Mám vziať pre 4-ročného na dovolenku kočík?
Ahojte,
cez leto sa chystáme na dovolenku , synček bude mať cez leto 4 roky aj štyri -päť mesiacov čiže skoro 4 a pol roka.
Neviem či pre neho mám brať kočík.
Kočík som predala keď mal dva a pol roka nakoľko mi v ňom už vôbec nechcel sedieť .
Minulý rok pred letnou dovolenkou som kúpilá športiak cybex nech predsalen máme na dovolenku, napokon sa v ňom rád vyvážal celé leto po výletoch aj dovolenke.
Kočík už ináč bežne nepoužívame, chodíme všade autom alebo sa prechádzame.
Ako by ste mi poradili prosím?
4 a pol ročné je už dosť veľké na kočík ale ak máte v pláne ísť obzerať pamiatky na celý deň možno by som zvážila ale osobne by som nebrala také dieťa už vydrží byť v pohybe dlho
@zuzka1120 ja keď som bola zo synom mal 3 a 7 mesiacov na výlete v prahe tak som mala buginu chodili sme n celodenné výlety po meste tak keď ho boleli nohy sadol si aj na obed poslal hodinku v nom
Podla mna zbytocne.. . Aj je zvyknuty chodit, neber, bude zavadzuat. Pripadne si ho da tatko na konika
Kristepane tie názory.. my sme do Tatier brali pre dva a polročného (presnejšie už mal dva roky a 8 mesiacov), lebo nechodíme a dovolenky typu "sedím celý deň pri bazéne v rezorte či na pláži", išli sme bežne na nenáročné "túry" typu Sliezsky dom, Popradské pleso a pod., kde sa dalo ísť kočiarom a v pohode nám v ňom spal aj cez deň. Chodila som s ním takto aj do jasličiek, lebo to bola trasa v trvaní cca 20 minút pešo svižným tempom aj pre dospelého, neviem, kedy by sme museli vyraziť, aby sme tam došli, ak by išiel pešo. Teraz mal tri roky a doteraz by som ho niekedy šupla do kočíka, keď ho beriem autobusom do škôlky, lebo je to rýchlejšie, praktickejšie - nastupovať na autobus na rukách s trojročným 17 kilovým dieťaťom (bojí sa v autobuse, tak musíme takto, sám nenastúpi), často s nákupom, kabelkou a notebookom nie je také jednoduché) a bezpečnejšie, ale nemôžem, lebo škôlka, aj keď prijíma malé deti už od 2 rokov jednoducho nemá vytvorené podmienky na skladovanie kočíkov, kým sú rodičia v práci, a na moju otázku som dostala jemné vy*ičovanie, či sa nehanbím a či mi nešibe také veľké dieťa (nemal ani tri roky vtedy) nosiť v kočíku. Na to by som aj kašľala, ale keďže objektívne som ten kočík nemala kde nechať, tak, ak práve nemáme auto a manžel nestíha, sa pekne presúvame na nožičkách, ako sa hovorí, v najväčšej rannej a poobedňajšej špičke cez centrum Košíc, aj v takom úžasnom počasí, ako je aj dnes, kedy fúka, leje x-tý deň bez prestávky a je hnusná zima.
Autorka, kľudne ber, ak idete na akčnejšiu dovolenku, je to praktické. Ty vieš, čo tam budete robiť a koľko zvládne tvoje dieťa.
@euka210 Pre mna radsej kociar aj pre taketo dieta, ako sa vyslovene prisposobovat dietatu. Boli sme v takom veku starsieho na cestach a mesta/pamiatky sme si chceli riadne pozriet. Do tych miest sa uz nemusime nikdy vratit. Radsej sa dietatu prisposobim kociarom, ako menej toho vidiet. Dolezitejsia bola pre nas pohoda, ako preteky, ci to nase dieta zvladne bez kociara.
@zuzka1120 zobrala by som 🙂 moj mal síce len 3 minulé leto a ani sne nemali nejakú akčnú dovolenku- trochu na pláž, do mesta na večeru žiadne pamiatky a syn už dávno nespával cez deň v tom čase ale na dovolenke ho vyplo pravidelne z toho tepla a vody bol úplne ko. Kľudne by som zobrala aj tento rok.
@zuzka1120 ved to je velke dieta naco kocik
no,, asi budem za divnu,, ano my sme bravali,, mali sme zvyk sa chodit vecer prechadzat do centra a vracali sme sa bezne okolo polnoci spat na izbu,, jasne, ze by nevydrzal, na rukach by sme ho nenosili, takto vzdy uz zaspal v kociku...absolutne sme s tym nemali ziadny problem...
Ďakujem za milé aj menej milé ( arogantnejšie prejavy 🙈)
Hlavne za tie milé ĎAKUJEM❤️
Poslednú dovolenku sme mali let o 4:00 čižw na letisku sme boli od 2:00 vtedy nám prespal čas trávený na letisku v kočíku a bolo to fajn 🙏😊
Krásny dník Vám prajem ❤️🥳
@zuzka1120 nečítala som všetky komentáre ale asi by som sa riadila podľa toho o aku dovolenku ide.. ak len budete niekde v rezorte a vylihovat na pláži určite by som nebrala ale ak sa jedna o viac aktivnu dovolenku kde budete brazdit pamiatky a nejake prímorské mesta tak je to na zvazenie.. radsej odviesť v kočíku ako nosiť v tom horku na rukách ak sa dieta zacne hádzať o zem že tam a tam už nechce lebo je unavene

Ty si poznáš dieťa, mne to príde divne dieťa v 4,5 roku vyvážať v kočíku pokiaľ je zdravé. Hlavne keď porovnám s mojou, ktorá nemala v tom veku zvládnuť v pohode bez mrncanie 10 km. Na druhu stranu urob ako uznáš za vhodne a môže ti byt jedno kto si čo mysli. Ak ti ma dieťa mrncat ze nechce chodiť a kaziť ti dovolenku tak vezmi