Náročný syn - je toto správanie normálne!

20. mar 2020

Mamicky, najmä chlapcov. Moj syn ma 3 a pol roka a tak minimalne 3x za den chyta neskutocne amoky, kedy place a krici a nepohne s nim nik. Vacsinou su to situacie, kedy nie je po jeho, ked chce byt dlhsie vo vani napriklad kde uz je vsak ozaj dlho, alebo si nechce sadnut na nocnik, alebo sa nechce prezliect, je to kazdy den, on to akoby hra, nie je to naozaj, aspon tak to vyzera. Viete mi poradit, je to normalne ? Sme dost zufali 🙂 Venujeme sa mu dostatocne, co sa pozornosti tyka.

lenkakravcova
20. mar 2020

Ak je zdravý, nechaj ho nech si poreve. Nemá rok žeby sa nemal vedieť kontrolovať. Nech si ide vyvrieskavat do izby. Musíš mu stanoviť hranice inak ti to bude robiť vždy.
Naš (2.5r) sa takto zlostil, reval, hucal, dupkal nožičkami.. 😂 Po 15minutach sameho v izbe ho to prešlo a vrátil sa k nám ako barancek.

beabelisova
20. mar 2020

kamoska toto mala so synom, bolo jej luto nechat ho vyplakat, vynervacit, ale napokon sa na to dala a pomohlo to, sice ze sa velmi premahala aby za nim nesla, ale oplatilo sa vydrzat, lebo uz nenervaci, nehuci 🙂

alurabe
20. mar 2020

Ahoj, ja mam tri a polrocne dvojicky chlapcov, ano tiez maju amoky. Ja sa snazim prist na to co chcu, priznam ich pocity, vysvetlim kratko preco nie a necham ich tak, ked nemaju divakov po chvilke ich to prestane bavit. Nesnazim sa siahodlho vysvetlovat, ustupovat, jednoducho nie, preto a preto, ale ze chapem ze su smutni, nahnevani a tak. Ak je to zle a rusi to pri uceni napr. starsiu dceru dam ich do izby s tym, ze mozu plakat tam a ked sa ukludnia nech prídu. Ked sa ukludnia si to este vysvetlime, alebo sa pomojkame. Ale toto praktizujem v podstate od prvych amokov a zaciatky boli tazke.

martinals
20. mar 2020

Ahoj ja mám síce dievčatá dvojičky 2r a keď ich chytí amok lebo nie je po ich vôli, vysvetlím krátko a stručne prečo to bude tak a nie onak. Upozorním ešte raz, keď nepomôže chytím za ruku odprevadím do izbičky, keď sa ukludni príde späť.

autor
20. mar 2020

@martinals 🙂 u nas syn bude kopat a trieskat do dveri, ked ho zavriem a kricat minimalne 10minut strasne nahlas, mam pocit, ze nic na neho neplati
do 2rokov bol absolutny kludas, potom to zacalo, su aj lepsie dni, no neviem ako dlho to moze takto este byt
Niekedy mam pocit, ze problem je vsetko - hocico, rano sa zobudi v pohode, potom pride, poviem ideme na nocnik a uz je zle, zacne kopat vrieskat nie nie, aj po zadku sme skusali, no ani to ho nezastavi

martinals
20. mar 2020

Skús ho dať do postieľky, my máme takú s tým mantinelom,alebo ho rázne upozorni aby prestal a odíď ak neprestane, tak šup 1 na zadok. Má zrejme obdobie vzdoru ale zase poslúchať sa musí.

autor
20. mar 2020

Z postielky sa mi on vysplha, davame ho obcas do stolicky, ale tam sa tiez tak meta, ze mam strach aby si neublizil, a krici tam na plne hrdlo, ked sa to opakuje tak min 3x denne je to psychicky narocne, mam pocit, ze nic neriesim iba toto, velmi ma to rozladuje bohuzial 🙂
V zasade ma zaujímalo, ci je to normalne taketo spravanie, nespominam si, ze by som sa takto spravala ako dieta, ale dievcata su vraj ine, chlapci maju viac energie, ktoru musia vybit

zooeynka
20. mar 2020

Celkom na amok pomaha hystericke dieta zobrat do vane a tak ako je, oblecene ho osprchovat vlaznou vodou. A pekne prizvukovat ze pri podobnych vystupoch bude sprcha vzdy!

martinals
20. mar 2020

Myslím, že také obdobie majú aj baby. Mám dvojčatá jedno je ako med, stačí pohľad a vie ktorá bije a ta druhá je šinter, pozerá len kde by sa dalo niečo vyviesť. Zmeju sa z nej (v dobrom), že to mal byť chlapčisko 🙂. Viem, je to náročné obdobie, no treba vydržať a hlavne nepolaviť. Detičky to potom radi zneužívajú.

loliki
20. mar 2020

Je to úplne normálne. Potešujúca pozitívna spràva, že? Detský vzdor, hádzanie sa o zem, trucovanie. Musiš stanoviť hranice, čo si môže dovoliť. Obdivujem mamičky, ktoré si vedia zachovat chladnú hlavu.

lenkakravcova
21. mar 2020

Keď dostane po zadku poriadne, tak ze ho bude stipat tak ho to určite zastaví. A keď nie, dat mu znovu - že keď neprestane dostane znovu.
Naš keď už tak raz za čas preháňa a nepomáha ani to ze ma ísť do izby, tak aj dostane poriadne na zadok.. Zatiaľ sa nestalo ze by ho to po pár plieskancoch neprešlo. Radšej je ticho, aby nedostal znovu. Keď si ho nevychovas teraz, o par rokov budeš mat len problémy.

adrianka7d
21. mar 2020

Ja mavam toto iste, man to sice iba raz za cas pripadne raz za mesiac ale tiez ked ho zavriem do izby ide aj dvere vyvalit, je to o nervy a tiez snim neviem nijak pohnut po dobrom ani po zlom vysvetlim mu to nepohne to snim, jednoducho stale si bude to svoje dookola ale ja ho necham kludne aj hodinu sa vyplakat a potom ho to prejde. Dva krat sa mi to stalo aj v meste ze dostal takyto nervovy zachvat vsedci na mna pozerali, ze co ho neubijem alebo co ale to nam nepomoze samozrejme. Prajem vela nervov. My sme chodili aj psychologicke ale stale to obcas pride. Tiez ma 3 a pol roka.

autor
21. mar 2020

@adrianka7d ku psychologicke ste chodili kvoli tomu ?

ufatess
21. mar 2020

Je to vzdor, ako netreba za tým hľadať hneď nejakú chorobu, je to podľa mňa o tom, že ste mu všetko dovolili a aj ustúpili. Je čas sa proste postaviť tomu jeho vzdoru a nastaviť mu nejaké tie hranice, už je na to dosť veľký

kllamarka
21. mar 2020

@martinals presne tak. Moja 2r mala presne amoky ako sa tu popisuje. Žeby skrytý chlapec? 🙈 každopádne išla 2-3x do sprchy. Tak ako bola. Oblečená. Pomohlo. Už pri napomenuti sprchy sa trochu umudrila

jana_eyre_2
21. mar 2020

Ako mama troch detí - áno, je to normálne pre tento vek.. su deti čo takto nereagujú a sú deti čo áno - každé má inú povahu.. mám najmladšieho veľkého nervaka.. do dňa aj 30x amoky, ale už sa dokáže ukľudniť skôr ako kedysi..

adrianka7d
21. mar 2020

Ano

autor
21. mar 2020

@jana_eyre_2 🙂 dakujem, to ma trochu ukludnilo 🙂