Musí si dieťa po kojení odgrgnúť?

vasjar
13. jún 2021

Ak si malý po kojeni neodgrgne, je to zle? Mal by si po každom kojeni odgrgnut? Alebo ak negrcka,alebo sa mu necikutka? Sú to príznaky že sa nedobre nakojil?

evamea
13. jún 2021

Pokiaľ bol dobre prisatý, nemusí si odgrgnúť. "Dobré nakojenie" neznamená, že má grgať/grckať odušu spasenú a štikútať. Stačí, že vidíš, že pije efektívne a má dosť pocikaných plienok.

kate_cs
13. jún 2021

@vasjar ani jedno z mojich bábätiek si neodgrglo po každom kojení. A nikdy nevracali. Takze to nie je pravidlo.

cezpat
13. jún 2021

@vasjar Ani môj nemal potrebu si odgrgnúť. Nie všetky bábätká potrebujú...

ziarifka
13. jún 2021

@vasjar dve deti kojené, nedávala som odgrgávať ani jedno a ani jedno nemalo problém s grckaním

vasjar
autor
13. jún 2021

@evamea tu sa chcem opýtať tých pocikanych plienok. Keď viac kaka ako cika?

jazula
13. jún 2021

@vasjar Aké staré je bábo? Moja mala prvý týždeň a možno aj dva tak dve plienky ocikané len a aj 4-5 okakaných. Teraz sa to otočilo a mám pocit, že len jej dám čistú plienku, rovno ju ociká 🙈. Teraz má mesiac a odgrgnúť po kojení sa jej darí len niečo vyše týždňa. Predtým som ju nechávala odgrgnúť, ale nič a namiesto toho neskôr trochu grckala. K štikútke mi povedali u pediatričky, že u takto malých bábätiek ide hlavne o prejav nezrelej nervovej sústavy, kedy ju môže spustiť akýkoľvek podnet (svetlo, tieň, závan vzduchu, skrátka čokoľvek). A že sa to zlepší postupom času. Asi keď bude väčšia, už sa to bude dať pripisovať dojčeniu.

nikpa
13. jún 2021

@vasjar prvý syn negrgal ani po kojeni ani po UM, mohla som ho natrasat aj trištvrte hodinu. Jedine keď som ho dala na bruško tak občas odgrgol alebo z neho vyšla grcka. Druhý syn si grgne skôr ako ho stihnem po kŕmení vyložiť na plece alebo niekedy ešte aj v ľahu, ani zdvihnúť ho nemusím. Takže asi je to individuálne. Obidvaja dobre jedli a prosperovali, na to to asi nemá vplyv. Takže ak si aj neodgrgne a všetko ostatné je v poriadku, netráp sa. Podstatné len aby si ho dala na bok a zapla monitor nech mu grcka nezabehne a nezadusi sa.

kkovacovak
13. jún 2021

@vasjar deti ktoré sú plne kojené si odgrgávať nemusia vôbec pokiaľ papajú normálne. Tie ktoré sú na um tak by mali. Nie u každého je to ale automatika. Pokiaľ bábätko nebolí bruško tak sa nič nedeje

vasjar
autor
13. jún 2021

@jazula malý ma podobne ako vy, takze by to malo byt OK. Ďakujem za vašu odpoveď 🙏

siska53
13. jún 2021

@vasjar nasi nejak negrgali..maly len obcas, ked uz, tak skor blinkol trosku mliecka.

timetotime
13. jún 2021

nie kazde dieta si potrebuje odrgrgnut, ked je dobre prisate nenasaje vzduch a tym padom si nepotrebuje odgrgnut 🙂

lubi40
14. jún 2021

@vasjar nie