Nebude vadiť 3 týždňovému dieťaťu živý vianočný stromček?
Ahojte mamicky aky mate vianocny stromcek umely alebo zivy? Ja mam 3 t babetko a chcela by som zivy nebude mu vadit ta vona?drazdit ho
tato tema je este lepsia ako ta s pastekou 😀 k tomu vajecny liker a mam pekne popoludnie 😀
@irriss a človek mal viac času aj na iné veci.. jasné, chápem... ale takto aj moja svokra mohla spôsobiť môjmu mm celiakiu, ked do neho cpala mlieko zo sáčku už ako pol ročného... kolegyňa je živý príkladom, celý život nevedela, prečo je vychudnutá a preháňa ju z mlieka, mliečnych výrobkov... a hocičoho... teraz už vie... lekári jej doslova povedali, že sa môže podakovať svojej matke, za to že do nej liala kravské mlieko... hold, mamičky nemali k dispozícii internet ani iné zdroje... proste pokrok ide dopredu a ja viem net vypnúť, ked chcem mať klud... keby som teraz nemala kopec volna, tak by som tu nebola, malá spí, takže si to môžem dovoliť... v práci napríklad na fora nechodím vôbec... mám úplne iné činnosti, nie ako niektoré presurfujú v práci celý den 😉
Za nasej ery boli len zive stromceky nie?skor ta umelina skodi ako zivy
@sirinka ono kazda matka prechadza vyvojom, ja som niekedy tiez riesila napr zuvacku pocas tehotenstva, nepytala som sa sice na fore, ale bola tu jedna taka otazka a tam babu tak vysmiali, ze co to je za otazku, tak tiez mam v tom jasno, tie zuvacky bez cukru co su s umelymi sladidlami nechcem ani teraz, ked som si uz co to o aspartame nastudovala, jasne,ze jedna zuvacka neublizi, ale zase naco si na to zvykat. Potom som zase riesila cierne oblecenie sama so sebou, resp tmave oblecenie u deti. Tiez sa mu snazim vyhybat na hole telo, myslim takemu velmi farbenemu obleceniu. Samozrejme nejde to vzdy, ale aspon viem, ze aj farby mozu skodit, niekto neriesi ani to. Tiez uz neockujem, hoci obe deti nieco maju 😖 .
V realnem zivote se rika, ze KAZDA cesta vede do Rima..
Ve virtualnim svete na MK se rika, ze kazde tema vede k ockovani... 😀 🤐 🤐 🤐 😔 😔 😔
p.s. U vune jehici bych cekala cestu maximalne do Tater... 😉
Neviem čo sa tvojej otázke všetci tak čudujú. my máme obývačku spojenú so spálňou a tiež ma to prvé napadlo pri otázke aký si dáme stromček tento rok. myslím si že je to úplne normálne keď sa mama bojí o svoje dieťa a stará sa o jeho pohodlie. Takže sa tu nerobte všetky také múdre aj vy ste mali niektoré dieťa ako prvé a spolu s ním kopec nezodpovedaných otázok aj keď na prvý pohľad niekedy smiešnych.
tu aby sa človek radšej ani nič nepýtal, lebo bude niektorými múdrymi hneď ukameňovaný.
@dominika1988
@lussy23 tak tak baby, tu sa človek nemôže spýtať to na čo chce.... ale podla niektorých sa proste má radšej pýtat na to čo má jesť a podobne... však hádam sa sem nepchajte, ked vám vadí otázka, ale bud poradte, alebo do diskusie nezapájajte svoje zbytočné narážky a uštipačné urážky 😝
tu aby dal človek asi najskôr otázku" prosím Vás, môžem sa spýtať toto alebo mi povedzte čo sa môžem spýtať?" 😀
Však ked sa niekto pýta na ihličnatý strom, tak sa proste nepýta na pesticídy v zelenine 😝
A inac ked mate stromcek umely, nebojite sa, ze na neho sada prach a mozno prave to vyvola u babatka alergiu???
Zacina tu byt zabava 🙂 Cim viac sa blizi koniec roka, tym vtipnejsie otazky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
to je normálne seriozna otázka?
@sharmana Vies nekedy ked citam odpovede poniektorych mamiciek , chyta ma az hnev ake dokazu byt protivne a povysenecke ,spytala sa a co? vsak ked nechcem poradit nemusim sa takto posmievat...vsetky sa zrejme stali hned najmudrejsimi matkami na svete a preto takto hlupo reaguju !!! zrejme je niekedy lepsie citat ,ako sa opytat ☹
Mňa by len zaujímalo, kde všetky kupujete tie voňavé stromčeky. Posledné roky kúpim, ozdobíme, vonia asi tak 1 deň a o 3 dni opadne. A vyvalím zaň 40-50 eur, 😒
živý stromček ved to je užasné netreba sa bát že by nejak ubližil 3mesačnému bábätku.Tieto vianoce si ho poriadne užite.Mám 13 mesačného synčeka už nám ochutnl 4 polystyrénové gule a pokial dočiahol ho dokonale odzdobil.Včera putoval stromček z obyvky do jedálne a máme ho za zatvorenými dverami. 😲
Tak mne napada tu nechat hnizdo super otazek stylu: (a zdrhnout 😎 )
1. Soused kouri, bojim se, ze kour vleze k nam domu...muzu otevrit dvere nebo mam radeji vylezt a odejit oknem...???
2. Stala jsem na zastavce autobusu, spinavy a smradlavy bezdomovec a opilec na mne kychnul a prdnul ...mohlo to ovlivnit me zdravi?
3. prinesli jsme si domu na botech psi hovinko, ale vsimli jsme si toho pozde ...maly mi probehnul cely byt v botech, musim vyhodit vsechny koberce?
4. Prinesla jsem si z obchodu vajickam bylo na nich pericko, mam to vajicko nejdrive umyt nez ho rozklepnu?
5. Pod okny mame dost hlucnou ulici...myslite,ze muzu susit pradlo na balkone?
6. Sousedovic pubertak pousti nahlas radio..a a jejich pes neustale steka..muzou nam ty decibely ublizit?
7. Koupila jsem jablicka ..byli vyborne..ale zjistila jsem, ze ta oblast,kde je sklizen je primo u dalnice...co ted? Obsahovaly olovo...(!?)
8. Moje deti se divaji na pohadku Simpsonovi, kdyz varim,...ted po nekolika mesicich jsem si k nim sedla a koukala s nima, no reknu vam, je to "pohadka" doslova o sexu, sprostych slovech a spatnem chovani..Mohla je pohadka ovlivnit ?
JE TO VSECHNO o zdravem uvazeni..jinak se devcata(maminky) NIKAM nepohneme... ☹
Proto z nas manzele sili, kdyz se vrati unaveni z prace..protoze premyslime o .....
Proto si nekteri muzi hledaji milenku, protoze tyto vecne otazky uz nedokazi vstrebavat a i kdyz to myslime dobre, maji nas za "unudene znudene a nudne...hysterky"...
Proto nase svokry-tchyne nas neustale "kontroluji" a poucuji a vyvraceji "nase myslenky a ulety"
proto nase deti vzdoruji, protoze je prilis kontrolujeme..
t.j.
Zij a nechej zit.. 🙂
@sharmana ja som odchovaná na kravskom mlieku od cca 3 mesiacov kedže mamina stratila mlieko a vtedajší sunar mi nerobil dobre, oco robil v kravíne doniesol čerstvé mlieko, mamina prevarila a bola som spokojná, dnes nemám ani alergiu ani žiadne ťažkosti, sm v podstate zdravá ako ryba 😀 což ale nehovorim že to bolo dobre, a že tot ak budem robit aj ja
@janabanana ved samozrejme že to každý nemá, ale je to riziko a tí čo majú, tak to majú z kravského mliečka, ktoré pili pred 1. rokom života...

@sharmana
Vis, ja si myslim, ze MY maminky pred 20ti lety prvorodicky jsme to mely jednodussi..hezci..klidnejsi..
Myslenky jsme soustredily primo na miminko, na sebe i na rodinu...a nemusely se k postylce a jidlu a k manzelovi dostavat pres internet "pochyby" a rady druhych..
jednaly jsme za sebe, primo a bez nutnosti si pak vycitat "ztratu casu ci rozhodovani " blbostmi... 😉
Nase chovani a rozhodovani patrilo JEN vyhradne nam..
internet je nekdy spatny kamarad...