Nervózne 2 mesačné bábätko

lucist
16. okt 2018

Potrebovala by som pomoc :( som už zúfalá. Naša 2 mesacna dcéra polovicu dňa len preplace :( zcervenie a vedie to až k zufalemu placu. je napapana, prebalena a aj tak to je takto. Bývalo to len večer, neskôr to prišlo od nejakej 16-tej. Teraz je taká od rána. Aj ju mojkame, nosime, rozprávame na ňu a ona ako keby všetko ignoruje a stále len plače. Niekedy ani nespí celý deň. Inokedy len tak po hodine. A vecerna rutina u nás je ze uspavame 3 hodiny. Neviem ako jej pomôc,čo jej stále nevyhovuje. Vôbec si to neuzivame, len nás trápi že mala stále plač :( Ďakujem

ucholacik
16. okt 2018

@lucist Ahoj a neboli ju brusko?Skus kupit mast pupik sa vola a masiruj jej s tym bruskom .Mozno je to tym.My sme to mavali tiez a potom to preslo.

tatranka4
16. okt 2018

@lucist neboli ju brusko,? Ci náhodou kŕče nema, prípadne ak kojis ci si nezjedla nieco co nesmies

lucist
autor
16. okt 2018

@lucist a ešte dodatok aj dávame Espumisan, kojime, aj cvičím nohami..aj kaka aj prdka..A stále len plače. Za celý deň je možno dokopy 2 hodiny že leží a pozerá len tak.

lucist
autor
16. okt 2018

@tatranka4 keď ono to trvá už cez 2 týždne:(

lauriinkaa
16. okt 2018

Ahoj aj naša bývalá taka, dávali sme aj my espumisan a aj tak, neviem ako vy ale my sme boli na um, tak dr predpísala antikolikove a odvtedy super cca po týždni.. Dovtedy tiež presne toto co popisujes a aj keď prdkala a kakala aj tak to bolo..

dorotka9819
16. okt 2018

@lucist skús babycalm, tiež upokojuje ako espumisan. Nemusí sadnúť značka, nám tiež nepomohol espumisan. A úprimne? Malý síce teraz plače menej ale na rukách sa nosí tvárou odo mňa a prechádzame sa. Koľko vládzem, toľko neplače. Sem tam mi tak aj zaspí. Tiež je to inak nervózne bábätko.

rokina13
16. okt 2018

@lucist keď máš denne 2 hodiny že leží a kuká tak to máš ešte super 😅. Žiaľ treba iba vydržať ono je to väčšinou aj kolikami aj nezrelou nervovou sústavou. Okolo 3 mes.to prejde samé. Naša malá nekukala pokojne po narodení ani chvíľku. Akonáhle sa budila už plakala kým som ju znova neuspala. Spala cez deň max 20 minút naraz takže do večera bolo takýchto cyklov strašne veľa. Teraz bude mať už rok a je šťastné dieťa ktoré sa smeje skoro celý deň. Vyskúšat môžete inak rôzne produkty (Colliprev, ten Bupik krém, atď). Nám nepomohlo nič 😬

lucist
autor
16. okt 2018

@lauriinkaa práve že kojim. Ešte nedávno stále zaspavala na ciciku, nevedela sa najesť a teraz mám pocit, že sa stále neviem dosyta najesť. Už som mala aj laktacnu a nic.

lauriinkaa
16. okt 2018

@lucist to ti teda neporadím, my sme to šťastie nemali že by sme sa kojili.. A nedvíha si nožičky k sebe?

lucist
autor
16. okt 2018

@lauriinkaa nie nie k večeru je práve že vystreta a už nikoho a nič nechce. Ale reflux asi nemá lebo negrcka..

lucist
autor
16. okt 2018

@lucist keď ideme k lekárovi tak sa modlim aby spala :( lebo ona nevie iba tak sedieť.. len spať alebo plakať:(

jankalukasova
16. okt 2018

@lucist skuste na koliky nieco ine babycalm, sab simplex, teple obklady k tomu... co tak.sledujem vo svojom okoli, tak sepumisan tym deckam vobec ale vobec nezabera.

lucist
autor
16. okt 2018

@jankalukasova môže mať koliky celý deň? Uz rozmyslam ci sa vie najest..ci neprejdem na umelé mlieko:(

karmen118
16. okt 2018

Nemôže mať skrytý reflux? Pri tom dieťa nemusí grckať, len sa mu natrávené mliečko vracia do pažeráka, alebo až do pusy - dieťatko to prehltne, ale páli to. Naša takéto problémy nemala, ale sestrina dcérka áno, tak ma to napadlo, ako tak čítam príspevok.

babulka82
16. okt 2018

@lucist nemusi jej byt vobec nic.Ja som mala takeho syna a furt vsade nespokojny,papal,kakal ,prdkal a stale reval o dusu.A pritom uplne zdrave dieta a robil to asi 2 roky.Dnes ma 5 zaluba v plakani za cokolvek mu zostala.Proste je taky.Samozrejme uz to neriesime ale.musis len vydrzat .Inak je velmi zlaty a mudry ovela inteligentnejsi na svoj vek.Prajem vela stastia ale.ja.myslim ze aj tvoja je tento pripad,su to take babatka a hotovo.Takze nosit,rozpravat a hlavne ty.bud v klude lebo to deti vycitia ked mas nervy.A ja som byvala dost nervozna lebo to bolo hrozne nevyspata unavena a bud v klude.Je to.tazke.

jankalukasova
16. okt 2018

@lucist moze... ale moze to byt aj tym, ze si nieco zjedla Ty (alebo jedavas Ty) jej to ide do mlieka a boli ju brusko, moze to byt z cerstveho peciva, z mlieka, niektory druh korenia, ktory pouzivas... skus najprv ten babycalm, ten mozes dat aj pred kazdym kojenim. Ona moze cely den plakat, lebo ju to boli, potom aj ked to neboli je velmi unavena a vycerpana... a tiez musim dodat, ze tie prve tri mesiace byvaju tazke, to babo si zvyka, ze ho niekto prezlieka, prebaluje, umyva, preklada z miesta na miesto a tak stale dokola... aj dcerka dost plakala, potom sa to zlepsilo a zistila, ze na tom svete moze byt aj celkom fajn 🙂 jo a este nieco, zubami nechtami som sa branila satke a noseniu, napokon som si ju kupila a myslim, ze v tych prvych troch mesiacoch by nam to usetrilo vela trapenia.

lauriinkaa
16. okt 2018

@lucist ale myslím celkovo, našej to tiež začalo tak ze len večer pravidelne od 17tej kým nešla spat no potom už od rána v kuse vreskoty kým nezaspinkala.. Ja som netušila že dievča môže mať koliky my sme sa trápili dva mesiace kým mi dr nevravela že dvíha nožičky a cervenie v tvári že to bude kolika

zuzka2288
16. okt 2018

Moze byt hladna, materske mlieko niekedy nestaci treba dokrmovat. Nas bol na tom podobne asi mesiac, niekedy pomahal kocik, niekedy auto, samanske tance, spievanie. Proste pomahali babky, dedko, lebo po par dnoch prebdenych noci sme boli na dne. Po 3. mesiaci to prestalo a zacal spat celu noc.

lili303
16. okt 2018

@lucist moj maly(kojeny) strasne plakal dlhsie som nechapala preco ale dokym neodrgol. Nekedy az po hodine a pol aj 2h odgrgol a potom som zas kojila, dovtedy strasne plakal bolelo ho brusko pri dcere grgnut netrebalo. Kamaratka musela odstavit malu lebo stale plakala uz bola zufala lebo cokolvek zjedla alebo nezjedla a kojila, nic nepomohlo. Tak presli na umele mlieko a upravilo sa to. Nemohla jest jogurty ani nic mliecne lebo malej to v materskom mlieku nerobilo dobre, davali aj espumisan a aj tak nepomohlo. Cize len skusit um.

luba41
16. okt 2018

nepotrebuje lieky, ani UM. ani nič ine..len proste teraz má také obdobie.. prečítaj si.. https://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatk... aj celé to preštuduj, je tam vela dobrých informácii-ako si nepokazit dojčenie
@lucist

guizui
16. okt 2018

moj maly bol nespokojne babatko, malinko spal cez den a tiez som mala pocit, ze je stale nespokojny.. u nas to nakoniec bolo, ze mu vadilo skoro vsetko, co som ja zjedla. trvalo mi 2 mesiace, kym som vylucila zo stravy skoro vsetko (okrem peciva, cestovin a kolacov, ovocia mu naozaj vadilo vsetko, ale najviac asi vsetko mliecne - aj syry, maslo, smotana atd) a nasledne sa skludnil. spal stale malo a bol spokojnejsi. pri prvej dcerke som mohla jest hocico a vobec to nevadilo, takze sa mi nechcelo verit, ze moja strava v mlieku taku sarapatu robi..

trashpanda
16. okt 2018

Tiež som bola takéto bábo. Takéto deti proste bývajú, nie je im vôbec nič a potom, po treťom mesiaci, sa to trochu zmierni (keď už má dieťa viac aktivít). 🙂 Je to náročné, ale nedá sa s tým veľa robiť.

halci
16. okt 2018

@rokina13 ako keby som citala o nasej malej. nasa skoro preplakala cely den. tiez nic nepomohlo. ani nosenie, nic. po 3,5 mes. akoby utal. doteraz je velmi ziva a narocna ale tie prve 3 mesiace boli peklo.

juliet86
16. okt 2018

moze to byt skryty reflux moze to byt kolika. moze to byt nieco v tvojej strave. skus ju viac nosit kvazi posediacky. dat jej vyssie vankusik atd. nenechaj sa odbit. pokial bolo tehotenstvo normalne a porod a podla doktorky a neurologa je ok tak ju jednoznacne nieco trapi. kazde babo ma sem tam koliku. mojej segre pomohlo ked mala mala6tyzdnov ze vysadila uplne vsetky mliecne vyrobky skus aj tym drzte sa

janickacrazy
16. okt 2018

@lucist ako sa stravuješ? piješ mlieko? ješ veľa mliečnych výrobkov? ak áno, skús vylúčiť toto zo stravy na mesiac a uvidíš, či sa to nezlepší, ale u nás to bolo podobne pri druhom synovi a nakoniec mu zistili alergiu na BKM a jemu vadilo všetko, aj materské mlieko, po zmene mlieka na špeci akoby mi vymenili dieťa, zrazu sa začal usmievať, som bola úplne hotová, no kým sme na to prišli, prešlo 6 mesiacov, tiež nespal, furt len reval, bolo to strašné

bubchen86
16. okt 2018

@lucist ahoj nechcem ta znepokojovať , ale toto robila aj moja mala pokial som ju plne kojila , strasne často plakala a pripisovali sme to bolesti bruska , nikdy nebola spokojná , potom sa zistilo , že strasne malo pribrala a kázali nám ju dokrmovat a odvtedy je úplne spokojná , ona sa potrebuje do sýtosti napapat a potom sa už iba usmieva , pozerá a je spokojnucka , všetko zo bol u nás hlad 😔 Kojím ju , dám jej aj z oboch strán ale potrebuje ešte UM to vypije tiež celé a je spokojná , a zo má 3 mesiace a váži 4200g 😊

malinajahoda
16. okt 2018

@lucist píšeš, že ASI nemá reflux. Môže byť aj tichý, vtedy sa negrcka. My ho mame. Ale možno sú to "len" koliky. Toto všetko sme vyskúšali my:
Espumisan l, Sab simplex, Infacol, masáž bruška s Pupíkom, cvičenie s nožičkami, nahrievanie bruška vankúšikom s hroznovými jadierkami.
A nič. Až Coliprev nám uľavilo po pár dňoch.
Ale pomohla nám asi aj výmena mlieka z Nutrilonu na Bebu.
Pijeme AR kvôli refluxu.
Skús dať bábo vyšetriť. Budeš mať istotu, že nemá reflux. To je sviňa. Dcérka mala zapálený pažerák, hlasivky. Ale to vy si počula, že chrčí pri dýchaní,kašle, je zachrípnuta.
Ak sa ti dá, dojči aj naďalej.
Porad sa s lekárkou.
Nam povedali, že ak nepomôže len Coliprev, tak ho mame dávať spolu s Espumisan l.

zuzana_ba
16. okt 2018

Och, ako ti rozumiem... Moja dcera tiez neskutocne plakala. Skusali sme vsetky dostupne kvapky, kremiky, boli sme aj na gastre, aj na pohotovosti, ja som drzala neskutocnu dietu len aby to nemala z mojej stravy, nepocuvali sme radio a nepozerali tv- len aby mala klud... Nic nepomohlo. Preslo to az v 6.mesiacoch. Bolo to tazke obdobie pre celu rodinu. Drz sa. Precitaj si nieco o tzv. Narocnych detoch. Ta nasa ma teraz 3 roky, ale veru, stale si rada poplace...

zuzka2288
17. okt 2018

Doktori ti povedia koliky, lebo to je ich univerzalna vyhovorka na kazdy neindentifikovatelny plac. U nas to bol ciastocne hlad (velmi dobre na hlad aj proti refluxu zabral husty vyvar z ovsenych vlocie s umelym mliekom od 3. mesiaca - nas maly by dodnes v nom spal), ciastocne sme prisli na to, ze pomahal pobyt vonku, na slniecku a vitamin D (D-vit kvapky). Po 6 mesiacoch nastalo dalsie ukludnenie najme ked si da rozmixovane mesko ci masielko (vraj deti potrebuju na vyvoj mozgu vela cholesterolu a to v umelych mliekach, ale niekedy aj v strave matiek chyba).

stanicek11
17. okt 2018

Niektoré deti su také nervóznejšie. 🙂 znama vravela ze ma uz dospelú dceru ale ked bola mala preplakala cely den cez den spala 45min ostatne preplakala a v noci chvála ze spala ale cez den nič vkuse plač