icon

Máme učiť dieťa na fľašu?

meggyinka
13. okt 2017

Ahojte chcem sa opytat, poradit. Mala sa mi 3 dni dozadu sama odstavila od kojenia. Ma 14 mesiacov. Proste uz nechcela a som aj rada lebo som zas tehu ale ine mlieko jej nechuti ani jogurty a syr na chlebiku. Dookola co pocuvam zname tak mi radia aby som ju naucila na flasu ale doteraz sme ju vobec nepouzivali nakolko od mala ani cumel ani flasu nechcela tak mi to pride teraz take blbe ucit ju na flasu aby sa brusko na noc zasytilo. Myslite ze je nutne ucit ju na flasku s mliekom?

yanni
13. okt 2017

A naco? Rocne dieta (aspon nase vsetky) uz krasne pili (same s trochou pomoci) z normalneho pohara ci hrnceka. Ak ti nechce normalne mlieko, skus zarobit umele, ci si uz skusala.

dankabetka
13. okt 2017

Ahoj, tak moj drobec je presne ako tvoja, flasu ani cumel nikdy nechcel, ked som dokojila v 14,5 mesiaci dala som mliecko do pohara a slamku a vypil 🙂 doteraz tak pije mliecko 🙂

emi16
13. okt 2017

Podla mna nie
Ani na zuby to nieje prospesne
Keby jej chybalo mlieko, telo si to vypyta
Papa ti masko? Maslo? Strukiviny?
Mliecko jej mozes skusit dat do pohara so slamkou pri vecernej rozpravke

meggyinka
autor
13. okt 2017

@emi16
@yanni nie nechce ani umele
@dankabetka no popravde nie je moc velky jedak aj preto mi dr.kazala ukoncit kojenie aby sa rozpapala a mliecko som skusala davat aj z poharika. Dokonca aj tie ochutene draciky alebo frapko ale 0 bodov. Veceru ma o 19:15 a o 20:00 ide spinkat

krokodil13
13. okt 2017

Ahoj, to mas super sa sama ostavila! moje prve dve deti sa same neodstavili, kojila som ich do 3 rokov, ale ked mali okolo roka a pol som ich vzdy pre dalsie tehotenstvo (aj pre brutalnu unavu) odstavila z nocneho kojenia. Trochu si porevali a bolo. Tiez nemali cumle ani flase s cumlom, tak v noci ked chceli cicik a ja som uz nechcela dat,, som im dala cistu vodu v normalnej flaske so slamkou z akej pili aj cez den. ja by som urcite neucila na cumel. mlieko jej postupne zachuti. skusaj jej to menit, ved tych mliecnych produktov je milion. drzim palce

stanenka
13. okt 2017

Ja kojila takmer dva roky. Tiez maly nemal cumel, vodu pil z detskeho hrnceka. Lenze sme museli nahradit nocne kojenie (zle jedol a stale zle je a do posledneho dna som kojila niekolkokrat za noc). Tiez som nevidela dovod ho ucit na flasu. Onedlho bude mat nas syn tri roky a bez mlieka vo flasi nezaspi a neriesim to.

erikavesela
13. okt 2017

Podla mba nie je nutne ucit na flasu...nas maly pije mlieko z flase len rano, ked som skusala vecer, lebo nechcel jest kasu, ani za boha...dudel nema od 2 mesiacov...z fladky mi nevypil ani caj, ani vodu...sme lyzickovali...to bola hroza a na zasytenie na noc...ved daj kasu a bude syty az do rana...ja polozim do postielky na noc poharik plny vody so sosacikom...tie nekvapkaju...a pije ako potrebuje...cez den davame pit z poharika alebo z toho uciaceho poharika s tym akoby lievikom

nelinka2009
14. okt 2017

Pteco flasu? Vsak jej to daj do pohara, bud taky so sosakom, alebo aj normalny, popripade flasa so slamkou... Sikulka je

meggyinka
autor
14. okt 2017

No ale ona ziadne mlieko nechce

nelinka2009
14. okt 2017

@meggyinka no to podla mna neni dobre, ale je to len moj nazor... Ako a detske si vsetky skusala??? Lebo aspon syry, jogurty... No neviem a pediater co na to?

meggyinka
autor
14. okt 2017

@nelinka2009 nasa dr.neriesila ani to ked schudla pol kila za tyzden. Vraj to prejde. No skusala som kadejake mlieka. Aj umele aj ochutene aj granko a nic. Je pravda ze vzdy skusam no max lyzicku. Od zaciatku bola zly jedak.

nelinka2009
14. okt 2017

@meggyinka no niesom lekar, ale teda no neviem, podla mna take drobca potrebuje v primeranej miere vsetko a teda aj mlieko..m

stefi_k
15. okt 2017

Ja ked som malú odstavila tak tiež mlieko nechcela až cca pol roka neskôr. A prežila je zdravá 7 ročná slečna.

meggyinka
autor
15. okt 2017

@stefi_k a stale si len ponukala?

stefi_k
23. okt 2017

Nie vzdala som to a po čase jedol manžel halušky a k tomu mlieko a zrazu aj ona. pokial prospieva a pekne jedáva to podľa mňa netreba riešiť.