Nafúknuté a tvrdé bruško mesačného bábätka

alliass
16. okt 2013

ma niekto skusenost s nafuknutym a tvrdym bruskom u mesacneho babatka? nasa malinka ma casto- skoro stale nafuknute a tvrdsie brusko. stale cvicime s nozickami, lebo malo prdka. je to normalne ze ma take brusinko? volala som lekarke, tak vravela, ze mame davat espumisan pred kazdym dojcenim 5 kv.
Dakujem 🙂

metynka
21. nov 2013

Máme podobný problém, všimli si to už v pôrodnici /teraz máme 6 týždňov/, pediatrička zhodnotila, že je to preto, lebo veľa papá. Plienku síce zašpiní niekoľkokrát denne, prdíky tiež odchádzajú, ale bruško neklesá. Bežne sa ale tvári, že tlačí, aj v noci nás tým budí. Plačlivá nie je, teda nie viac, než by som od bábätka čakala. Od druhého mesiaca ale aj zvracia po každom jedle, dokonca aj nejaký čas po jedle. Všetko vyzerá na koliku, len ten plač /našťastie/ chýba... Čoskoro ideme na kontrolu, tak sa opýtam... Snáď bude pani doktorká múdra 🙂

annag121
31. dec 2013

u nás to bolo podobné, nakoniec sa z toho vykľula intolerancia laktózy. Doktorka nám vysvetlila, že niektorým bábätkám sa po narodení netvorí dostatočné množstvo enzýmu na trávenie laktózy z materského alebo umelého mlieka, potom sa im táto laktózy ukladá v brušku, ostáva tam a preto majú nafúknuté brušká a problémy s trávením. Odporučila nám kvapky Coliprev, ktoré obsahujú enzým laktáza na trávenie laktózy. Nám zabrali a odporúčam vyskúšať. V šiestom mesiaci sa to potom upravilo samo.