Máte dieťatko, ktoré sa nerado túli?
Nas 18mesacny Macko sa nerad tuli...
Teda presnejsie povedane, ked sa ho snazime objat, dat mu pusu a podobne tak od nas uteka. Dava jasne najavo, ze sme vstupili do jeho sukromneho priestoru a berie nase objatia ako obmedzovanie.
Ked si k nemu pasivne lahneme alebo sadneme, tak pride, polozi si hlavicku, dava nam sam od seba pusinky, lezie na nas, natahujeme sa, kludne aj zaspi na rukach ak je velmi unaveny. Ale ked chceme fyzicky kontakt iniciovat (zacat) my, tak velmi nepochodime.
Je to trochu problem aj vtedy, ked je velmi unaveny alebo rozruseny - nevie sa upokojit v naruci, prave ze mam pocit, ze ho to este viac drazdi, najma ak sa zle zobudil. Zatial stale kojim a viem, ze cicik vzdy zaberie, ale naruc ako taka nie.
Vyrazne rozlisuje medzi mnou a drahym - ked je zle, tak ocinka ani vidiet, len maminku. Ja som s nim cele dni viac-menej sama, drahy robi do siestej, ale zase rano sa mu venuje...
Co mam s tym robit? Mam s tym vobec nieco robit? Macko je zaroven dost aktivny, nie zrovna hyperaktivny, ale dlho neposedi... Mat tak jeho energiu...
Baby radte 🙂
Dakujem.
@janahladka ahoj, zmenilo 🙂 Je z nej total zavislak na mne, same objatia, pusinky a maminkovanie a dozadovanie sa spolocneho spania a drzania za ruky 🙂
@kikuleenka joj to som rada, ďakujem za odpoveď 😀

@kikuleenka ahoj viem že už je to pár rokov čo si písala k tomuto príspevku, len som sa chcela spýtať či sa niečo zmenilo. Mám podobný problém, moja malá odmieta veskere objatia hneď sa odyahuje, keď si vedľa nej ľahnem hned sa odtahuje. Nechápem to.