icon

Nespavé skoro trojročné dieťa

lucia006
30. aug 2015

Ahojte,radu tu asi nenájdem aspon sa chcem uisťiť že niesom sama na tom na čom sme,lebo v mojom okolí maminy toto nepoznaju čo ja.moj syn ma skoro 3 roky a noc mi prespal asi 3krát odkedy je na svete.každu noc sme hore min.2krát niekedy dlhšie inokedy kratšie ,pýta si aj mlieko v noci ,ked počuvam že par mesačné bábetka spia lepšie ako LEO mám dosť,som už strašne nevyspatá a nervozna z toho ,nerozpráva plynule čiže mi nevysvetlil že čo ho v noci ruší.ma niekto takéto dieťatko?kedy to prešlo u vás?dakujem 😒

rose32
30. aug 2015

@breznica si sikovna klobuk dole.obdivujem ta velmi si statocna silna zena mamicka.verim ze syncekovi bude lepsie drzim palce a zelam mu veeela zdravia...

dusika11
30. aug 2015

@rose32 v zivote by som nenechala dieta vyplakat vies ake vazne psychicke problemy maju deti co ich nechas vyplakat???a nechat vysilene zaspat od placu v postielke,???pre pana jana to co si za mater..

simcab
30. aug 2015

@rose32 nechat vyplakat, aby dieta lepsie spalo???????

aliza
30. aug 2015

@dusika11 moj syn v noci nepil mlieko asi od 4mesiacov, ale neprespal jedinu noc do 3 rokov! budil sa aj 10x za noc...a nebolo to hladom....vyskusala som. Ako mal 3 roky, zo dna na den to preslo a zacal normalne spavat. Naozaj netreba hned vsetko riesit flasou/prsnikom. Organizmus dietata by mal od tych cca 6 mesiacov v noci oddychovat a nie celu noc travit, ci uz dieta spi celu noc alebo nie.

dusika11
30. aug 2015

@aliza ved top hovorim dieta sa budi..proste sa budi..stale dookola pisem e narusenom spankovom rytme..to ze som dala mlieko nedala som skusala...ale moj problem spocival v tom ze jedli slabo a malo...po mlaych davkach a mohla som sa aj pototo...ja hovorim ze to proste prejde.......u nas tak okolo tri apol roka..presne ako povedala neurologicka a moji boli hladni....a dalej dvojcata v jednej izbe..tiez som si nemohla dovolit zobudit druheho..ked nahodou spal

aliza
30. aug 2015

@dusika11 a ja hovorim, ze aj ked sa budi, netreba hned davat mlieko 😉

aliza
30. aug 2015

@dusika11 moja dcera jedla cez den malo, ale zase prespala celu noc od 3 mesiacov 😀

dusika11
30. aug 2015

@aliza a ja hovorim ze je to tyranie ked je dieta hladne......hlavne ak to trva do rana..do su take hluposti starych mam..a babiek....predstav seba ..ze lezis bezmocne v postielke si hladna a places enmozes ist do chladnicky si tu flasu zobrat...ak ma hlad a napije sa..zaspi hned..ak ma poruchu spanku tak to nevyriesi zaidna flasa..

dusika11
30. aug 2015

@aliza inac vseobecne pozorujem ze dievcatka skor v noci spia ako chlapci..

rose32
30. aug 2015

@dusika11 ake psychicke?daj ruku k malemu a bude citit ze si pri nom a to je vsetko nechapem pot.ze sa stazujete ze ste nevyspate...

dusika11
30. aug 2015

@rose32 jeminenku...jasne ze to kazda skusala..pises ze si nechala vyplakat ...........myslis ze na nespave dieta zaberie ked mas ruku v postielke???a a ko to urobis s dvojcatami???tieto technologie by ma velmi zaujimali..asi sa prevesis ako netopier a potom budes vysiet nad dvoma postielkami...uplne bludy pokial si nemala nespave dieta,
inac nechcem byt zla ty si pisala ze nepocujes ako mozes s istotou tvrdit ze spali celu noc...

lydia15
30. aug 2015

To ste sa v akej mudrej knihe docitali ze dieta od siestich mesiacov nema v noci pit mlieko? Takze asi som nenormalna ked moju 1,5r dcerku aj v noci kojim.

rose32
30. aug 2015

@dusika11 mam muza pocujuceho a nemysli si ze som az taka hluuucha!!!viem niekedy otvorit ocko prizmurit a spat ci je vsetko ok!takze dvojicky nuz je aj muzik nato.ci len mamicky???jasne ze stale budete prekrucovat...davajte malym detom cokoladu aj hranolky ked si myslite ze toti je riesenie!nemali ste od ich narodenia davat co nemuseli v noci mat.

rose32
30. aug 2015

@lydia15 tu je ina teme pisu o kakao caj...tak ty sem nepatris podctemou ked kojis to je ine!

aliza
30. aug 2015

@dusika11 deti nie su hladne v noci, to mi ver a je jedno, kolko cez den zjedia/vypiju. Ide o navyky, o ukludnovanie...to, ze dieta pije v noci mlieko, moze sposobit tazke zazivanie a naruseny spanok a jediny sposob, ako si vie dietatko ulavit, je pytat mlieko znovu. Zacarovany kruh...a ja si to neviem predstavit, lebo ja hladna v noci nikdy nie som, ani smadna 😉, ani moje deti. Nikdy nepytali v noci pit ani vodu a nikdy nesli na zachod. A netyrala som ich, ani nenechavala vyplakat. Proste som pomaly natahovala intervaly medzi nocnymi krmeniami asi od 3.mesiaca a bez placu. Cim je dieta starsie, tym je to tazsie, dieta je na nocne krmenie zvyknute a uz to vacsinou bez placu nejde. To, ze dieta v pohode vypije 2 -3 flasky za noc neznamena, ze je hladne. Nocne pojedanie je zlozvykom ako velkych, tak malych 😉.

aliza
30. aug 2015

@lydia15 nie si nenormalna. To, ze ju stale dojcis v noci, je tvoje rozhodnutie, nikto ta za to nekritizuje, ale je to uz len navyk, nie potreba. Ale ak vam to obom vyhovuje...

rose32
30. aug 2015

@aliza mas pravdu ze potreba!!!nevedela som ako napisat

sardinka333
30. aug 2015

prečo by dieťa malo v noci plakať LEN od hladu...
ale presne ako tu jedna povedala..daš mu flašu ,,aby si mala pokoj,, lenže to je kratkozrake riešenie - funguje na chvilu a potom je to ešte horšie. Lebo si na to nočné jedenie tak zvykne že už bez toho nedokaže byť.
Narušneý spanková rytmus nevyrieši flaša...pomaha večerný rituál uspavania, lenže x mamičiek ked to jednu dve noci nefunguje tak povedia že ,,nejde to,, lenže zvyk sa tvorí minimálne 21 dní...takže ked to budu robiť tolko dní a potom to ,,nebude fungovať,, tak potom ok, beriem asi to nebola vhodná metoda...Zazraky sa nekonaju za 5 minut..ale dnes je to tak ,,len nech je ticho, klud,, a chcem to tak aj ja ved to je normálne že človek chce mať už pokoj ale cesta k tomu ,,pokoju,, vedie len tak že znesieme iste nepohodlie...

jasanato
30. aug 2015

@lydia15 kojiť 1,5 ročnú v noci neni v poriadku. Tráviaci trakt má v noci oddychovať. Okrem iného - dnes v TV hovoril lekár, že kojenie by sa malo v 6 mesiaci ukončiť, nakoľko dlhšie kojenie môže u žien vyvolať rakovinu. To len niektoré mamičky si myslia, aké sú hrdinky, keď do troch rokov koja. Ale dieťa potrebuje matku nielen do troch rokov. Samozrejme, je pohodlnejšie priložiť si dieťa k prsníku ako mu pripraviť mliečko alebo inú, vekuprimeranú stravu.

cairka
30. aug 2015

@aliza , no a potom sú nespavé deti, ktoré od 9. mesiaca v noci nejedli, nepili, všetko je pozhasínané, všetci sa tvária, že spia (a ako naozaj spať chcú!)... a dietko je noc čo noc od jednej do štvrtej hore...

lydia15
30. aug 2015

@jasanato nevies aku stravu je moje dieta.a pre dieta je urcite lepsie nalievat ho UM.zaujimavy nazor lekara ,cudujem sa ze nam to nas pediater neporadil. Nepovazujem sa za hrdinku,podla mna je tiez kojit troj rocne dieta moc. Mna len zaraza tvrdit ze uz pol rocne babo nepotrebuje v noci jest.ved to je maly cloviecik,ktory to nepochopi.ale je to na kazdej zene a jej svedomi ked necha vyplakavat svoje dieta len aby ho naucila prespat celu noc a ona mala pokoj.

sardinka333
30. aug 2015

@jasanato vieš ako na toto je x nazorov. A s tou rakovinou to nebolo naopak? aspon tak si pamätám že sa hovorilo..
Ja si tiež myslím že kojenie do 6 mesiacov stačí, ale zase to mlieko je doležité do toho roka tak ked ho matka ma tak čo bude kupovať umelé? Samozrejme popri prikrmoch... Ako v tomto sa až tak nevyznám nakolko ja som nikdy tak dlho nekojila - chvala bohu🙂

jasanato
30. aug 2015

@sardinka333 bolo to v televíznych novinách a neprekrútila som to. 🙂

sardinka333
30. aug 2015

@jasanato ved ja si nemyslím ze si to prekrutila, uprimne. 🙂
Len dnes je to vieš ako ...jedzte vajcia - nejedzte vajcia škodia, pite kavu - nepite kavu škodi, pite mlieko - nepite mlieko škodí....takže tak, niekedy je ťažké sa z toho vysomariť.

suzie
30. aug 2015

trosku mimo temy, ale ked uz ste o tom zacali 🙂 :
4. Existujú nejaké negatíva dlhodobého dojčenia – napr. ohrozenie zdravia a pohody matky?
Naopak. Matky ohrozuje nedojčenie. Dojčenie je pre matku zdravé. Málo sa o tom hovorí. Ženy by mali okrem iného dojčiť aj pre svoje zdravie. Dojčenie patrí medzi hlavný nástroj prevencie rakoviny prsníka. Všetky kampane zameriavajúce sa na prevenciu rakoviny prsníka by sa mali zamerať na dojčenie. Dojčenie je tiež prevenciou pre rakovinu vaječníkov, maternice a endometria, chráni proti osteoporóze, znižuje potrebu inzulínu diabetičiek počas dojčenia, spravidla odďaľuje návrat plodnosti a na dlhú dobu potláča ovuláciu, dojčiace matky po pôrode spravidla ľahšie schudnú. Mnohým zdravotným problémom, s ktorými ženy neskôr v živote bojujú, by sa dalo zabrániť dojčením.
zdroj: www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-ma-diet...

janage
30. aug 2015

@cairka len niektorí, kým nezažijú na vlastnej koži neuveria 😉 Ja dodnes hovorím, že druhé dieťa sme mali ako odmenu za to, že to prvé sme "nevyhodili von oknom". Na niektoré deti nefunguje proste nič, musia vyrásť. A nehovorím o pár mesiacoch, ale rokoch - a dočkali sme sa 😀. Mimochodom obe dojčené cca do troch rokov a druhá mi prespala celú noc cca od roka, prvá cca od štyroch a niečo.

dusika11
30. aug 2015

@janage absolutne z duse mi pises...kto am spave dieta ani zadleka nepochopi o com pise pisatelka..ale najviac sa mi pacia vyjadrenia ja som naucila dieta spat..houbeles..proste ti spi..........asi tak..a my ostatne biednice..sme sa stretavali..s okolim ktore taku matku dobreze neoznaci za nesvojpravnu ze jej dieta nespi..lebo stare matere povedali ze od sietstich mesiacov ma spat isteze..len zabudli ze stare matere varili makovy odvar...a bolo

dusika11
30. aug 2015

@cairka jaj sto bodov si dala

sardinka333
30. aug 2015

@suzie že sa o tom málo hovorí? Práve naopak...prvé čo sa ťa po navrate domov z porodnice každý pýta je ,,kojíš,,? A niektoré rady od mamily treba vynásobit, vydeliť a ešte odmocnit...
Na vznik chorob ma vplyv x faktorov takže to dojčenie by som zase tak nepredcenovala. Plodnost a chudnutie - skor myty ako realita.

suzie
30. aug 2015

@janage suhlasim, u nas s tym druhym dietatom detto, v troch rokoch prvej dcerky som si takmer buchala hlavu o stenu, ze kedy konecne prespime celu noc a pri druhej od narodenia neviem, co je to nocne vstavanie, kebyze to sama neprezivam, aj tazko uverim, ze je to mozne. Prva dcerka dojcena rok a pol, tiez som si naivne myslela, ze ked sa odstavi, spanok sa zlepsi a nic. Druha dcerka dojcena doteraz a v noci spinka kludne od narodenia, niekedy si v noci cucne, inokedy taha celu noc bez dojcenia, len sa mi to tazko bilancuje, lebo pri tom spim a niekedy ani neviem, ci sa v noci dojcila, ci nie... 🙂