Nerada chodím na detské ihriská
Pekný vecer. Mam trojrocne dietatko, ktore az o rok nastupuje do skolky. Vela sa spolu hrame, kreslime , chodime na prechadzke, ale co ja nemam rada, su detske ihriska. Alebo prechadzky s mamickami a s detmi z nasej ulice. Mna to doslovne vycerpava. Lebo vzdy ked ideme von na prechadzku deti sa hadaju o hracky, biju, vsetko je len moje a moje... a mna to cuca z energie, preto som zacala taketo mamickovske sedenia a stretavky rusit. Ide o to, ze nic ine sa tam neriesilo len ohovaracky, plienky atd... deti sa medzi sebou hastericili a my sme ich museli oddelovat.... Len teraz som sa dozvedela, ze som divna 😀 😀 Ze preco nechodim so susedmi na prechadzky, ihriska, a ked som povedala, ze ma to vycerpava, ze ja radsej idem s dietatkom sama, tak na mna pozeraju ako na blazna 😀 😀 Je tu nejaka mamicka, ktora tiez nevyhladava take tie mamickovske kvakanie, ohovaranie, a hufy deti?Ze si radsej urobi program pre dietatko sama? Lebo teraz som pre kazdeho divna matka, ktora nedopraje dietatu kamaratov. Ale ja nemam za potrebu aby sa moje trojrocne dieta na ihrisku len hadalo o hracky, revalo , bilo.... Pritom ked sme sami je to poklad. Len skoda ze som pre kazdeho ina, kedze mi to nechyba 🙂 🙂 🙂
@1mamicka1 nie veru niesi divna..premna cas straveny na ihrisku bol utrpenim...hikajuce BIO mamicky ktorym mozgova aktivita zastala pri plienockach, kaslikoch a soplikoch mna vytacal do nepricetnosti. Po hodine na ihrisku som napriek tomu ze som sa po skusenostiach uz nepustala s nikym do reci chodila totalne vycucnuta z energie..ale musela som to dat lebo moj maly zboznoval kolektiv deti. Teraz je to uz dokonale..uz tam chodi sam😂
ja tiež moc nemusím ihriská, ale keďže syn sa rád hojdá, tak tam vždycky skončíme. Rada tam chodím neskoršie poobede, vtedy tam už nie je taká masovka.
Ahojte, ja som zase rada na detskom ihrisku, mám rada pokecať zo ženami o rovnakých problémoch, malý sa mi pekne prehrá, ja si neviem predstaviť, čo by sme iné robili. Chodíme aj ráno aj poobede každý deň, keď prší, tak ma ide poraziť.
@dadka_bb ja nechapem,kde mnohe chodite na ihriska,lebo takto ako to ty popisujes,som to v zivote nezazila a to teda sme pravidelne chodili na 3 ihriska a na cca dve obcas.
Jedenkrat som.si to s deckami vybavila,ked bol moj stupel cca 3rocny a ohrozovali ho palicou,kedze matka nic,strucne vysvetlenie a palica sla mimo ich dosahu.
A kedze viem,ze deti do tych cca 7 rokov akosi este nevedia dat tak pozor na mensie a v ramci hry typu nahanacka im mozu ublizit nechtiac,tak som pri tom svojom bola a nevykecavala sa s matkami.
Ale teba nikto na.ihriska nenuti chodit, mozes si zaplatit aj sukromnu skolku a skolu,aby bola dcera v mensom pocte deti..ale aj v mensom kolektive sa jej moze stat krivda.. Just tam bude niekto,kto si ju vyberie za obet,takze ja osobne by som sa na to neupinala, nakolko vzdy bude v kontakte s nejakymi ludmi a bude sa musiet otrkat..
Napr.nam o malej povedali,ze vidno,ze ma brata,lebo si vie spravit poriadok s chlapcami (a to je ona inak skor maly odlud,az teraz mi povedali,ze konecne sa tak naozaj kamosi s detmi,dovtedy skor lzn ak jej niekto robil zle,sa branila a napr.vonku sa s detmi vobec nehravala a v skolke ako kedy,aj to az po roku chodenia) a zas musim povedat,ze ona je ten provokater,ktora naucila syna sa branit,lebo on to nikdy nerobil,teraz su uz klasicky surodenci,ale dost dlho to bolo o tom,ze ona jemu robila zle a on jej to nevratil,dlho som zasahovala do konfliktu ja,teraz ich uz viac-menej necham,nech dit o vyriesia..
Ale vonku velky problem zatial nemali,len bezne posmievacky zazili,keby aj,tak by som to riesila,az keby slo do tuheho.
Zial,svet je kruty,aj my dospeli sa stale musime ucit ako sa branit..dakedy prekonat svoje vnutorne nastavenia a ist aj proti svojmu presvedceniu,lebo inak to nejde..slusnost sa nenosi..trpke zistenie..

@bonnie1 presne si to vystihla, bud sa vyvaluju a cakaju, ze 3-4 deti budu mat rozum dospelych, alebo behaju s nimi a okrikuju starsie deti, aby nebehali tak blizko ich deti (co sa mi stalo vcera na ihrisku, ze mamicka 1,5 rocneho dievcatka isla moju upozornovat, nech nebeha okolo jej dcery, lebo je mala a moze ju zhodit)