Náušnice pre novorodencov
Ahojte ...je tu nejaká mamička ktorá dala od narodenia dievčatku šrubovacie náušničky ? Mne sa take ľúbia ale ked som hladala na nete nejake tak píšu ze su vhodné od pol roka...nemate niekto skúsenost ?
Do pol roka sa neodporuca davat nausnicky aj my sme nastrelovali dievcatam az 6mesacnym.
Ak myslíš napichovacie tak ju môžu pichať na líci, preto sme ani neskúšali..
Niekedy chodili sestričky od pediatričky robiť dierky už 3 týždňovým bábätkám.. tak myslím, že sa dá aj skôr nastreliť,,
Dcére nastrelovali už v pôrodnici aj známi okolo takto dávali už v pôrodnici, takže dá sa aj skôr, ale po 4 týždňoch sme menili za detské s klasickým zapínaním vpredu. Jednoducho sa to zapína a hlavne sú prispôsobené malému detskému ušku, tie srubovacie sú väčšinou dlhšie a môžu trčať a potom sa aj o všetko zachytávať. Aj tie nastrelené sa dosť ťažko vyberajú , my sme s tým poprosili pediatričku o pomoc, ja som malú pridržala a pediatricka jej vybrala tie nastrelené 🙂
Mnoho pediatrov ti odporuci nastrelovat nausnicky aspon po prvom ockovani. A najlepsie po pol roku, lebo usnica sa este vyvija.
Ja by som to nechala na dieťati,keď vyrastie nech si dá napichat náušnice ,a nie teraz takému malému bábätku robiť stresy a komplikácie. Mne dali ako decku a zbytočne ,ľutujem to ale žiaľ z amojentelo vtedy rozhodovali iný
Hlavne by som nedávala nastreliť. Čudujem sa, že sa to ešte robí - áno, je to rýchle a menej bolestivé, ale ihla je oveľa viac šetrnejšia ku okolitému tkanivu a je to viac symetrické.,
Kedy tato hlupost konecne vymizne🫣
Ja by som to nechala na dieťati,keď vyrastie nech si dá napichat náušnice ,a nie teraz takému malému bábätku robiť stresy a komplikácie. Mne dali ako decku a zbytočne ,ľutujem to ale žiaľ z amojentelo vtedy rozhodovali iný
@anonym_136478 zaujímalo by ma,aký má tak malé dieťa z roho stres? Dala som prepichnúť už v pôrodnici. Doniesli mi ju za 5 min a spala. Do 5 dní dierky úplne zahojené.
@livia32102 ono to vobec neboli, trosku to citit, nic viac. Mojej dcere prepichovali v 5dnoch v porodnici, uz davno, ani nezaplakala.
Neskor sme si obe sami ihlou prepichovali, preto viem, ze v makkej casti ucha to neboli.
Áno, kedysi sa to robilo automaticky, no keď tak nad tým premýšľam, načo je to dobré takto skoro?? Len preto aby si náhodou vaše dievča nesplietli s chlapcom? Mne ako maličkej neustále hnisali uši, mala som alergiu na zlato aj striebro. Nehovoriac o tom, ako je nepohodlné spať s náušnicami. Ja si svoje (rôzne typy zapínania) vždy na noc vyberám lebo inak ani nezaspím. Také malé bábätko sa chúďa ani nevie brániť a povedať že mu vadia. 😒
Áno, kedysi sa to robilo automaticky, no keď tak nad tým premýšľam, načo je to dobré takto skoro?? Len preto aby si náhodou vaše dievča nesplietli s chlapcom? Mne ako maličkej neustále hnisali uši, mala som alergiu na zlato aj striebro. Nehovoriac o tom, ako je nepohodlné spať s náušnicami. Ja si svoje (rôzne typy zapínania) vždy na noc vyberám lebo inak ani nezaspím. Také malé bábätko sa chúďa ani nevie brániť a povedať že mu vadia. 😒
@evaachesa Ja tiež nespím s naušnicami, neviem načo to dávajú maličkým deťom, veď nato je dosť času, ak malá slečna bude mať záujem. A tie materiály, z ktorých sú robené tiež veľa deťom robia iba alergie.
Tu ani nejde o to ako moc to boli (proste to boli a robite to svojmu novorodencovi) ale o to, ze co si to dovolujete. Mne to pride ako ked sa kravam dava na usi stitok s cislom, tak v ludskej podobe je to len oznacenie dievcata.
Dcérke sme ako bábu nedali, prečo aj? Pre takéto nepotrebné a zbytočné zásahy do tela, by sa mal každý rozhodnúť sám, vo veku, kedy už chápe priebeh aj komplikácie - čo môžu nastať a je s tým oka a chce to. Dcérka sa rozhodla pre náušnice minulý rok - aj to len preto, že videla iným dievčatám v škole, dovtedy jej nechýbali. Mala aj problémy - alergické reakcie, hnisalo to...ale bola poučená, vedela, že sa to môže stať.
Odporúča sa až po pol roku…
Tu ani nejde o to ako moc to boli (proste to boli a robite to svojmu novorodencovi) ale o to, ze co si to dovolujete. Mne to pride ako ked sa kravam dava na usi stitok s cislom, tak v ludskej podobe je to len oznacenie dievcata.
@hederamonstera tak my nerobíme v kravíne ako ty.
Aby dievčatko nemalo náušnice lebo ty si mimo?!
Čo si ty tu dovoľuješ rozhodovať o uškách nejakého bábätka a takto sa vyjadrovať vôbec?!
zdá sa ti to normálne?!
Čo si ty tu dovoľuješ rozhodovať o uškách nejakého bábätka a takto sa vyjadrovať vôbec?!
zdá sa ti to normálne?!
@anonym_845c6a jaaaj hrdinka anonymna, normalne je mat kozu na ksichte a uz ked chces hederu urazit, aspon si za tym stoj pod vlastnym menom.
A ty si co dovolujes rozhodovat o uskach inych ludi? Tvoje dieta ti je zverene aby si sa o nom starala najlepsie ako vies a nie nechala ho bodat ihlou len preto, ze tebe sa pacia blystave kruzky. Je to ziva bytost, nie babika.
zdá sa ti to normálne?!
@anonym_845c6a ano, zda sa mi normalne chranit deti, ked to uz ich rodicia nerobia. Ja viem, ze je to strasne zauzivany koncept ale ten treba zrusit, ako obriezku a podobne chore kraviny
zdá sa ti to normálne?!
@anonym_845c6a a ty sa teraz nestaráš do ušiek iného bábätka? 😏
@anonym_845c6a a ty sa teraz nestaráš do ušiek iného bábätka? 😏
@evaachesa nie nestarám, autorka sa pýtala niečo iné, nie na názor na náušnice
@livia32102 potrebujes nie srubovacie ale tie vacsie so zapinanim
Ze tebe sa pacia je v poriadku ale mala by si pozerat na dieta predsa nie co tebe sa viac paci 🤷🏻♀️
Ja sama som nosila srubovacie- problem je s vyberanim, cistenim a ano aj s tym, ze su dlhsie a tym padom nepohodlnejsie na spanok. Zo skusenosti, deti mi nosili az od 2r.+ srubovacie, skor je to skor na skodu ako na uzitok.
Dcérke sme ako bábu nedali, prečo aj? Pre takéto nepotrebné a zbytočné zásahy do tela, by sa mal každý rozhodnúť sám, vo veku, kedy už chápe priebeh aj komplikácie - čo môžu nastať a je s tým oka a chce to. Dcérka sa rozhodla pre náušnice minulý rok - aj to len preto, že videla iným dievčatám v škole, dovtedy jej nechýbali. Mala aj problémy - alergické reakcie, hnisalo to...ale bola poučená, vedela, že sa to môže stať.
@karmen118 mám dvoch chlapcov, teraz čakám dievčatko. Tiež sa nad tým zamýšľam prečo by som mu mala automaticky dávať náušnice. Ja sama som ich ako malá neznášala, keď som si čokoľvek obliekala cez hlavu. Hlavne cez zimu svetre a roláky. Nemala som rada ako sa to zatrhávalo. Na strednej som už nosila bižutériu, tak som si to dávala vždy po škole doma dole. A po covide a rúškach a gumičkách za ušami som ich odložila už na dobro a ani mi nechýbajú. Takže keď sa mi narodí dievčatko, nebudem dávať prepichovať uši. Nech sa neskôr rozhodne sama.
@karmen118 mám dvoch chlapcov, teraz čakám dievčatko. Tiež sa nad tým zamýšľam prečo by som mu mala automaticky dávať náušnice. Ja sama som ich ako malá neznášala, keď som si čokoľvek obliekala cez hlavu. Hlavne cez zimu svetre a roláky. Nemala som rada ako sa to zatrhávalo. Na strednej som už nosila bižutériu, tak som si to dávala vždy po škole doma dole. A po covide a rúškach a gumičkách za ušami som ich odložila už na dobro a ani mi nechýbajú. Takže keď sa mi narodí dievčatko, nebudem dávať prepichovať uši. Nech sa neskôr rozhodne sama.
@elis248 no ja mam sestru ktorej nedali prepichnut uška a teraz by nausnicky nosit chcela no boji sa ist prepichnut usi ...takze asi je najlepsie dat ked este su take malinke oni si to pamätať nebudu ...
No... keď sa bojí, tak nech buď nájde odvahu alebo to nechá tak. Aj ja by som si chcela skúsiť skočiť s padákom, ale bojím sa. Tak buď nazbieram odvahu a raz to urobím alebo to nechám tak a nebudem sa tým zaoberať. Nebudem dávať prepichovať uši bábätku, len preto aby si to nepamätalo. Veď ide len hlúpu ozdobu, ktorú možno neskôr bude alebo nebude chcieť. Takých vecí ešte v živote zažije dosť.

Nedávala by som ved to jej bude bolieť nie? 🙈