Návšteva pokazila režim bábätku
Ahojte chcem sa opytat ci sa niekomu stalo ze navsteva mu pokazila rezim u babatka? Moj syn ma sice len 4 tyzdne a o rezime nemoze byt zatial rec. Ale skor to myslim v zmysle dlzky dennych spankov (aj 2hod na jeden spanok, po navsteve 30 min alebo max hodinka aj nejake drobne) + v noci bol castejsie hore nez bezne (4x, zvykol sa budit uz len 2x pred navstevou).
Bola som dost nervozna a podrazdena, lebo mi prislo ze navsteva svokry v 4. tyzdni je este velmi skoro a len nedavno sme si presli bojkotom dojcenia a nasli sme si ako taky rytmus pocas dna. Bola som hrda ze moj maly tak krasne a vela spi cez den, aj ked ho bolo treba uspavat, ale mal aspon tie 4 denne spanky, casovo celkom vydatne. Cize v noci bol pokojnejsi a kludne spal. Zaujima ma ci niektora z vas po navsteve ostala s nepokojnym babatkom a to znamena zacinat znova od zaciatku, privykat na caste spanky a pod. Proste ostalo mi doma nepokojne menej spave dieta a spajam si to s tou navstevou. Citim sa unavena a frustrovana. Je odo mna sebecke nechciet prijimat navstevy do isteho mesiaca veku dietata? Svokra je zo stredneho slovenska a my zo zapadneho. Jej pritomnost vsak vo mne vyvolava nepokoj a niekedy az pocit podrazdenia a zurivosti. Nechcem byt nevdacna lebo navari a napecie aj by sla s malym von ale proste ln je dojceny a rano mi ho chcela brat aby som si pospala ale on bol podrazdeny z tej noci a prisaval sa kazdych 10-15 min a taka unavena som sa jej snazila vysvetlit ze jej ho nedam lebo bude plakat, lebo zaspaval na prsniku...no a bolo to mega unavne cele pre mna.
@bashee Ahoj režim sa môže nachvíľu zmeniť napr ak by ste mali chrípku potom dieťatko spinká ako chce ale vždy sa dá režim upraviť a potom už pôjdeš ako hodinky prechádzky kŕmenie a poobedny spánok je pre nás základ a po večernom kúpeli zase dodržiavať čas áno je to dôležité ale vždy sa to dá napraviť 😊Mi maminy zvladneme toho veľa 🍼☘️🙂
Je to tym ake mas ty vnutorne nastavenie.dietatko sa kazdym dnom meni, to len ty si z navstevy ostala mnervozna a on zrkadli. Sa ukludni a opat si ho uzivaj.
Neboj, s druhym babatkom uz budes flexibilnejsia a uvolnenejsia.
Pri prvom sme vsetko synovi do bodky rezimovali, spanok, jedenie, vsetky schodzky planovali. Boli sme tak spokojni my aj on.
Pri druhom synovi su veci typu doktorka/navsteva hociako vyjdu, spi aj je ako si cca spomeniem (nestiham pri dvoch malych detoch presne sledovat) a vies co? Znova sme spokojni aj my rodicia aj mladsi syn 🙂.
Btw pri prvom som prijimala navtevu blizkej rodiny po mesiavi, pri druhom hned. Vela robi nastavenie, skusenosti...
Takto ti poviem...
Po prve.... Dcerka mala 2 tyzdne ked muz zahlasil ze chce prist svokra na 4 dni pomoct... Tak mu vravim ze nepride na 4 dni. Rano ju privezie, podvecer odvezie a tak aj bolo. Moje 6to nedelie mi bolo uplnym peklom - po akutnej sekcii ubolena, s uplakanym dietatom unavena, hormony rozhodene na vsetky svetove strany... Vlastnu mamu som nezniesla viac ako hodinu (a to realne prisla ze pomohla co bolo treba a mam s nou dovolim si povedat ze exkluzivny vztah) ale jednoducho necitila som sa dobre. Takze aj ked sa niekto ohlasil na navstevu, tak som povedala ze JA dam vediet ked budeme OBE pripravene na navstevy. A tak aj bolo. Nedaj si vziat 6to nedelie - cas kedy sa mas dat dokopy fyzicky, psychicky a zohrat sa s babatkom. Ak sa na navstevy nwcitis, tak ich neprijimaj. Svokra nesvokra, je to TVOJ dom TVOJE dieta a TVOJE rozhodnutia. Nemas 15 aby ti niwkto diktoval co mas robit....
No a po druhe - naozaj nemusi byt na vine svokra. Moja dcerka mala do roka tak premenlivy rezim ze ozaj kazde 3-4 tyzdne bolo nieco inak... Teraz bude mat pomaly 2,5 roka a aj ked stale dbame na to aby mala cez den rovnaky rezim, ten jej spanok je stale dost divoky 🙈 takze hlavne klud, 4 tyzdne je ozaj iba uplny zaciatok, hlavne bud vklude ty aby bolo vklude aj babo 😊❤️🍀💪
@veronice joj ty si to trafila. Akoze niektore mi tu vycitaju ze som proti svokre ale to nie je pravda. To ze mi lezie na nervy ok, ale presne je to o tom ze este mam sestonedelie zvykame si s babom plus kazdy den novy problem a nova vyzva. A jej navsteva ma zamestnavala po psychickej stranke, stale ju pocuvat a mat interakciu ked chcem klud, pritmie a pohodu. A moji rodicia? No ti tu boli skor a rovnako to dopadlo. Presne ako ty pises, tiez mi aj vlastna mama a otec liezli na nervy. Lebo boli nemozni. Tak som ich vypoklonkovala tiez. Proste konstantne sa s nimi bolo treba debatit a zabavali ma, vypytovali sa len aby sa pytali...pomoc taka nijaka to si aj sama viem spravit ze si vylozim umyvacku a pracku. Takze presne. Zato moj brat je super. On ma 7 mesacnu doma takze vie. Pride nieco prinesie ide kuknut na maleho kocha sa nim prihovori vyfoti nieco pokecame a je tu tak do polhodky a odchadza lebo vie ze je to este tazke a vidi ako kmitam. Nechce nam rusit kruhy. Ten mi nevadi, jeho navsteve sa vzdy tesim. On ma aj tak ukludni ze neboj toto prejde a bla bla tymto sme si aj my presli, proste ma chape. Btw svokra respnziadna navsteva tu uz nie je 2. den a sme v pohode. Citim sa psychicky lepsie, kludnejsie a proste nieco na tom bude. Kazda mamicka je ina. Jedna nechce byt sama s babom druha zase potrebuje byt sama a riadit sa svojim rytmom. Dakujem za tcoju odpoved, potesila ma ze v niecom som sa nasla a necitim sa divne. ♥️🌷

@julie19 jej ty si zlata dakujem za povzbudenie. Presne tak sa citim ako si opisala to rozhodena z kojenia a z uspavania maleho do toho moj spankovy deficit a frustracia ked sa nieco nedari a zase radost ked nieco vyjde ako ma. Ta unava je naozaj najhorsia. Ja som trpela aj poporodnou depresiou alebo tym baby blues ako sa to zvykne nazyvat. A to az 3 tyzdne...dakujem budem sa snazit nadalej a dufat ze bude zas lepsie♥️