icon

Nerada chodím na detské ihriská

1mamicka1
4. sep 2015

Pekný vecer. Mam trojrocne dietatko, ktore az o rok nastupuje do skolky. Vela sa spolu hrame, kreslime , chodime na prechadzke, ale co ja nemam rada, su detske ihriska. Alebo prechadzky s mamickami a s detmi z nasej ulice. Mna to doslovne vycerpava. Lebo vzdy ked ideme von na prechadzku deti sa hadaju o hracky, biju, vsetko je len moje a moje... a mna to cuca z energie, preto som zacala taketo mamickovske sedenia a stretavky rusit. Ide o to, ze nic ine sa tam neriesilo len ohovaracky, plienky atd... deti sa medzi sebou hastericili a my sme ich museli oddelovat.... Len teraz som sa dozvedela, ze som divna 😀 😀 Ze preco nechodim so susedmi na prechadzky, ihriska, a ked som povedala, ze ma to vycerpava, ze ja radsej idem s dietatkom sama, tak na mna pozeraju ako na blazna 😀 😀 Je tu nejaka mamicka, ktora tiez nevyhladava take tie mamickovske kvakanie, ohovaranie, a hufy deti?Ze si radsej urobi program pre dietatko sama? Lebo teraz som pre kazdeho divna matka, ktora nedopraje dietatu kamaratov. Ale ja nemam za potrebu aby sa moje trojrocne dieta na ihrisku len hadalo o hracky, revalo , bilo.... Pritom ked sme sami je to poklad. Len skoda ze som pre kazdeho ina, kedze mi to nechyba 🙂 🙂 🙂

lilitela
5. sep 2015

@1mamicka1 Ja nemam ziaden problem na ihrisku byt, a sem-tam aj s niekym pokecam, priznam sa, skoro vobec som takyto problem neriesila, ze by sa deti hadali o hracky a pod. Asi zalezi od dietata. Ja rozhodne nejako intenzivne tieto kontakty nevyhladavam, dokonca pre mna bol vzdy problem sa casovo s niekym dohodnut a preto som sa ani nedohadovala - akoze stretneme sa tam o 14,00h a pod. a potom vyvolavat, ze sorry ja nejdem, lebo dnes sme vstali neskor a este obedujeme, alebo sme prave necakane zaspali, a pod. A myslim si, ze tvoje dieta zacne tie kontakty nadväzovat v skolke, takze mu nebudu chybat ine deti a casom sa veci zmenia a mozno uz to budes lepsie zvladat na tom ihrisku aj ty. Ja ked sa niekde necitim komfortne, (a to moze byt aj jednorazova zalezitost), tak proste odchadzam, ak sa da.

sante81
5. sep 2015

@1mamicka1 na ihrisku sa s mamičkami o detoch nerozpravam vobec, a nosim detom kyblik s 1 lopatkou, učim ich že ak si dieta poprosi , tak požičat, ak vytrhne z ruky tak vziat naspat a zabralo to

livocka21
5. sep 2015

@1mamicka1 ani mne nikoho netreba...B-)

mlil77
5. sep 2015

Absolutne si nemyslim ze si divna, prave naopak - normalna. Ja taktiez nebudem kvakat s mamickami na ihrisku o plienkach, ohovarat a kolko krat sa vykakali ich deti alebo nevykakali, tiez by ma to vycerpavalo. Necudujem sa ti, ved niektore matky su posadnute............toto pre moje usi urcite nebude. Ano pojdem s nim na ihrisko ale urcite nie kazdy den a kvakat s posadnutymi mamickami ja urcite nebudem. Ty si matka, ty najlepsie vies co je dobre pre tvoje dieta, vobec by som neriesila nejake trapne mamicky, ktore ta ohovaraju.....

siska53
5. sep 2015

@vroni tak potom.jasne,ze sa na ihrisku nudis..ani moj muz to neznasa..ja to beriem ako miesto,kde si aj pokecam,ale aj pohram s mojimi detmi. Teda so starsim uz nie..ma tam kamosov...a prave tych,ktorych spoznal este ako babo..a s ktorymi sa hraval od cca 14m. A teraz s nimi - podaktorymi - chodi aj do skolky. Ak ked aj tam si nasiel kamosov.
Nevravim,ze sme sa nebavili aj o plienkach ci kasickach,aj o tom,ale aj ine temy prisli na pretras. Dokonca teraz,ako chodim do prace,je to pre mna horsie,lebo poobede sa mi malokedy dari ist na ihrisko, v praci nemam cas na vykecavacky,fajcit nefajcim, hoci som stale na telefone,je to o prac.veciach. Esteze s rodinou aspon cez vikendy a s muzim obcas po veceroch sa rozpravame na rozne temy..a priznam sa,chybaju mi tie ihriskove debaty... Moja osobna skusneost je,ze v praci sa omnoho viac klebeti a ohovara ako na detskych ihriskach.
Ale jasne,kazdy sa zariadi tak,ako mu vyhovuje... Kebyze mam zahradu pri dome,asi by sme tiez na ihriska nechodili. Ale to by nase deti asi mali vazny problem lebo my nejak na navstevy nechodime,ani neprijimame,fakt vynimocne..este ked bol maly maly,tak s kamoskou z domu a este jednou sme sa navstevovali,ale neskor uz sme sa stretavali len na tych ihriskach. Spolu s dalsimi ihriskovymi kamoskami.

vroni
5. sep 2015

@siska53hm, asi ano. Ja si ludi na rozhovor vyberam dvakrat (jedenkrat, lebo som introvert a druhykrat, lebo som aj horenos a ked sa mi sposob komunikacie protistrany nepozdava, tak nekomunikujem), takze ak vobec na ihrisku s inou matkou komunikujem, tak je to maximalne o aktualnej situacii (dieta moje/jej vie, nevie), pocasi a stave a polohe ihriska. Deti nechavam sa hrat s inymi detmi alebo aj same, nie som zastancom teorie, ze dieta sa nesmie same ani nadychnut. Doma ine deti nemaju, tam musim zaskakovat ja, na ihrisku - no way. Takze na ihrisku sa nudim ako stara tapeta a cakam, kedy to "utrpenie" skonci....

bubelko
5. sep 2015

@1mamicka1 zeby som ihrisko milovala sa neda povedat. ale:
a) idem tam s detmi. hraju sa tam deti, nie ja. bicykluju, kolobezkuju, lozia po preliezkach. bud stretnu aj kamaratov zo skolky, skoly alebo aj nie.
b) nikde som neprecitala tolko knih ako na ihrisku. deti (aj ked bol starsi len sam) sa prehrali a ja som si citala.
c) ak chcem, bavim sa s mamickam, niekedy sa sa rovno dohodneme s kamoskami na ihrisku, deti sa hraju, my kvakame (a nielen o plienkych, prikrmoch) a ak sa mi nechce, lebo tam nie su, tak sa nebavim. jednoduche...
d) cez vikendy chodi väcsinou s detmi chlap. zahraju si futbal, tenis. tiez so sebou nosi knihu, ked sa deti hraju, cita.
takze netreba z ihriska robit ani strasiaka ale ani centrum svojho spolocenskeho bytia a bude to v pohode 😉 moje deti su a boli na ihrisku radi, a ja to prezijem podla nalady 😉

siska53
5. sep 2015

@vroni tak ja este minimalne dozorujem,lebo dakedy si trufaju na veci,na ktore nie su pripraveni a mohli by si ublizit. A nemam rada pocit,ze neviem,kde je moje dieta,na to sa mi zdaju mali este,takze sledujem aj starsieho. Mala sa chce ao mnou hrat,ona nejak spolocnost nevyhladava,to sa stalo len zoparkrat,takze s tou sa musim hrat ci chcem,ci nie. Starsi,ak mal deti tak ma nepotreboval uz po 2.roku,tam som len davala pozor,ked siel na vyssiu smyklavku,ci pomahala vyliezt a tak.
A nie s kazdou si zas pokecam.. S daktorymi vobec ci len zopar slov. Ako v praci aj tam sa nemusim bavit s kazdym..len s tymi,ktori mi sadnu. Ja nemam rada ani tie "party". Idem vzdy len na chvilu alebo vobec.

A ked uz,tak radsej ihrisko - som na vzduchu ako byt v dakej bude typu materske centrum.

vroni
5. sep 2015

@siska53, no tak to by ani inak neslo. Ak by som chvilu moje dieta nepozorovala, tak je fuc. On sa spokojne vyberie cestou-necestou a ani sa neobzrie. Takze dozorujem aj ja, len podla moznosti nezasahujem. Zase keby som videla, ze maly ide niekomu po krku (alebo niekto jemu), tak zasiahnem, len nesedim uprostred pieskoviska a nepeciem babovky, resp. necucim tri centimetre od babysmyklavky a nehikam ako somar nadsenim, ako moje supernadane dieta vyliezlo na smyklavku a same sa smyklo dolu bez toho, aby zarylo nosom do zeme (co je silny tabak pre niektore miestne matky a maju sklony mu pomahat. Vtedy moje dieta spusti priseny rev a samaritanky potom daju pokoj. On bude lev salonov po mamicke 😀) Prosto to vidim tak, ze dieta je na ihrisku, aby sa ono hralo, vyskakalo, stretlo ine deti a ja som pri tom len technicky dozor, aby sa vratil aspon priblizne v takom stave, v akom odchadzal (len unavenejsi a podstatne spinavsi), nejdem sa spolocensky realizovat ani bavit, idem si to len "odsediet". Takze stav, ze sa na ihrisku nudim je asi rovnako relevantny ako to, ze sa nudim pri treningu starsej dcery ci v cakarni u lekara, otravny, ale patri k materstvu...

sense
5. sep 2015

My chodime na ihrisko...mala sa pohra bud s inymi detmi alebo aj sama ci so mnou...s inymi mamickami sa nerozpravam lebo ma tie temy nezaujimaju a okrem toho by som bola zrejme divna lebo som pracujuca matka a tie co chodia k nam na ihridko maju 2-3 deti a nepracuju a o tom su aj ich t3my ...moja det9m zatial zle nerobi je skor pozorovatel ma 28 mes. Ani nema problem sa podelit o hracky ale ak jej niekto robi zle al. Hadze do nej piesok a mamicka dotycneho dietata nema zaujem tak nemam problem jej slus e pkvedat ze sa to nema, najviac to robi dievcatko kt. Si zrejme vyzaduje pozornost lebo ja s malou sedim najcastejsie na pieskovisku kym ine mamky deti nechaju hrat same .

horana
5. sep 2015

@1mamicka1 Detske ihriska su dobra skola zivota a priprava na skolku. Aby nebola mala zbytocne vykulena ked odjde do dzungle deti v skolke, ktore su odchovane ihriskom.
Co sa tyka kontaktov s inymi mamickami, je to dobra ukazka aj pre dceru, aj ked este vztahom dospelych nerozumie a nevie ich vypozorovat a posudit, v pozadi prebera chovanie mamy, vzorce uplne mimovolne. Nemusis si pripustat k telu tie co povazujes subjektivne za sliepky (bez urazky). Ked si nenajdes medzi nimi spriazdnenu dusu, tak to ber len spolocensky a drz si ich dalej, komunikuj malo, len zakladne veci. Alebo si najdi taku kamosku co je to relativne najbliszie. Ked ich odmietnes smahom ruky vsetky, mozno nenarazis na tu potencionalnu co by ta mohla aj obohatit socialne. S ktorou by ste mali podobne nazory, aspon zcasti. Aj deti sa skamosia..Treba uplne asertivne vyselektovat kto ti vyhovuje a na ostatnych kaslat. Je to umenie nenechat sa inymi vyvist z miery a vycucat z kludu a energie ktore nase dieta po nas nevidene kopiruje, uplne automaticky. Nie utekat pred nimi a zatvarat sa do samoty. Jasne ze mozte mat aj same program a prechadzky, ale z casu na cas nie je zle zazit aj ihriska aj s ich nedokonalostou. Lebo v skolke potom bude prilis neskusena a padne jej to este tvrdsie.

gaby21
6. sep 2015

Pre Pána Jána, tak ja neviem, či niektoré z vás su precitlivené alebo čo, ale toto čo tu popisujete som ja nezažila, ved ak sa nájede niekto s kým sa nechcem rozprávať, tak taktne dám najavo, že som teda prišla s dieťaťom a nie sa vykeciavať, to že sa deti medzi sebou aj hádaju je normálne, ved tak si buduju určité sociálne vazby, tu kokos, potom tu každý rok v septembri v znikaju témy, ako strašne ťažko deti zvládaju deti nástup do školky, alebo, aké chudatko je moje dieťatko lebo sa bojí kriku, bojí sa pani učitelky, nevychovaný susedovie syn ho strčil do žihlavy a chudáčis iba stál a plakal, tak som si to musela ísť s tou susedou vybaviť, nech si dá do poriadku dieťa a musí toto nesmie hento a doma chudatko také je dobručké, maminke stále pod suknou a tak sa mamička rozhodne zobrať ho zo školky, lebo ho tam všetci týraju, no mám dosť, hrozná toto doba 😝

gaby21
6. sep 2015

@1mamicka1 A esšte ma teda napadlo, ja ti verím, že tam nerada chodís, myslím že vela matiek tam chodí len na vyplnenie dna kvoli dieťaťu, takže v tomto divná nie si, ale čo mi teda pripadá dosť DIVNE, je že teda ani jedna z tých mamičiek ti nie je sympaticka, fakt sa nedá ani s jedinou jednou prehodiť pár rozumných slov, su všetky také padnuté na hlavu?FAKT ani jediná jedna nie je normálna, ani jedno jediné dieťa sa nevie zahrať s tvojou dcérkou? Fakt sa s každým dieťaťom iba háda? lebo aj toto je dost DIVNE

zuzana76
6. sep 2015

@gaby21 nehnevaj sa, ale neviem ci si pocula nieco a o intrevortoch a extrovertoch, nejake ihrisko temperament jedinca nevyriesi, ja ked nemusim tak sa s nikym nekontaktujem, moj muz detto a sme tu, napr.

cecil36
6. sep 2015

@gaby21 len male gramaticke okienko, ked "ta uz nieco napadlo"...😀 napadnut ta moze diva svina v lese alebo uchylak s nozom, ale ak ti napadne myslienka pise sa napadlo mi nie ma... A k teme to ci bude dieta plakat v skole nesuvisi s tym ci chodi na detske ihriska alebo nie. Moja starsia dcera na detske ihriska chodila casto, bola spolocenska, mala vela kontaktov s detmi aj dospelymi... a v skole revala 4 mesiace. Mladsi syn chodil na ihrisa ovela menej, lebo v tom case maval vela terapii kvoli zdravotnemu stavu, ale s detmi sme ho v ramci moznosti kontaktovali. Sem tam s nim siel na ihrisko muz, sem tam detsky kutik sem tam kamarati u nas/ u nich. A si predstav v skolke nevyronil slzu a neskutocne rad tam chodi. Nikdy nemal problem socializovat sa. A zacal chodit do skolky pred tretimi narodeninami. Úprimne si myslim, ze toto nie je o socializacii, ale ako rychlo sa dietatko dokaze odputat od rodicov. Je to skor o osobnostnych predpokladoch dietata, ci je introver alebo extrovert atd. A neviem ako ty, ale ja som na ihrisku vykecavanie nehladala, ja som pri mojom hyperaktivnom dietati mala oci na stopkach aby nezletel z niecoho, aby zrovna nesiel zastavovat rozbehnuty kolotoc, aby si nestrkal male kamienky do nosa, ktore boli pod preliezkami a podobne.

sosanna88
6. sep 2015

@1mamicka1 Ja som prezila matersku aj bez ihrisiek, bez detskych centier, bez plavania babatiek a podobnych modernosti. Tym nechcem povedat, ze to je zle. Prave naopak, obdivujem mamicky, ktore to bavi a idu.
Ja som ta leniva a nemoderna 🙂 Mne sa skratka nechcelo, radsej som sa s malou valala rano v postely, hoci vstavala o 6tej, ale do 8mej sme kludne lenosili pred tv...akoby som sa mala na 9tu niekam doteperit a 30min-hodku skakat na loptach a spievat detske pesnicky. Dakujem, neprosim.
Az do 2rokov malej som netusila ake mame susedy a ake maju deti, resp. len tusila ale nevedela, skratka ma to nezaujimalo, travila som cas s malou sama. Chodila som k vode, na zahradu kde sa stretavala s bratrancom/sesternicou, sice starsimi ale detmi, na dedinu k babke kde mame kopu zvierat atd atd...a doma sme sa tiez kadejako vyhrali, zabavili ale ked sa mi nechcelo, tak aj nie...bud sa mala zabavala sama alebo som zapla dvd. A co? Nie na cely den...
A malej to bohate stacilo. Na ihrisko som obcas pachla ale väcsinou len doobeda ked tam nikto nebol alebo max. 1-2deti, aj to som vydrzala 30min a bola som zufala 🙂 Tak na co to silit?
Ale zase chapem, ze su mamicky, ktore okrem toho ihriska nemaju kam ist.
Po tom 2hom roku, som videla na malej, ze za detmi ju to taha...sama ma volala, chcela ist k deckam...tak som polavila. A zacla som chodit viac...no nejake hadky a pod. sa nikdy nekonali, tak v tom to neviem porovnat.
Takisto som objavila caro stretavania sa so susedami...vysli sme si na hodku pred barak a poklebetili. Decka sa hrali. Super 🙂 No nebolo to kazdy den. Vsetko s mierou...
Kazdy ako mysli, ake ma moznosti a ake ma dieta. Je to o tom podla mna...
Nie si divna...sem-tam malej dopraj preliezky ale chod v dobe kedy je tam malo ludi. Nemusis sa tam trepat kazdy den. Kde to je napisane? Kto to povedal?

reni1512
6. sep 2015

@1mamicka1 ahoj...ja mam 2r a chodievame na ihriska... neprehanam to, ale aj ked ja to az tak velmi nemusim, tak to robim kvoli malej... potrebuje deti, spolocnost. Poznam tu jednu mamicku, co to riesi ako ty a mala je totalne nespolocenska, urieknuta, uplne chuda ked ju len stretneme, nie to este keby mala prist do spolocnosti plnej deti. Deti sa potrebuju natahovat o hracky, spoznavat, skusat nove veci, ucia sa tym niecomu novemu do zivota, co jej ty sama nevies dat, je to o inom 🙂 Mam tu zopar normalnych zien co pokecame, ale neprehanam to 🙂 tak v norme. Aspon sa pokus par krat vybehnut napr s manzelom do centra...pusti dieta medzi ostatnych a vy dvaja si dajte kavu.. ked uz ta ihriska irituju 🙂

jurko77
6. sep 2015

No moj syn ma 7 rokov a nikdy som na ziadnom ihrisku nebola.
Prvy krat ihrisko vydel ked nastupil do skolky.Tak ako ty aj ja som nemusela pocuvat reci ostatnych mamiciek.Chcem tym vlastne povedat ze co sa nastupu do skolky tyka nevyronil ani slzycku aj kamaratov ma dost a v skole tiez ziadny problem.Takze co sa toho tyka ci bude alebo nebude spolocensky tip to nazavisy od toho ci s nou budes alebo nebudes chodit na detske ihrisko,ale od toho aku ma ona povahu.

tjaden
6. sep 2015

@1mamicka1 to, že dieťa potrebuje kontakty bla bla bla aby nerevalo v škole aby si zvykalo na deti aby si našlo kamošov...debilina. Moje kamošky/kamaráti z detských ihrísk šli všetci na iné školy, ledva sme sa videli. Na detských ihriskách v škôlke som nemala problém v škole ma od prvej triedy tak šikanovali, že som odmietala ísť do školy, učiteľky to neriešili a rodičia mali svoje agresívne decká niekde....Skutočné kamošky som si našla až na vš, takže neviem v čom má pomôcť detské ihrisko...Ak má dieťa súrodencov má sa s kým hrať. Ak mi dcérka povie, že tam chce ísť vpohode inak tam nepôjdem.

alena223
6. sep 2015

Ja tiez podobne vnimam ihriska. Chodim tam koli detom, ale moc to nemusim. Mam dvojičky, budu mat 2r. Tiez nemusim prechadzky so susedkami. Po prve mam problem sa casovo prisposobit a po druhe mam ich problem ustrazit ich ked, som s nimi sama pri ceste a nie este s ked pobehuju s dalsimi detmi ako splasene. Do toho este pocuvat drb..Tiez sa z toho citim unavena. Viem, že ma moje susedy ohovaraju, ale je mi to jedno. Aj dnes som jednu stretla. Velice utekala dvihat moju malu zo zeme, ked spadla. Spustila strasny rev a tahala sa za mnou. Na co ona povedala, ze je cela mama za by s nikym nesla. Pochopila som to, zasmiala sa a je mi to jedno. Bez ohladu na to, kolko chodime na ihriska vidim, že mala je extrovert ma rada deti (asi po tatovi) a maly je introvert(asi po mame) on si vystaci sam. Vykasli sa na vsetkych a zorganizuj si cas podla toho, ako to vyhovuje tebe a tvojmu dietatku.

gaby21
7. sep 2015

@cecil36 A k tomuto mi, ma 😀 Napadlo, ale nie, v skratke áno velmi vela závisí od povahy dieťaťa, ale dieťa, ktoré, nechodí na detské ihriská sa jednoducho nevie spontánne zahrať, vie sa hrať len organizovane, tak ako ho to naučia v školke, alebo doma za bráničkou dvora, vie sa zahrať iba s deťmi ktoré im vyberu rodičia, ako nemaju problém byť spoločenské, normálne prídu na ulici postávaju, porozprávaju s deťmi, ale hrať sa s nimi nevedia, do 15 minut odidu do bezpečia svojho dvora a odtial iba kukaju, ja nevravím že to je zlé alebo dobré, pretože pravdepodobne takí su aj ich rodičia, respektíve boli tak vychovavaní, nedokážu s hocikým prehodiť pár slušných slov, žiju iba v tom svojom kruhu, ale su štastní a vyhovuje im to, myslím že o tom to celé je. Mne sa zase páči ked sa moje deti vedia zahrať s deťmi roznych vekových kategorií, nemaju problém s nahánačkami na bicykloch, zahrať futbal, atd. viesť taký pouličný život, tiež som taká bola, a páčilo sa mi to

0silvia0
7. sep 2015

@1mamicka1 no a čo? divnosť je zaujímavá, byť ovcou je nudné 😉

Ja som tiež tie mamičkovské seansy nemala rada. Vždy sa radilo najlepšie druhému... a po čase som zistila, že to, čo radila mne, sama nedodržiavala. Odvtedy mamičkovské rady a kecy beriem s obrovskou rezervou... Raz, keď som bola teenagerka, som započula rozhovor dvoch matiek o tom, koľko decilitrov sunaru vypije ich dieťa a príliš to prežívali, a mne tá debata pripadala strašne trápna a už vtedy som si povedala, že keď raz budem náhodou matka, určite nebudem pár mililitrov vypitého mlieka takto prežívať. A podarilo sa :D:D:D kojila som obe deti, takže žiadne mililitre
som v mamičkovských debatách nikdy neriešila 😎

vroni
7. sep 2015

@0silvia0, ked tak citam tuto diskusiu, tak divna a vynimocna je skor ta, ktora na to ihrisko chodi rada.

0silvia0
7. sep 2015

@vroni ale čoby, to sa tu našli len tie divné, ktoré sú šťastné, že nie sú samy 🙂

lubina
7. sep 2015

@1mamicka1 ja ta chapem. Ani ja som s detmi nechodila na ihriska, presne preto o com pises aj ty. Ale zasa nechcela som aby deti boli samotari a tak zacali uz vo veku ako je tvoja chodit na rozne detske aktivity (kruzky by sa dalo nazvat). Obe dcerky chodia na detsku anglictinu, je tam par deti a spolu sa hraju po vedenimucitelky a pocuvaju anglinu a "ucia" sa. Starsia zacala skoro aj s gymnastikou, co bolo v takom veku 2x do tyzdna a mladsia neskor tiez, ked prisiel jej cas zacala so sportom....skus svojej malej najst nieco taketo. Nebude separovana od deti a ty mozes potom kludne zvedavcom povedat, ze na ihrisko nemas cas, kedze dcerka ma ine aktivity...tak som to riesila ja a bol klud. Lebo tiez som bola divna, ze sme nechodili medzi ziapuce deti na ihrisko. Kde okrem deti behalo tisic psov, ktorych sa dcerky aj bali a ked som raz jednej pani povedala, ze preco je tam zo psom, tak mi povedala, ze on sa chce pohrat (no islo ma porazit),potom pre nas ihriska definitivne skoncili a detom to nijako neublizilo. V skolke boli v pohode s detmi a nebol problem 🙂

cecil36
7. sep 2015

@gaby21 preco si stale myslis, ze detske ihrisko je jedine miesto kde sa dieta moze socializovat? Co takto detske kutiky, herne, detske kaviarne, rozne ine aktivity kde sa stretava s detmi (a nielen tymi co im rodicia vyberu). Moje mladsie dieta chodilo na ihrisko minimalne a je spolocenskejsie ako to co chodilo casto.

vroni
7. sep 2015

@0silvia0, neviem, citim sa nejako divne medzi nami divnymi 😀 Fakt nechodim na ihrisko rada, ale nemam nutkavy pocit, ze vsetky ostatne tam sa nachadzajuce matky su nutne polodebilne slepice, ktorych vrchol dna predstavuje, ze budu riesit mna a moje deti... Introvert sa asi na ihrisku nikdy nebude citit dobre, ale pravdu povediac, matke, ktora sa s dietatom zabedni doma ci v zahrade a dava dokladny pozor, aby sa nestretlo s "tymi otrasnymi deckami" (tj.akekolvek deti okrem jej vlastnych) a este je na seba hrda, rozumiem este menej..

0silvia0
7. sep 2015

@vroni no vidíš, už ani medzi nami divnými to nie je to pravé orechové 😝 Divnosť valcuje väčšinu, čo k tomu dodať? 😎

siska53
7. sep 2015

@cecil36 pretoze na ihrisku je na vzduchu. A nie zabednene zaa v nejakej "bude",kde sa len tocia bacily. To staci raz za cas navsteva nejakeho OC. A raz do tyzdna daky kurz urceny detom. S malym som nechodila ani na to, radsej sme boli aj vonku a imunitu ma lepsiu,ako dcera,s ktorou som kvoli slabsiemu tonusu chodila plavat a cvicit s detmi.
Navyse v detskom kutiku su vzdy ine deti,nevytvoria sa kamaratstva,co na ihrisku je omnoho vacsia sanca.

cecil36
7. sep 2015

@siska53 su aj detske kutiky vonku 🙂 Nerozumiem vete, ze v detskom kutiku sa nevytvoria kamaratska a na ihrisku ano resp.je tam väcsia pravdepodobnost. Na toto si ako prisla?