo ze namiesto gratulacie som si vypocula take poznamky ako "to vam nestacia dve?" alebo "to ste uz nemali dost?" povazujem to za maximalnu neslusnost a naozaj nechapem ako to moze vyslovit.. nech si kazdy mysli co chce - do hlavy nikomu nevidim, ale povedat mi to je premna dost velka drzost..

rawmamka
5. apr 2016

@adeli79 Aj my máme tri a nemenila by som, som šťastná, že mám takú rodinu, akú mám 😵. Ale ešte stále vo mne drieme pocit, že nie sme všetci 🙂. Keď k nám daj Boh zavíta bábo, posnažíme sa o druhé k nemu - osvedčilo sa mi mať dve deti bližšie k sebe (3 ročný rozdiel), pretože prvý bol dosť dlho jedináčik a myslím, že v niečom ho to ochudobnilo. Keď sa pozerám na dcérky, aké sú zohraté a aká perfektná dvojka z nich vyrastá, tak normálne ľutujem, že som synovi vtedy pred rokmi nezabezpečila parťáka 😀 - aj on si tak niekedy povzdychne, že škoda, že nemal brata, keď bol menší 🙂.

blumka
5. apr 2016

Ja mam styri. Momentalne som neskutocne unavena, lebo mala je zly nocny spac a cez den sice spi ale len v satke ci nosici.tretiu dceru mam doma, do skolky ju nedavam, takze si ani nemam kedy oddychnut. Ale taketo obdobie bude trvat minimum oproti tomu co nas caka neskor ked podrastie. Dve starsie baby su partacky.ktore sa vedia povadit aj za vlasy pokmasat ale aj sa lubit.co vladzu to pomahaju. Ja by som nemenila. Vac deti uz neplanujem, uz vidim na sebe ze nevladzem, manzel je uz po 40 a tiez uz by sme si chceli uzit zivot bez pokakanych plienok a podobnych veci...ale ak sa aj zadari, dieta je dar a dary sa neodmietaju 😉

emilia25
5. apr 2016

@stepanka274 u nás presne tak isto 3 princov a mesačnú princeznú.a sme šťastný prestsstny ze ju máme všetci ju moc zboznujeme aj brstis by ju furt mojksli.a najstarší ten jej aj dudku dá po kocikuje.

katuliena82
5. apr 2016

@jana_eyre ludia su divni...manzel ma 2 deti z 1.manzelstva, su u nas kazdy vikend a kazde sviatky (vacsinou cele) a ja mam 2 synov z 1.manzelstva. Spolocne sme uz naozaj neplanovali, lebo sice mame deti uz dost velke, ale nemali sme pocit ze nam chyba dalsie dietatko a byva u nas cez vikend strasny humbuk 😀 Napriek vsetkym ochrannym prostriedkom som tehotna a ludia doteraz pindali, ze ako to, ze nechceme spolocne....fakt si vzdy nieco najdu 😀

dorotka202
5. apr 2016

Ja mam dvoch chlapcov a dievcatko.bolo neplanovane a som rada ze je to dievca.tri deti nam uplne stacia.4 by uz bolo vela.ale keby bol treti chlapec,asi by som sa stale pohravala s myslienkou mat stvrte.urcite by som chcela mat dievca a mat dceru.takze pre nas je to idealne tak ako to je.dvaja chlapci a dievcatko.

kojanusa
5. apr 2016
Používateľ kojanusa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kojanusa.

ja bohuzial este deticky nemam, ale velmi tuzim po nich a nikdy by som si ziadne nedala zobrat..pekne si to napisala, je to najvacsi dar a ja zboznujem deticky, nedokazala by som to..

khkt
5. apr 2016

My máme dve deti s malým vekovým rozdielom a určite chceme v budúcnosti aj tretie dieťatko. Ešte nedávno som počas druhého tehotenstva tvrdila, že tretie dieťa chcem až o 10 rokov (tehotenstvo bolo náročné fyzicky aj psychicky, keďže sme do poslednej chvíle nevedeli, či sa malá narodí zdravá). Odkedy sa však narodila zdravá a krásna, tak mám pocit, že tretie bábo by mohlo prísť aj skôr. 🙂 A manžel, ten by prijal kľudne aj ďalšie tri deti. 🙂

jana_eyre
5. apr 2016

@katuliena82 niektori ludia si fakt vzdy musia nieco najst a rypat do toho, do coho ich nic.. 😠

cica869
5. apr 2016

mna by len zaujimalo odkial na to beriete peniaze na 3-4 deti a do akeho sveta sa to rodia:( je to cele na nic

jana_eyre
5. apr 2016

@cica869 no a presne taketo prispevky kazia peknu temu..

peniaze berieme odtial odkial kazdy normalny clovek - pracou, ktoru vykonava jeden z rodicov, alebo aj obaja..

a do akeho sveta rodime? bolo niekedy lepsie? bolo niekedy menej vojen a nespravodlivosti? je rozumnejsie vyhynut?

katuliena82
5. apr 2016

@cica869 pracujeme, slusne zijeme a zivot ma vela z nas pekny, ja by som ten moj nemenila nijak zasadne a keby bolo viac ludi slusnych (ako som napr.ja a moj muz), tak by tu bolo dobre. Len tolko k tomu 🙂

rawmamka
5. apr 2016

@cica869 Určite nekradneme 😀 , normálne pracujeme a podnikáme 😉 . Snažíme sa vychovať z detí tolerantných, empatických, vzdelaných a najmä dobrých ľudí, ktorí zmenia aspoň trošku tento svet k lepšiemu 😉. A ja len dúfam, že z nich nevyrastú takí ľudia s takým postojom k životu všeobecne ako si ty.

cica869
5. apr 2016

@jana_eyre no presne tak :D

si predstav ze aj my pracujeme a 4 deti si nedovolime..nie kazdy zaraba tisice eur mesiacne a zit z ruky do ust zas ziadna slava....

mozno nebolo az tak zle jak teraz