Ahojte. Mate tu niekto skúsenosti. Mam 4 mesačnú dcérku uz mesiac place pri všetkých okrem mna a partnera. Nik sa k nej nemôže ani priblizit ani len babka s dedkom ktorych vidi aspon trikrát do tyzdna. Uz nemam chuť s nou niekam chodit. Nemali ste podobny problém? Preslo to? Kedy? Takto sa nemôžem ani pohnut na nakup bez nej. 😏
@domccca68 nepíšeš o mojej dcére?ale poteším ťa,moja bude mať rok a už prejavuje záujem aj o iných ľudí (babky,dedko), cudzích si vyberá,ale už je to oveľa lepšie 🙂 treba vydržať,je malinká a opatrná,boji sa.. moja sa už ani nerozplače keď sa jej niekto prihovorí 🙂 to prejde časom,hlavne ju nenúť aby musela byť niekomu inému na rukách kým nebude chcieť sama 🙂
Nasu to preslo ked mala pol roka.zo dna na den zacala akceptovat babku,ktora s nou bola najcastejsie.okolo roka ustali aj zachvaty placu ked sme k niekomu sli na navstevu.
Moja dcéra bola taká, ona akceptovala okrem mňa a manžela aj svokra. Každého kto k nám prišiel som poprosila nech sa jej neprihovára a najlepšie ani sa na ňu nepozerá, ona sa po chvíľke osmelila a návšteva prebehla bez plaču. Zhruba okolo roku sa to zlepšilo, ale na niektorých reagovala plačom skoro do dvoch rokov.
@veronikasa ved niekedy je najhoršie ze sa na nu hned vrhnú a ona chuda si ani nestihne nic uvedomiť a hned sa zlakne
@christie11 dufam ze aj nas to čoskoro prejde. Kazdy mi vravi ze deti sa menia kazdym dňom a stale su ine tak uvidíme
@domccca68 môj maly keď mal pár mesiacov tiež plakal pri určitých ľuďoch, ale veľmi rychlo to prešlo, u babky vôbec neplakal a u strýka toez nie, lebo s nim boli veľmi často, ja som sa tomu nebránila, sem tam- pár krat v tyzdni býval 2-3hod iba s manželom alebo babkou a teraz ma rok a keď vidí cudzích ľudí na ulici, normálne na nich kričí a neprestane, kým sa neotočia a neprihovoria🙈Ja som napríklad nikdy nezažila take, že by som sa od neho nemohla pohnúť, ale každé dieta je úplne iné, vtedy som si vravela, že keď vyrastie, nebude plakat pri nikom a tak aj je☺️
@domccca68 moja, dnes už trojročná dcérka takto vyvádzala takmer do roka. Neexistovalo aby ktokoľvek na ňu čo i len pozrel a spustila taký rev, že pomohlo jedine odísť s ňou niekam, kde bude sama so mnou. Akceptovala len mňa, muža a jej dvoch starších bratov. Ináč nikoho. Ani babky, dedkov. Dnes je z nej totálny extrovert, má rada spoločnosť, ľudí, prihovorí sa hocijakemu cudziemu človeku ..A zmenilo sa to úplne samé, ja som na ňu netlacila.
Ahoj,aj moja mala bola to iste🙂
Ked mala 5 mesicov,moj ocino mal oslavu 50ky,bolo tam cca 20 ludi,nocna mora pre mna aj manzela.
Nikto to nechalal,moje babky dourazane ze ako si ju rozmaznavame😂🙈Nastastie nasi rodicia to chapali.
Ale kaslali sme na to,snazili sme sa s manzelom,aby jej bolo dobre,ked sme videli ze nezvlada,isli sme prec.
Cca do 3 rokov nemala rada ani ine deti,ked bolo na ihrisku viac ako 2-3 deti,otocila sa vo dverach ze nejdeme tam.Proste rada sa hrala sama.Ked mala 2 roky,narodil sa nam este syncek a musim povedat ze hoci to ma s nou obcas tazke,prave vdaka jej povahe to zvladla perfektne,lebo chodila som s nimi vela von,on spal v kociku a ona sa hrala sama pekne.
Ked mala 3 roky,skusili sme skolku,ale vobec to nedavala,tak sme ju po 2 mesiacoch vzali a bola so mnou doma.
Nastupila az ako 4-rocna a super.Teraz nema problem,s detmi vychadza dobre,v skolke ma kamaratky,kolektiv ju vela naucil.Stale je vsak samostatna a nepotrebuje mat okolo seba stale niekoho.Je asertivnejsia,ked jej niekto vadi,vie povedat,ale naozaj proste z toho musela len vyrast🙂
Tak vam drzim palce,vydrzte,blbe reci si nevsimajte🙂
Jaj a zabudla som- nas zachranoval v tychto situaciach nosic.Tam bola rada,s nim sme zvladli vsetko ovela lepsie.
separacna uzkost normalne
@domccca68 Skúste to tak, aspoň tam, kde sa to dá tak urobiť, že keď idete s ňou do spoločnosti viacerých ľudí, že ty ju budeš držať na rukách a manžel tam vojde dopredu, upozorni ich, nech sa stíšia a nech sa hneď k malej nepribližujú, že potrebuje chvíľu čas sa adaptovať.
Robili sme to tak s malým, hlavne u svokrovcov to bolo zlé, keď ho vzal manžel a prirutila sa svokra ako veľká voda... Potom som zaviedla tento spôsob nášho príchodu do spoločnosti a bolo to oveľa lepšie.
Nám ešte pomáhalo aj to, že ak tam bolo hocijaké dieťa, tak sme urobili po chvíli prvý kontakt s tým dieťaťom, lebo deti mal rád, aj keď ho nepoznal a on sa pri tom dieťati zabudol, že je medzi cudzími ľuďmi.
Tak skúste vyskúšať takto. Však normálni ľudia to pochopia, že maličké dieťatko sa bojí hluku a cudzieho prostredia alebo zmeny prostredia a potrebuje čas na adaptáciu.
Tak ju ber so sebou. Je este malinka, to prejde