Mesačné bábätko a spánok

veselavrba
6. dec 2012

Ahojte pomozte mi,mam mesacneho synceka a neche mi spavat v noci,co mam robit?Cez den stale spi a v noci nie,snazim sa ho nejako zabavat cez den,kupem ho az o 19tej potom mu dam jest ide spat a zobudi sa v noci.Cez den ked mu davam jest tak hned po tom zaspi.Nekojim ale pyta si jest kazde 2-3 hodiny. Uz ani neviem co je to vyspat sa v noci. Nechcem aby mal premeneny rezim ze v noci hore a cez den spat,ako ste to riesili vy?Dakujem za kazde info.Este dodam ze v noci mi placieva ale v spanku.

mravvcek
6. dec 2012

Skus ho kupat rano,nam to pomohlo,nasho kupel prebera,akoby mal duracelku v ritke 😀

dedenini
6. dec 2012

@veselavrba ako je clu noc hore?? lebo to ze sa budi v noci je normalne...aaj to ze ti hned nezaspinka... niektore mamicky co som citala, a poznam kojili den ci noc aj kazdu hodinu... prve mesiace su take..nastastie moja dcerka od narodenia vydrzala dost, aj 3-4 hodinky spinkat... no stavalo sa ze v noci nie a nie zaspat..ale to len parkrat... 🙂 myslim ze treba len vydrzat.... alebo aj stym kupanim to zmenit

veselavrba
autor
6. dec 2012

No vyskuam to s tym kupanim teda rano,no v noci sa casto budi aj ked sa napapa po chvili zaspi a potom je hore zase.A ked spi tak place v spanku ako keby sa mu nieco snivalo,neviem teda.Doktorka mi povedala ze to je normalne ze sa mu nieco asi sniva.Lebo vzdy ako zakrici alebo zaplace som u neho a ked pozrem na neho tak ma zavrete ocka a spi.Ale tie zvuky su strasne.

drobcek26l
6. dec 2012

Nám pomohlo aj to že keď sme ho v noci počuli kričať. Tak sme sa mu neukazovali. On tak napoly ešte spinkal a keď nás nevidel a otvoril očká, tak o chvíľku zase sám zaspinkal, ale akonáhle nás zbadal, tak už sme ho museli nosiť, lebo ho to akokeby prebralo. Skúste neletieť pri každom výkriku zo sna k postieľke. Samozrejme keď plače tak je to iné.

iviatko
6. dec 2012

vak to je normalne, maloktore mesacne babatko spi ukazkovo...
nas ma 2 mesiace , momentalne ho trapi soplik, tak nespim skoro celu noc a davam pozor... neviem si predstavit, ze by som sa mu neukazovala...take male a uz sa ma vysporiadat so vsetkym sam? ved este nedavno bol sucastou teba...ja ho prebalim, nakojim, ak nespi pomojkam, niekdy aj grgne, pousmieva sa, obcas pokecame a zas zaspi, ale len na brusku...takze oci mam uz jak derrick.

veselavrba
autor
6. dec 2012

No my mame monitor a ideme k nemu ked place to vieme ze je hladny ale chodime ho kontrolovat aj tak nedalo by mi to.
Vsimame si ho ci place alebo je to zo sna,len je to take srandovne ze nas tak ako keby skusal,ze ci prideme za nim pozriet.

iviatko
6. dec 2012

tak ja som asi ina...ja sa od neho neviem odlepit a sme stale spolu 🙂

broonislava
6. dec 2012

@veselavrba Ahoj. Mesacne babätko -to je velmi malinke miminko, musis sa mu prispôsobit. Ja mam 3 deti, kazde malo iny rezim. Ak je to tvoje prve dietatko, myslim, ze si môzes s nim cez den pospat a v noci sa mu prispôsobit. Deticky zvyknu okolo 3-tieho mesiaca menit svoje zvyky, potom okolo 6.steho a potom po 12-stom mesiaci. Daj na svoj instikt.
Mne velmi pomohol dychovy senzor, ktory som pri prvych dvoch detoch nemala , az pri tretom dietatku, /niekedy, ked sa dietatko nemôze nadycnut, zacne potom silno plakat/, lebo nikdy nevies, preco tvoje dietatko place. Ja som mala vzdy postielku vedla svojej postele do 2.rokov veku dietatka, takze vzdy som vyskocila, ked moje babätko zacalo plakat, ale pouzivam len malu baterku,aby,ked dietatko place len zo spanku, som ho nezobudila. Ale podla mna zobudzanie sa mesacneho dietatka kazde dve hodinky v noci je v poriadku a ked kojis, tak sa ti robi viac mliecka, nez cez den.

svetlusska
7. dec 2012

@veselavrba ahoj nas maly ked mal jeden mesiac tiez spaval nejak podobne az na to ze on nechcel spinkat ani cez den jedine ak sa kocikoval :( takze som chodila striedavo na prechadzku so svokrou cely den...alebo sme ho museli kolisat doma, jedine tak spal...a vecer ked som ho okupala o tej 19.00 tak som az nechapala ako sa dokazal prebrat bol culy akoby prave vstal po 4 hodinovm spanku a spat sa mu veru nechcelo, zaspaval mi o 22.00-23.00..ja som uz bola zufala ale nastastie sa to po par tyzdnoch upravilo....ale vstaval kazde 2 hod a to som kojila a stale kojim.nastastie teraz uz spinka aj cez den aj v noci pospinka dlhsie....a co sa tyka toho plackania to mi robieva doteraz ale tak ked ho pridem pozriet tak spinka pekne zrejme len sa mu nieco zle snivalo...ale neboj to sa urcite upravi...ja som prvy mesiac chodila pomaly ako matoha :D teraz uz mame pol roka.

nikolet1392
24. aug 2013

Ahojte mamicky mam mesacnu dcerku a posledne dva dni mi spinka cely den a budi sa len na papkanie je to normalne ? Dakujem za rady

nikolet1392
24. aug 2013

moj ZIVOT 😲

johnnyf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tina3298
7. okt 2013

To je normalne na zaciatku aj moj maly bol taky