Nekľudný spánok trojmesačného bábätka na brušku

domca43
10. jún 2016

ahojte, maly ma 3. mesiace, od 1.mesiaca spava vyhradne na brusku,,Kedysi mi prespal tak pokojnym spankom od 20:00 do 05:00 no postupne si zacal intervaly spanku skracovat, na tom by nic nebolo viem ze babatko sa meni. Len ma trapi ze jeho spanok zacal byt dost nekludny. Ked ho konecne o osmej uspim tak o dvanástej sa mi zacne strasne mrvit, dviha nozicky aj ruky, otaca si tvaricku z prava do lava, nadvihuje sa, sucha sa po postielke..a funi ako jezko 😀 napadlo ma ci len nechce zmenit polohu tak so ho skusala aj otocit ale vzdy sa mi zobudil a on ked sa v noci zobudi skor ako o hodinu nezaspi...Uz som rozmyslala ci ho nemoze svrbiet telicko, lebo naposledy nam pediatricka vravela ze ma trosku suchsiu kozicku..neviem ako mu pomoct aby sa lepsie vyspinkal.

sibalka21
10. jún 2016

ked ho svrbi telicko treba stale pred spanim natierat olejcekom alebo kremom.... Inak bohuzial, kazde babatko, hlavne ake malinke je v noci nekludne... Kolkokrat sme boli celu noc hore co ma maly stale mrvil-- Nakoniec spaval pri nas v posteli a pal celu noc lebo chcel byt proste pri nas 🙂 To sa casom ustali neboj sa, treba len skusat vsetko mozne 🙂

domca43
autor
10. jún 2016

@sibalka21 kazdy den ho kupeme a natieram ho olejcekom nivea, skusim dnes kokosovy olej. Aj spanie s nami sme skusali ale snami vôbec nechce spat 😀 ani rano pri nas nespi len si mrnká 😀 uz som mu aj skusila zuzit priestor v postielke aby dociahol rucickami aj nozickami vsade a nic..no budem skusat dalej aby sa konecne dobre vyspinkal.

lenicka2609
10. jún 2016

Mozno by som ho skusila nekupat kazdy den,ale kazdy druhy,niekomu to nevyhovuje. A mozno mu je aj teplov noci takze bud neprikrit alebo len oblieckou takou tenulinkou. Moja dcera od narodenia neapava pod perinou ani nicim inym,ak som ju len niecim tenuckym prikrila tak sa budila a odkovapala sa.

bonnie29
29. júl 2016

@domca43 akoby si pisala o mojom synovi...lem viem ze jeho nic nesvrbi urcite

ajana1
29. júl 2016

inak na brusku by take male deticky nemali spavat kvoli SIDS.A co sa tyka oleja tak ten by sa mal davat na pokozku pred kupanim alebo do kupela a nie priamo na pokozku po kupani. Kokosovy olej nedavaj nakolko upchava pory to skor cistu vazelinu na velmi suche miesta. Taktiez pri takych malych miminkach netreba pouzivat mydlo nakolko nici prirodzenu ochranu pokozky.

vejapa76
29. júl 2016

@ajana1 presne toto iste ma ako prvé napadlo...že späť na brušku by sa predsa koli spomínanému SIDS nemalo. K otazke...možno je bábetku horko a v chladnejších mesiacoch začne zas kludnejšie spávať. Natierať skús olivovým olejom (ale z lekárne).