icon

Nepokojný spánok a mrnčanie každú hodinu už 2 mesiace

quest7891
20. jan 2017

Ako dlho mali vaše deti nepokojný spánok ked išli zuby? Už dva mesiace sa trápime s nočným spánkom, bábätko má pol roka a zo spánku mrnčí a prehadzuje sa každú hodinu, niekedy vstávam k nemu v intervale každých 30-45 min. Za posledné 2 mesiace spí v kuse najviac 2,5hodiny aj to iba raz za noc a ani to niekedy nedá. takže každú hodinu vstávať, stačí dať dudlík alebo pohojdať alebo si cucne mliečka, ale hladom sa isto nebudí lebo niekedy prsník vôbec nechce, ak by som ho nechala mrnčať a mrviť sa, zobudí sa úplne. Myslím, že sú to zuby lebo má v puse na troch miestach biele bodky a je aj často nervozne umrnčané cez deň, stále čosi hryzie, ale žiadny zub zatiaľ. Je to veľmi vyčerpávajúce do kedy to ešte potrvá?Ak to nie je kvôli zubom, čím to môže byť?Bruško nebolí, prdká si pekne.Homeopatiká nám nezaberajú ani calgel na zuby, nepomohol,čo ešte skúsiť?

Strana
z2
asocial
23. jan 2017

@quest7891 u prveho syna to trvalo vyse 2,5 roka, presne toto, potom prestal byt kojeny a spi celu noc
mladsi ma 15 mesiacov, a je to to iste..:D este ratam, ze ten rok a pol to take bude a hotovo..
🙂

luba41
23. jan 2017

@blabla195 tak u nás to na 100% fungovalo..moje dieťa prsník neodmietalo, ja nepoznám fakt také nočné natriasanie..treba dať prsník hned pri zamrnknutí, po ležiačky len sa otočiť, nečakať až dieťa uplne precitne....

blabla195
23. jan 2017

@luba41 kazde dieta je ine (mam iba 2 a vidim rozdiely), moj sa z prsnika naje a inak ho nechce, ziadne ukludnovanie na prsniku, skor naopak, riadne ho tym rozculim...
A keby pomohol nurofen, rada by som mu ho dala, ale aj po nom spal iba hodinu 😕

luba41
23. jan 2017

@blabla195 a nie je naučený zaspávať a vstávať na prsníku? a dojčíš cez den často?

blabla195
23. jan 2017

@luba41 od narodenia nezaspava na prsniku, on zaspi na prse iba vynimocne a v noci -ale to musi byt hladny a dobre sa najest, inak nie... uz ho prikrmujem a bola som pri starsej zvyknuta, ze si po prikrme este cucla, on nie, ani sa neprisaje... ale priberal pekne, aj 1-1,5 kg mesacne ☺
Prsnik a blizkost matky proste niektore problemy nevyriesia....

luba41
23. jan 2017

@blabla195 tak skus naučiť..aj v tomto veku to ide-zaspávať a zobudzať..samozrejme vždy to nejde v každej situacii..ale ja v tom vidím len výhodu..

quest7891
autor
23. jan 2017

@blabla195 presne tak aj u nas.prsnik len na papanie,zaspi na nom len vynimocne. a v noci by som to rada vyriesila tak ze ponuknem prso ale ona si potiahne tak max3x za noc a ked jej ho dam na dalsie mrncanie tak sa rozculi zatvara pusu a este viac preberie do placu.
@luba41 nemyslim si ze to je bezne,ved jasne kazde dieta potrebuje citit mamu ale nie kazde sa takto budi. nenechavam ju vyplakat a beriem to ze vzdy sa castejsie budila,len toto je uz aj na nas prilis a preto chceme zistit cim to je a ci sa tomu da pomoct.

sadika
23. jan 2017

@larra2606 dakujem, uz to mame nastastie za sebou. Davali sme Sedaliu a asi pomohlo. Musim zaklopat teraz sa budi 2-3x za noc aby si cucla cajik 👌

quest7891
autor
24. jan 2017

@luba41 dakujem, už som o tom aj predtým veľa čítala, lebo malá sa budí často od narodenia, to už beriem ako fakt, ale tieto posledné mesiace sú extrém. Či už sú to zuby alebo jej chýbam napriek tomu, že spím vedľa nej, každopádne dúfam, že to čoskoro prejde..

quest7891
autor
24. jan 2017

@hrjanka včera po nurofene spala prvých2,5hod vkuse bez pohnutia, čo tu už dávno nebolo (ja som síce zaspať dlho nemohla, ale hlavne že ona bola v klude). potom ešte raz v noci dala jednu 2,5hodinovku vkuse, dokopy za celú noc k nej bolo treba vstať asi 6x ale to sa viacmenej mrvila, nemrnčala, lepšie ako zvyčajne, tak by som povedala že aj trochu pomohol.no ajtak nám to problém moc nerieši kedže jej ho nemôžem dávať stále. už aj cez deň vie niekedy tak ako od bolesti sa srdcervúco z ničoho nič rozplakať, je mrzutejšia tak možno ešte bude horšie aj. ešte skúsime na noc tú sedaliu homeo. teplotu má len tak okolo 37, to je asi normál. .. áno s tými spomienkami,ja si už teraz na tie prvé ťažké týždne spomínam hmlisto a ked mi mama povie že vy ste hned prespali vždy celú noc a nikdy nás nemusela natriasať na rukách možno si to tiež len nepamätá. prajem vám veľa šťastia s poslednými 2 zubmi a po ťažkých mesiacoch nech je dieťa o to kludnejšie po dalšie roky 🙂 a viem, že sa to vylepší, ten čas s bábom ide rýchlo, tak snád to už aj rýchlo prejde..

quest7891
autor
24. jan 2017

@uzanka16 aj u nás niekedy stačí dať cumlík, inokedy len trochu potuliť, pohojdať na rukách a v momente spí zas, ak dudel nezabere často je to x- krát sed-ľah v posteli za noc

hrjanka
24. jan 2017

@quest7891 Ďakujeme, bodaj by si mala pravdu a už by sme sa konečne vyspali 😉 môj muž povedal, že v deň, kedy naša dcéra sama zaspí a prespí noc, sa ožerie ako doga...pije len príležitostne a s mierou...len sa obávam, že skôr sa ožerie ako doga naša dcéra, než on 😝 tiež vám prajem, nech to rýchlo prejde a nech ste čím skôr v pohode, aby si si materskú aj naozaj užila 🙂

krepes
12. nov 2017

@quest7891 Ahoj, tak ako to prebiehalo u vas? Kolko to teda trvalo? Momentalne zazivame presne to iste, co opisujes, mame uz dva zubky vonku, som na pokraji vycerpania a hladala som nejakú psychickú záchranu, ze tu niekde niekto napise ze to nepotrvá uz dlho 🙂

quest7891
autor
18. feb 2018

@krepes Ahoj, už asi odpisujem neskoro, prepáč, tak dúfamže sa to medzičasom zlepšilo aj u vás. My sme prišli na to, že to boli vždy zuby čo ju budilo, ajked neboli vidieť nevyšli hned, ale trápi ich to a z toho sú nepokojné noci, niektoré presvítali mesiace a až potom sa prerezali a bol pokoj. Dávanie sa na štyri a posádzanie v postielke bolo skôr také obdobie, to prešlo ale zuby jedujú stále prípadne ešte zlé sny a nočný des. No spánok sa nám oveľa zlepšil až keď som ju odstavila, odvtedy prespí celú noc, teda dám jej dudku tak 2x ale inak spí tuho a je to super, lebo predtým ked ju čosi zobudilo tak bola zvyknutá na to prso alebo dudel a také ukludnenie. kojenie je super, no potom je to začarovaný kruh, ked sa bábo nevie inak ukludniť a uspať a je to zlý návyk, tak som rada že som odstavila(15mesiaci), lebo odvtedy naozaj spíme super a už som aj ja potrebovala aspon 3hodiny spánku v kuse. Asi by som skôr ako po roku bábo neodstavila, to je na tebe.. ale nám toto pomohlo najviac. Teraz aj keď má niekedy nejakú horšiu noc kvoli zubom alebo snom zlým tak sa to dá zvládnuť, lebo som celkovo oddýchnutá, nedá sa to porovnať s tým ked som bola hore 10x za noc, teraz je to už pohoda, ktorú prajem každej mamine. Nech tie obdobia rýchlo prejdu aj vám!

krepes
18. feb 2018

@quest7891 ahooj, dakujem, ze si sa ozvala. Aj u nas je to uz lepsie.uz niesom na pokraji zufalstva 🙂 vsetko dobre prajem.

m_o_n_c_a_k
28. máj 2021

@quest7891 dobrý deň po akom čase sa vám to zlepšilo. Prechádzame niečím podobným.

marchela
4. jún 2021

@quest7891 pozrite si na fb lepší spánok babetiek, je tam veľa rad a aj prednášky.

marchela
4. jún 2021

@m_o_n_c_a_k pozrite si na fb lepší spánok babetiek, je tam veľa rad a aj prednášky.

m_o_n_c_a_k
5. jún 2021

@marchela nám to už odznieva

marchela
5. jún 2021

@m_o_n_c_a_k tak super teda a koľko máte m?

m_o_n_c_a_k
6. jún 2021

@marchela no prd denne spanky katastrofa nočné perfis. Ach kedy to už skonci

Strana
z2