icon

Necháte bábo v kočíku, keď idete do škôlky pre súrodenca?

juliar
16. nov 2011

Chcela by som poradit od mamiciek ktorych deticky chodia do skolky a maju aj druhe bábo. Co robite ked mladsi surodenec zaspi po ceste v kociku? Zobudite ho a zoberiete zo sebou? Alebo ho nechate spinkat pred skolkou? dik.

Strana
z2
anjelicek26
18. nov 2011

@juliar - alebo to poriesit nosicom, baby satkou. Ale to asi tiez nic moc takto na zimu, ze ano 😖

juliar
autor
18. nov 2011

henulienka ja to tiez tak robim, vybehnem rychlo pre nu. Maly je presne pod oknom do satne, takze ked sa obliekame otvorim si okno aby som ho videla/ pocula. anjelicek26 Velmi som za nosenie babetok, ale mame to asi na hodinku cesty a obcas sme sa zastavili na ihrisku, alebo v obchode, to by mi pri nasom mackovi odpadol chrbat. Nosievam ho v satke doma ked je nepokojny, ale vydrzim len tak 10-15min. Starne ma bolieva chrbat, tak si musim s nim sadnut, alebo ho vybrat. A mas pravdu, v zime nic moc, jedine nejako pod bundu. Ale to by sme museli mat skolku za rohom.

koniarova
18. nov 2011

@juliar A nemôžeš to riešiť naklikávacou vaničkou alebo autosedačkou? Dieťa zaspí, odklikneš z kočíka a odnesieš kam treba.

luciferkax
18. nov 2011

ja by som dieťa nikdy nenechala vonku samé v kočíku.... môže sa zobudiť, plakať... a síce je to netypické, ale aj ukradnúť .... nemôžeš bábo do škôlky nosťi v babyšatke? Alebo nenosíš? Keby som to mala riešiť ja, tak bud si vyberiem kočík s odnímatelnou vaničkou, alebo nosím v babyšatke, alebo zastavím akúkolvek maminu vychádzajúcu zo škôlky a poprosím, nech mi to dieťa v kočíku na pár minút postráži 🙂

zuzana581
18. nov 2011

@adulik23 fúha, tak na toto mi nedá nereagovať, to vážne??? No ja by som im dala za taký zákaz. Ako si môžu také niečo dovoliť? U dcéry na tanečnej bol na dverách taký zákaz. Dva roky som ho úspešne nedodržiavala a tento rok tam už nie je. Videli ma tam všetci dva krát do týždna po hodinke s kočíkom priamo vnútri pred učebňami a nikto ani necekol. Je to hlúpi zákaz a nechápem, že v dnešnej dobe si to ešte niekto dovolí napísať.
@juliar my sme mali jednoposchodovú škôlku a keďže tam bola úzka chodba, čo viedla k dcérinej šatni, tak som malého nebrala až tam, ale nechala som ho vo vestibule. Teraz keď ideme pre dcéru do školy a malý spí, tak ho nechám vonku pred dverami, ale to iba poviem meno dozorujúcej učitelke a malú mi pošlú von, takže tam je asi minutu. Dlhšie by som nenechala a určite by som ho nebudila.

zuzana581
18. nov 2011

@juliar ja som až teraz prečítala tvoje ostatné príspevky. Myslela som si, že tam máte tiež zákaz. Ak to máš také ako píšeš, tak by som to riešila buď prenosnou vaničkou, ale by som len rýchlo vybehla pre dieťa a veci a dolu, čo najbližšie ku kočíku ju poobliekala aby som dieťa počula. Tak by sa to nedalo?

juliar
autor
19. nov 2011

zuzana581: kocik je presne pod oknom satne (na prizemi) . Okno si vzdy otvorim, takze ked sa obliekame, tak ho uz vidim, pripadne pocujem.

adulik23
19. nov 2011

@sendinka @zuzana581 @slavkav @katy1979
baby neda mi to pokoja, tak vam musim napisat, ze okrem toho nestastneho zakazu (ktory sa pevne dufam v pondelok vyriesi ako nejake nedorozumenie) som so skolkou velmi velmi spokojna.
misko predtym chodil do polosukromnej a zdaleka nebola taka dobra. moje dieta v tejto skolke zacalo v 3,5 rokoch konecne jest, velmi rad tam chodi, ucitelky miluje, obcas sa ma pyta, preco nemoze chodit rano uz prvy do skolky, poobede je to boj dostat ho domov, vzdy sa musi aspon 5-10 minut dohrat, vtedy sa pytam uciteliek aky mal den a tie ho stale chvalia a rozpravaju o nom s laskou (on im raz do tyzdna kresli obrazky na pamiatku), maju dobry vyber kruzkov, skolka sa postupne vynovuje, zacalo to oknami, neskor komplet toalety a umyvarka a naposledy dostali nove svietidla, takze to tak fakt vyzera pekne. nedavno pripravili nadherny program pre starych rodicov. dedi spievali a recitovali pesnicky a basnicky, ako si lubia starych rodicov, moji rodicia prisli kvoli tomu 200 km a boli nadseni (aj sa boli tym ucitelkam podakovat), takze ja by som na zaklade jedneho hlupeho zakazu nezatracovala skvelu skolku. 🙂

ena
19. nov 2011

u nas ma kazda trieda samostany vchod, s najmensim idem aj s kocikom do satne, pred dverami by som ho urcite nenechala.. nasim skolkarom chvilu trva, kym sa vychystaju ..Ale aj keby boli superrychli, tak beriem maleho dovnutra.
@juliar a nemas na kociku naklikavaciu vanicku, ze by si ju odklikla a sial s nou dovnutra? Pripadne na kocik naklikavaciu autosedacku?

zuzana581
19. nov 2011

@adulik23 to je super, pokial si s ňou spokojná, tak je to ok, ale ohladom toho zákazu by som sa ja iste ozvala. To by nemali robiť.

ena
19. nov 2011

@juliar este som si spatne precitala, ze uzke dvere, to uzke jednokridlove, ci su tam dve kridla a otvara sa len jedno? V tom pripade na tvojom mieste otvaram druhe a idem dnu 🙂
My to tak mame na plavani, maximalne barierovy pristup, ale ja sa nevzdavam 🙂 Najprv x schodov hore, potom tie dvojkridlove dvere, zadverie, opat 2kridlove dvere, x schodov dole a opat dvere, tie uz dostatocne siroke, ale so zavazim. Takze najprv vyniest kocik hore, otvorit si 2he kridlo , prejst s kocikom, zatvorit po sebe, to iste druhe dvere, zniest kocik po schodoch a posledne dvere.

katy1979
20. nov 2011

@adulik23 vsak ja viem ze to je dobra skolka. nepocula som kriveho slova na nu 😉 no moje dieta chodi velmi rado do skolky a u neho ako vyhrazka plati ze nepojde do skolky len ucitelky ho asi tak nemiluju kedze je to chlap s rohami 😎 misko uz ma kruzky? u nas len predskolaci.
neboj nikoho si tým nepohnevas vsak sa slusne opytas

adulik23
22. nov 2011

@katy1979 ano, uz maju kruzky. su miesana trieda, maju aj zopar predskolakov, takze maju aj moznosti ako v predskolackej triede.

a problem je vyrieseny. zakaz tam dala upratovacka. 😅 dnes by tam uz nemal byt. 🙂
@sendinka @zuzana581 @slavkav

zuzana581
22. nov 2011

@adulik23 aspom že tak 🙂

ilijanka
22. nov 2011

ja by som ho nenechala samé vonku ani za nič, ani na 2 minúty, nikdy nevieš, kto ide okolo alebo si Ťa vyhliadne, väčšie dieťatko sa môže zobudiť, posadiť a prevrátiť aj s kočíkom, ja by som sa snažila nastaviť režim mladšieho dieťatka tak, aby bolo vyspaté, keď idem do škôlky, aj ráno aj poobede, myslím, že to nie je taký problém, a vybrala by som ho z kočíka von, inak škôlka, kde je zákaz vstupu s kočíkom to je už podľa mňa vrchol drzosti, čudujeme sa, keď je zákaz vstupu na obchode, ale na škôlke tak to mi už rozum zastáva 😝

slavkav
22. nov 2011

@katy1979 to bola nevyhoda fandlyho - ze kruzky az predskolaci. 😉

@adulik23 super 😉

katy1979
22. nov 2011

@slavkav tak hold uz rok vydrzime. ale hrat vie uz teraz hlavne na nervy

slavkav
22. nov 2011

@katy1979 😀

ckatka
3. aug 2022

@adulik23 keby mi niekto.zakazal vstup s kočíkom do.skolky, tak by som tam.kazdy boží raz volala ráno, nech mi staršie dieťa láskavo vyzdvihnu tam, pokiaľ môžem ísť s kočíkom.
A teda...mnohé veci rieši u nás šatka /nosič.

Strana
z2