Neúspešné odplienkovanie dvojročného dieťaťa

30. sep 2022

Ahojte viem ze sa tu ta téma opakuje stále... Mala ma 2roky a mesiac ... máva po spaní suchu plienku už od minulého roka novembra tak sa pekne vyčkala do nočník... viem ze chápe a vie kedy sa jej chce cikat aj kakat len sa proste nepýta len občas. Cez deň je už bez plienky na noc ešte ma a v noc sa pekne zobudi ze sa jej chce cikat ... len cez deň štrajkujú . Do nedávne keď sme išli na dlhšie von tak hovorila ze sa jej chce ale pekne vydržala až kým sme prišli domou do plienky sa nevycikala a ani nevykakala ... Teraz keď sa jej opýtať ci chce cikat tak mi povie ze nie a vzápätí sa vycika a hra sa v nej a keď sa jej opýta co spravila tak mi povie ze cik . Teraz vie otázka ako mam postupovať lebo ja som už bezradna co mam robiť?

nikaeli
30. sep 2022

raz píšeš, že plienku má, potom že nemá.. keď sa hrá a sa pociká, tak kde? do plienky? aj to môže byť 'chyba' - má istotu a cíti sa v bezpečí, tak načo by šla pišať inde 🙃 ak to už bez plienky zvládla, nedávaj jej ju.. ani vonku.. (na noc by som možno nechala, kým nebude mať zvládnutý deň)

autor
30. sep 2022

@nikaeli cez deň keď sem doma tak nemá len keď ideme von alebo dale niekde na nákup tak tedy ma

jexica
30. sep 2022

nedavah plienku von ani nikam zober kopec nahradneho oblecenia a len vydrzat

nikaeli
30. sep 2022

ale tu píšeš, že ju má - 'vzápätí sa vycika a hra sa v nej a keď sa jej opýta co spravila tak mi povie ze cik' - alebo som to zle pochopila? preto mám pocit, že ju to pletie a nerieši, že sa popišala.. do gatiek by to možno neurobila..

autor
30. sep 2022

@nikaeli doma nemáva vôbec len keď spi .. normálne ma doma gatky a teplaky.. len keď sa jej pýtam ze ci ide cikat tak mi povie ze nie a zachviľu sa vycura a hra sa v tom ako keby to bola voda lebo bacorinka

lienka.7
30. sep 2022

A načo jej ju dávaš von? Zbytocne ju tym iba pleties. Kým pôjdete von vycikat a kup si skladací nocnik. Vycika sa ti tam ked ste vonku. Ja tak mam. Moja sa vypyta a nie je problem.

beata_k
30. sep 2022

Tak to robis chybu. Bud to je odplienkovana alebo nie je. A teraz nemam na mysli spanok. Vezmi nahradne oblecenie. Ked idete von vzdy sa treba vycikat.

kiks1992
30. sep 2022

Tak teraz si neviem predstaviť ze som von s dieťaťom v tej zime a niekde sa pocika cestou .. keďže je veľká asi kočík neberiete ... iné je to v lete keď bolo teplo a chcela si odplienkovat trebalo ísť qj vonku na ihrisko na prechádzku bez plienky a vziať náhradné oblecko ako baby píšu v teple hoc niekde za stromom stiahneš nohavičky dáš čisté suché ale teraz ťažko