Nespavosť mesačného bábätka

eskop
6. máj 2021

Ahojte, mam mesacnu dcerku a posledne tri noci vobec nespi, place bez dovodu 6-7-8 hodin vkuse. Ano, viem, ze koliky a tak ale je to normalne? Doteraz, sa budila kazde dve hodiny a aj si sem tam poplackala ale posledne dni je to extrem 😒. Sme na UM, akurat skusame od dnes nove tak som zvedava ako zaberie. Cez den ma dva spanky, papat jej chuti. Nema niekto podobnu skusenost?

zuvelyn
6. máj 2021

@eskop no trepnem, nie je unavená? Dva spánky v mesiaci? Ved to by mala prespať väčšinu dna ešte. Ak z ničoho nic zacala plakať, co do teraz nerobila, asi ma nejaký problém, isla by som sa poradiť s pediatrickou.

s_a
6. máj 2021

Nerozumiem. Mesačné bábätko má cez deň dva spánky?

eskop
autor
6. máj 2021

@zuvelyn
@zuvelyn ona napr spinka od 9 do 11-12 a potom poobede. Od 14 do 17 napr. Potom sa kupeme o 19 30a tak zaspi o 22hej a budi sa kazde dve hodiny na hlad. Pediatricka povedala, ze je to normalne, ze pokial cez den spinka a neplace aj vtedy a ze papat jej chuti tak nema ziadny problem. Len je mozno nervoznejsie babatko. Preto som chcela vediet, ci nema niekto nahodou osobnu skusenost

zuvelyn
6. máj 2021

takto spal moj syn ked mal 9 mesiacov ( s tym ze on o tej 19:30 aj zaspal). V mesiaci bol hore max 45 minut. Podla mna je to sialene malo na mesacne babatko, ale tak ty ju mas doma...
Skusenost nemam, ja zastavam nazor ze babatko bez priciny neplace a ze treba hladat zo za placom je. Viac poradit neviem, len ten spanok ma zarazil no.

denden77
6. máj 2021

moja ma 8 mesiacov a ma 2 spanky.. 19,30 uz je kaput v posteli a do 5 min. spi.. tiez mi to pride malo spanku na mesacne babo 🤔

eskop
autor
6. máj 2021

@denden77 no tuto noc napr bola hore od 23 30 a zaspala az o 11 rano 😒

s_a
6. máj 2021

No mne sa nechce veriť že by mesačne babatko vydržalo byť hore 11 hodín.. ak je to pravda tak by som to určite riešila s doktorom

eskop
autor
6. máj 2021

@s_a riesila som, vraj su to koliky, zmenila nam UM. Ona nielen ze nespi ale vkuse place. Cez den je ako vymenena

s_a
6. máj 2021

tak jej treba pomôcť už ked aj rektálnou rúrkou aby sa vykakala, nasadiť probiotika, coliprev, espumisan.. všetko poskúšať čo sa dá aby sa jej od bruška uľavilo.. do nosiča ju dať, na fitlopte s ňou skákať, aj to pomáha na bolesti bruška..

misickaa4
6. máj 2021

@eskop nema zameneny den a noc? Ake um pouzivate? Skryty reflux?

eskop
autor
6. máj 2021

@s_a
@misickaa4 mame sab simplex, aj baby calm, robim masaze bruska,cvicime nozickami, davam ju na brusko,stolicu ma v pohode kazdy den niekedy aj viackrat. mali sme hipp combiotik lebo som este kojila ale uz mi aj mlieko odislo tak nutrilon comfort colic

hsara99
6. máj 2021

náš malý maval prvý mesiac-dva takéto stavy ale teda najdlhšie mi vydržal hore hodinu-dve aj to už som ozaj panikarila že prečo nespí... tiež mi plakaval v noci od bolesti, nam najviac pomohlo vysadiť všetky lieky typu biogaia, sabsimplex, espumisan a pod., veľa davať na bruško, kupať v teplej vani, prikladať koža na kožu ale hlavne nájsť spávne mlieko. my sme vystriedali 5 um kým sme našli to správne, odvtedy to bolo každým dňom lepšie a lepšie. každopádne by som sa rozhodne nenechala odbiť vetou že je to normálne, lebo nieje. buď apeluj nech spraví dalšie vyšetrenia, poprípade pošle na gastro či neurologiu alebo zmeň pediatra ked nebude chcieť. držím vám palce obom

em4life
6. máj 2021

Ufff, to mas skutocne narocne, ako to zvladas? Nepomohlo by mozno mat ju trochu v nosici? Mozno by sa ukludnila a zaspala.

eskop
autor
6. máj 2021

@em4life nosic som objednala len teraz , nevedela som, ze to by pomohlo..ona sa.ukludni v aute napr ked sa vozi, ja by som ju aj isla vozit ale stale je zakaz. Pockam este tuto noc a ked sa nezlepsi tak zajdem ked uz aj na pohotovost alebo co

ivonadusa
6. máj 2021

Ahoj. Mne moja dcera, ked mala mesiac vydrzala hore do hodiny a potom znova spala. Mozno pol hodku max.
Ked som ju niekedy nevedela uspat (ked bola o cosi starsia) cize nezaspala o hodinu ale o dve a pol hodky od zobudenia, bolo to cele zle. Velmi dlho som ju uspavala na dalsie spanky, cez den bola nespokojna a v noci plaka. A pritom islo povedzme len o to ze rano nezaspala do hodiny .. Stale som si sledovala a doteraz sledujem cas.
A jedna rada - nech bdie medzi spankami rovnaku dobu. Vtedy aj uspavanie bolo lahsie a celkovo.

Verim, ze bude coskoro vsetko dobre.

andreatytler
7. máj 2021

@eskop Mne sa ten rezim zda velmi cudny.
Co ja viem tak mesacne babatko potrebuje jest priemerne kazde 3 hodiny. Cize spi 2 hodiny, potom 1 hodinu bdie a pocas tejto hodiny sa napapa a potom zase spi 2 hodiny.
Ten vas spinka 3 hodiny cez den (co je v poriadku) ale aj tak by mal byt hore maximalne 1 hodinu... Ak sa zobudi o 17:00, tak treba ukladat na dalsi spanok o 18:00.... ak ju ides kupat o 19:30, je to velmi neskoro... uz je preunavena a preto jej trva az do 22:00 kym zaspi.
Neriad sa ziadnym rezimom alebo aky je cas.
Ak sa rano zobudi o 6:00, tak sa "pohrajte', prebalte, napapajte, okupte (proste cokolvek co potrebujete urobit) a o 7:00 uz ukladaj na spanok. Dajme tomu ze zaspi o 8:00 a bude spat do 10:00. Potom zase 1 hodina bdenia a o 11:00 uloz na spanok.
Snaz sa uspat akymkolvek sposobom... spat s nou na hrudi, v kociku, v hojdacke, drzat na rukach a skakat na fitlopte, v autosedacke, v satke... po tom ako zaspi, preloz po 30 minutach do postele.

Ten rezim, kedy budes moct kupat kazdy den o 19:30 bude az ovela neskor okolo 6-8 mesiaca. Dietatko si same nastavi rezim. Najskor s 3-4 spankami cez den (podla toho ako dlho bude spat) a potom sa to skrati na 2 spanky a potom na jeden.

ivangeline
7. máj 2021

Moja je tiez zly spac ale toto je moc. A svojuu som uspavala! Prevazne bola v tichu,v pokoji,na mne,na prsku.. Az cca 3m zacala mat 3 spanky,6m 2 spanky a od roka cosi uz len jeden.. ale snazila som sa uspavat kolko sa dalo... len keby sa dalo. Nevyspate dieta place,hlavne k veceru a noci ma nepokojne.. Ju trapilo brucho a asi sme si akosi nesadli alebo co. :D Je velmi sikovne dieta,rozumie vela!od nejakych 8 m malokedy plakala kvoli unave,no ten spanok je hrozny. :D Su dni kedy spi 3h na obed a spokojne celu noc s 1 ci 2 zobudeniami a su dni.. kedy ju uspavam 2h.... Ma rok a 3m! Vela krat jej nesadne jedlo ci presvihne cas kedy ma spat.. a hlavne nepouzivam uz fitloptu a nosic.. Uz toho bolo na mna vela. Ucim ju zaspavat na posteli od roka. Ranny spanok je lahko zvladnuty ale poobedny za nic na svete nechcela zaspat.. az okolo pol 5.. takze preto od roka len obedny.

mabenn
7. máj 2021

@eskop mne príde že má vymenenú deň a noc, vraj sa to stáva, časom to prejde ak je to tak

s_a
7. máj 2021

@mabenn ale mesačne babatko ani cez deň nemôže bdiet niekoľko hodín .. a ešte keď celý ten čas plače...

helcanw
7. máj 2021

@andreatytler so spánkom a s jedlom som to robila tak ako hovoris, ale napríklad ja som zaviedla režim kúpania hneď ako sme prišli z pôrodnice, takze určite sa to dá nastaviť. Od začiatku som kúpala medzi 19:00-19:30 aby som ho o 20:00 ukladala. Teraz má drobec už 8mesiacov a fungujeme tak stále, akurát že už má len 2spanky cez deň, tak sme kúpanie presunuli na 19:00 a o 19:30 už pije mliecko v postieľke a do 19:45 spi.

eskop
autor
7. máj 2021

Babyyy, ja sa tak tesim, sme zamenili mliecko a v noci mala krasne spinkala budila sa kazde tri hodinky na papanie, konecne sme obe vyspate a spokojne 🥰

uctovnictvodurovec
2. nov 2022

@eskop ahoj prosím ťa aké mliecko ste nakoniec použili?

eskop
autor
2. nov 2022

@uctovnictvodurovec ahoj, kendamil