Neľúbim svoje dieťa
Ahoj maminky, mám vytúžené bábätko a som veľmi nešťastná. Môj syn mal rok a stále vôbec nespí. Už neviem čo robiť, nespí v noci, nespí cez deň, nespí od narodenia. Nikdy v noci nespal dlhšie než hodinu. Teraz nespí dlhšie než 20 min. Najdlhší spánok má poobedný 1,5h v kočíku aj to sa 3x zobudí ale hneď zaspí, ináč spí max 20min. V noci každé zobudenie aj 2h uspávame nosením, hladkaním, kočíkovaním, prsom. Ja už nevládzem, má skoro 13kg, keď ho konečne uspím a že idem sa rýchlo najesť, alebo v noci zaľahnúť tak on sa po napr. 15min zobudí tak už zo zúfalstva revem, už mu hovorím aj škaredé veci, že je zle decko, už som mu povedala, že ho neľúbim, strašne plačem keď si zmyslím na to čo som mu povedala. Striedame sa aj s manželom, ale on ráno skoro vstávať do práce a chodí neskoro domov, už aj on nevladze. Bol vysnívaný a vytúžený, dlhé roky sme sa snažili kým som otehotnela a vždy som si predstavovala ako budem ľúbiť svoje bábätko, ako budem najlepšia mama a som tá najhoršia keď také niečo dokážem povedať, hanbím sa za seba, už som mu povedala aj to, že prečo som vôbec otehotnela, strašne ma to mrzí že mám takéto pocity, nikdy si to neodpustím že som takéto niečo povedala. Som s ním stále, hrám sa s ním, čítam mu knihy, učím ho, bozkávam, objímam, stále mu hovorím ako je krásny a ako ho ľúbim, dokiaľ nedôjde čas uspávania, vtedy sa mením na otrasného človeka. Máme šatku, nosič, fit loptu, prečítané knihy o spánku, vyskúšané všetko. Každé ráno je hore o cca 4:00 a prvý spánok sa mi podarí ho uspať o 11:30 a spí Max 20min alebo až o 14:00 v kočíku vonku a to nemôžem ani zastaviť a pokecať s niekým. Ani neviem či existuje nejaká rada. Asi som sa potrebovala len vyrozprávať
@krupidlo dovolim si ta este oznacit, tvoja arogancia a povysenost to hadam znesu, ja sa neriadim ujom guglom, ale materinskym instinktom, ten nam bol dany, vyvijal sa dlhe tisicrocia, ale niektore zeny potrebuju k tomu literaturu.
Viac uz na teba nereagujem, nechcem spamovat nastenku zakladatelky.
gratulujem k tvojej dokonalosti 🙂
pekny dnik 🙂
Ahoj, moji synovia boli tiež takí malo spaví, menší ešte je. Mne pomohlo, keď som si povedala, žectsk ako každé dieťa, raz prespia celú noc, len treba čakať. Pri staršom som si prečítala o tzv. dráždivých deťoch, či ako sa to povie. Potrebuju ísť spať urcity cas po zobudeni. U mojho syna som si to odsledovala na 1,5 hodiny ked bol malicky. Ak sa napr. zobudil o 7, ukladala som ho o 8,30. Ako rastol, čas sa postupne predlzoval, len som mysela sledovat prejavy unavy. Postupne sa to upravilo. Tiez mal len 30 min. spanky a postupne sa dostal aj na 3 hod cez deň a celu noc. Teraz ma 5 a poobede uz nespi. Mladsi je tiez v noci casto hore, ale viem, ze raz sa to upravi. Nam pomáha aj spev. Hlavne klud, keď ťa to takto trapi, nemozes byt zla matka.

@kondaska1 pis si kolko chces ale neoznacuj ma. Myslim ze ty nie si autorka. Myslim ze som dost jasne dala najavo ze mi podobne tebe nemaju písať.
Takze este raz diskutuj ked nemas co na robote ale s takymi ktore ti o to stoja a ktore sa nudia ako ty.
Ja som dala odpoved autorke. Neoznacila som ta, nenacala som ti lisat na tcoje uzasne zmysluplne komenty. Ja ich narozdiel od teba m na haku a nepotrebujem vsade orebijat svoj nzor a oznacit kazdu ktora si mysli nieco ine. To je ten velky rozdiel medzi nami. To ze ocividne mas potrebu vrtat dokazovat si pravdu a hadat sa, ale to je tvoja vizitka..
Skutočne ma zacinas obťažovať. Ak nemas doma právo na nazor je mi ta luto, ale na konovi si to nekompenzuj.