Nenaučím 6 mesačného na nočné kŕmenie?

maruska43
9. jan 2012

Ahojte maminky, mám s mojím malým v poslednej dobe taký malý problém. Už cca od troch mesiacov mi skoro vždy prespal celú noc. Teraz má pol roka a posledný mesiac sa mi zvykne budiť v noci aj viac krát, niekedy je to od 02,00 h aj každú hodinu do 05,00 h, niekedy len o 03,00 a o 05,00 h, keď o 03,00 h nevie dlhšiu dobu zaspať, dám mu trośku mlieka, len potom sa to opakujem aj o 05.00 h čiže to už má 7 papaní za deň miesto 5, ktoré máva obvykle. Niekedy je hore pol hodinu, niekedy hodinu, niekedy sa len vrtí, hádže zo 15 min a spí .. potom prespí pár nocí v pohodke do tej 6,30 h a potom sa to zas opakuje.. cumeľ mi vôbec nechce ani čaj ..len sa obávam aby som ho nenaučila na nočné kŕmenie ... môže to byť len prechodné obdobie kvôli zúbkom? Mám sa ho radšej pokúsiť uspať bez mlieka? Ďakujem za názory. Maruška

kamilka22
9. jan 2012

kludne to moze byt zubkami, nepises, ci place, alebo je spokojny. Mozes mu skusit ponuknut dojcensku vodicku, ak ju odmietne a bude sa dozadovat mliecka, tak ja by som mu ho dala. Mozno je teraz vo "faze" rastu a viac si pyta. O mesiac sa kludne moze vratit k normalu. Mojej sestry dcerka sa doteraz v noci budi, vzdy ked jej idu zubky, tak si prida v noci aj 2 flasky mliecka. Bez neho je nepokojna a neda sa utisit. Ona je ale taky drobcek, cez den toho prilis vela nezje a takto si to asi dohana. Moj syn od 2,5 mesiaca prespal celu noc a vzdy ked mu isli zubky tak si pytal mliecko, on bol ale kojeny 20 mesiacov.

careamell
9. jan 2012

Tvoje bábo rastie a nebude to stále také isté. Teraz sa budí viac o mesiac to môže byť ešte viac, alebo dokonca menej. Jednoducho to nebude stále o tom istom. Ja by som si nerátala, koľko za deň jej dávam jesť. Ponúkni jej mliečko kedykoľvek bude chcieť, možno je hladná, alebo ťa možno len potrebuje cítiť ako maminku. Deti do 1. roku nemajú taký tvrdý spánok, až po roku sa začnú fázy spánku prehlbovať a viac sa vyspíte.
Nočné kŕmenie je podľa mňa normálne a skoro každé bábo do roku ho vyžaduje.

ginger_fox
9. jan 2012

Ahoj, v tomto veku deticky zacinaju v noci intenzivnejsie prezivat svoje zazitky zo dna. Nevsimla si si nahodou, ci namava tieto narocnejsie noci po dnoch, v ktorych ma vacsie zazitky ako obycajne? Ked k Vam pride navsteva, ked sa udeje nieco ine ako je pre neho stereotyp?
Kedze uz vies, ze hladom to nebude, tak to bude tym, ze potrebuje citit maminku a jej pritomnost ako svoju istotu(aj pitie mlieka je potrebou citit istotu🙂).
Nemyslim si, ze tym, ze dostane mlieko, ho v tomto pripade ho naucis na nocne pitie, hlavne ked mu ho nebudes silou mocou ponukat ako utisovadlo. Ja som si na svojom synovi zazila dve takeho obdobia do 1roku; prve bolo v obdobi 5mesiacov a druhe okolo 10.mesiaca, obe trvali cca mesiac.