Mrnčanie 4-mesačnej pred zaspatím, je to normálne?

luci767
3. feb 2020

Dobrý deň,
mám 4-mesačné dievčatko a v poslednom čase pozorujem, že pred zaspávaním mrnčí, krčí sa a vyvádza. Väčšinou ju uspávam na rukách, aby toľko "nevyvádzala", ale aj tak jej trvá hodnú chvíľu, kým sa upokojí a zaspí. Sama od seba v kočáriku alebo postieľke zaspí len zriedka.

Tiež som si všimla, že v poslednom čase si stále ťahá rukami za overal alebo keď ju prebaľujem si škriabe koleno jednou rukou.

Neviem, či je to normálne, alebo je to lepšie konzultovať s pediatrom.

lubina
3. feb 2020

@luci767 ma4 mesiace a zacina objavovat svet 😉. bude sa nie len tahat za overal,ale aj vyzuvat ponozky a co ja viem co este. Ja som malu tiez uspavala na zaciatku na rukach a bola to najvacsiach chyba aku som urobila, ked bola vacsia uz som ju nevladala nosit na rukach, ale ona to samozrejme chcela lebo bola zvyknuta...no co ti poviem, chrbat mam totalne zniceny.......s mladsou som to nerobila, pekne som ju ulozila do postielky a chvilu som ju drzala za rucicku a odisla, plakala, zasa som sa vratila, pohladkala po licku dala bozk, podrzala za ruku a zasa odisla, naucila sa spinkat krasne sama, co starsia nedokazala, az ked mala 3 roky....spanok je cela "veda" a aj maminky sa to musia ucit s detmi. Drzim palce

zdenulkam
3. feb 2020

Uspavala som v nosici, všetkých troch synov a naučia sa spat aj inak 😊
Alebo fitlopta. Všetko prejde

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andulka1988
3. feb 2020

Moja je podobna este zvykne aj pískať,kaslat .... groteska,chudaci susedia