Neustály plač bábätka. Čo zaberá?

fialka
21. júl 2009

ahojte, chcem poprosit o radu pre kamaratku, ktora teraz nema pristup na internet. ma 7-tyzdnove dievcatko, ktore neustale, ale naozaj v jednom kuse place. objektivna pricina podla toho, co doteraz zistila, neexistuje. celkom na zaciatku mala trochu problem s jedenim, narodila sa dost malicka (2750 g), nevedela sat z prsnika. to sa uz napravilo, teraz kombinuje umelu stravu a materske mlieko. niekedy je to uz na nevydrzanie. babatko sa napapa a okamzite zacne plakat. kolika to pravdepodobne nie je. mala aj tu, ale ten plac vtedy podla kamaratky vyzeral inak. nezabera nic, iba kocikovanie vonku, pricom s nou musia neustale chodit. akonahle s kocikom zastanu, babo place opat. vcera to uz bolo take zle, ze uz nezaberalo ani vozenie v kociku. paradoxne, ked pride navsteva, alebo idu k lekarke, dievcatko je pokojne. nepomaha brania na ruky, prihovaranie, zabavanie. nemate podobnu skusenost? co zabera? poradte prosim?

zuza.m
21. júl 2009

my sme tiež hojdali natriasali čičikali,zo začiatku nechcel byt ani v kočiku ani vo vajičku.zniesol baby vak ,inak mu zistili alergiu na mlieko a to bol dovod plaču.ale on plakaval pravidelne čo bol hore a pomohla len rektarna rurka.ak vyluči zdravotne problemy a dalej plačka tak nech stale hojda nech plačka čo najmenej.len ked je spokojne babenko je spokojna mamička. 😉

ludmilabb
21. júl 2009

moja dcerka tiez place teda u mna je problem ze este neviem rozoznat kedy place ze je pokakana alebo hladna. Ked ale u doktorky revala lebo jej tlacili hnis z pliecka bol to jacanie. Niekedy to spusti aj doma, tak si myslim ze ju vtedy nieco musi velmi boliet. Mava to hlavne poobede a vecer. Mozno je to kolika. Dakedy si pripadam ze som nemozna, ze neviem desifrovat jej plac a potom len skusam co je vo veci a dakedy mam pocit ze mala place lebo s nou velmi narabam a menim polohy, prebalujem, vyzliekam obliekam a ide jej to zrejme na nervy ☹

jamaat
21. júl 2009

Fialka, niektoré bábätká sú nervózne len tak bez príčiny. Aj ja mám také doma. Ale už je to lepšie. Ako začala vnímať hračky, tak sa prebaví aj sama a bez plaču. Ale tiež nie vždy. A spať cez deň nevie, musím ju kočíkovať.
Kamoška nech si kúpi babyvak alebo šatku, to pomáha. A rozdiel býva, či je bábätko na rukách posediačky (je vlastne položené) alebo sa s ňou prechádza (drží ju vo vzduchu). Aspoň u nás to je tak.

Všetci tvrdia, že treba vydržať do 3 mesiacov, že sa to potom zmení. Tak som aj ja zvedavá.

tristana
21. júl 2009

moja mala tiez velmi velmi plakavala do troch mesiacov, bola som zufala, az teraz som citala knihu Nejstastnejsi miminko v okoli a som presvedcena, ze to mohlo byt inac, keby som isla podla nej.

fialka
autor
22. júl 2009

tristana, a co pisu v tej knihe? co treba robit?

zuza.m
22. júl 2009

baby počkajte tie tri mesiace su naozaj zazračne. 😉 ,ja osm sa nevedela dočkat 6týž.že do vtedy sa čisti nič potom do troch mesiacov a zrazu to utichlo.a teras to už leti ako voda zachvilu bude mat rok.nebanujte hojdajte mojkajte nebude to dlho.musite si to vychutnavat.
ludmila ja do dnešneho dna neviem rozoznat plač.mne plakal vždy rovnako obrovskym revom či bol hladny alebo unudeny.teras plače len ked sa udrie a ked sa mu niečo nepači alebo je hladny tak len mrnči.
a neprebaluj zbytočne len ovonaj zvrchu či nieje pokakana a ked nieje citit strč prst len do plienky a uvidiš 😅 .lebo naozaj tie detičky to obliekanie velmi nemusia,

tristana
22. júl 2009

fialka, najlepsie by bolo, keby si to tvoja kamaratka precitala, lebo to je takto tazko. Su babatka, ktore si same nevedia spustit utisujuci reflex a zaspat ( o tom je ta kniha ), samozrejme, funguje to, len ak babatko nic neboli, ako tu moju. Moja Miska plakala stale pred jedlom aj po jedle, cez den aj vecer, aj v noci, kym nezaspala ( co byvalo tak o jednej v noci 😝) tiez pomahal iba kocik, alebo auto. Spavala velmi malo a ja som si myslela, ze viac nechce - lebo nepotrebuje. A ona mala problem utisit sa a zaspinkat. Po troch mesiacoch to naozaj zacalo byt lepsie. Napisem este, co je v tej knihe, len musim ist teraz nieco vybavit.

tristana
22. júl 2009

Neviem ci jej to pomoze, ale nech vyskusa. V tej knihe je popisane, ze takymto uplakanym babatkam treba vytvorit podmienky podobne tomu ake mali 9 mesiacov v brusku, lebo im chyba stvrty trimester. V podstate mu treba spustit utisujuci reflex ako som uz pisala, aj ked nevyzera na to, ze by chcelo spinkat (ani moja nevyzerala, oci mala ako melony a trepala sa a trepala).
Vypinac placu (pat zasad): 1.tesne zavinovanie (v kazdom pripade sa rucicky nesmu trepat a ked je takto horko tak zavinovat iba do tenkej bavlnenej plienky)
2. poloha na boku alebo brusku (aj ked na brusku by nemalo zostat spinkat)
3. Ššššššššš - tisiaci zvuk (cim hlasnejsie place, tym hlasnejsie musi byt ššššš, aby to poculo, alebo potom pri usku - v brusku bolo vsetko len nie ticho)
4. hupanie (v brusku sa stale hupalo a natriasalo)
5. sanie (cumlik)
Nie su to ziadne novinky, co su tam pisane na utisenie babatka, ale ked sa nerobia spravne, alebo sa robi len jedna alebo dve naraz, tak nepomozu. Preto treba precitat tu knihu, lebo je tam ako to robit spravne.
Niekomu sa to moze zdat ako blbost, ale ved uvidi, chcela som jej len pomoct.

fialka
autor
22. júl 2009

tristana, diky, ze si si nasla cas. poviem jej o tej knihe. hadam sa etse da zohnat.

tristana
22. júl 2009

ja som ju kupila pri Hviezdoslavovom divadle v Bratislave (Laurinska ul. myslim), ale tam mali posledny kus. Ved nech si obvola knihkupectva, aby nebehala. Alebo nech skusi internetove obchody . . . Aj ked viem, ze to je strasne tazko, ked stale place . . . Teraz ma napadlo, ze nema internet, tak teda ak jej niekto pomoze. Tak drzim palce 🙂

bianca
22. júl 2009

ja tiez doporucujem knizku ,,najstastnejsie miminko v okoli,,mala nam nespala a plakala od 3 tyzdnov.Bolo to vycerpavajuce.Potom som kupila knizku a malej stacilo zavinovanie na tesno a hojdanie a neskutocne sa skludnila a spinkala po kazdom jedle.Dokonca ked mala si 3 mesiace,sama ked uz plakala skladala rucicky a vyslovene chcela zavinut. A aby som nezabudla.Ked sme zacali pracovat s knizkou,mala postupne prespala bez jedenia celu noc

jankita
29. júl 2009

Ahojte dievcata. Prosim poradte mi. Moje dvojicky neustale placu. Zacalo to od 6. tyzdna a pokracuje to doteraz. Uz maju takmer pol roka. Na jeden cas to utichlo, ale uz vyse mesiaca to pokracuje dalej. Cez den takmer nespia, len hystericky placu. Chori nie su, bola som s jednym aj v nemocnici na pozorovani, presli ho od hlavy po paty, nic mu nie je. Uz som strasne vycerpana, nejak to uz nevladzem pocuvat. Nikto mi ich nepostrazi, ani manzel s nimi nebude sam doma, max. ich zoberie vonku na 2 hodinky. To je na oddych strasne malo. Aj ked mi pride pomoct napr. sestra, tak jedneho mam stale na rukach, a to vzdy toho, ktory place viac. Raz to skusila aj mama, zobrala ich von, no vydrzali len tristvrte hodiny. V noci spinkaju, ale cez den to je hroza. Okrem nosenia po rukach ich neutisi nic, ale kedze su dvaja, tak aspon jeden place stale. A tiez ich uz nevladzem tolko nosit. Posledne dni uz placem s nimi. Milujem ich, som strasne stastna, ze ich mam, ale uz neviem ako dalej.

zuza.m
29. júl 2009

jankita obrn sa proti plaču,kup si nosič alebo šatku a daj si ich tam.jedneho na chrbat druheho do predu 😅 .to sa asi neda 😉 .potrebuju ta a preto plaču ak ta nemaju.je zle že su dvaja a rozštvrtit sa nemožeš.neskušala si nejake lehatko??alebo hojdačku???či sa neuspokoji nejaky tam ked jednoho nosiš.napriklad ako sa im pači vo vajičku???mne aj tam plakaval zo začiatku potom som ho vnom hojdala a zalubilo sa.na utišenie som ho hojdala vo vzduchu tak poriadne a ked stichol pohojdavala som ho na zemi nohou.tak možeš vyskušat jedneho a druheho takemu čo sa nepači vo vajci maj na rukach.ono sa to zase zlepši ak už budu vediet plazit uvidiš tak sa celkom zahraju.už to vvdrž ked si tolko vydržala.držim palce

jankita
29. júl 2009

Ahoj zuza - mam aj lehatko, take, v ktorom sa da hojdat, ale mam ich uplne zbytocne. Je to fakt bud na rukach a chodit, alebo plac. Vajicko uplne neznasaju, celu cestu autom placu, ked ideme len par km, zastavujeme niekolkokrat a utisujeme. Navyse su obaja ziarlivi, neznesu,ked je jeden na rukach a druhy nie je. Skusala som klokanku, tak kym su na rukach, tak je dobre. Ked ich vystriedam, spusti ten, ktoreho polozim strasny plac. Viem, ze uz som vydrzala vela, ale uz fakt nevladzem. Uz som ich dnes zavrela do izby a nechala revat. A toto sa mi vobec nezda spravne, je to krute, ale uz mi z nich sibe.

zuza.m
29. júl 2009

ani maly nema rad vo vajičku v aute,vyskušaj tam nejakeho dat a zdvihni do vduchu a hojdaj ale poriadne.ako na hojdačke.neexistuje že bude plakat či jeden alebo druhy.mne maly hned stichne a snim sa tiež nedalo sediet ,na rukach bol rad ale len chodit,položeny nechel byt nikde.on ani nemusel byt žiarlivy a hned ako somho položila tak plakal.a ked ležiš vedla nich nepomaha??

sunea
29. júl 2009

Kto nezozenie knizku, tu je video s navodom (ale v anglictine) -

https://www.youtube.com/watch?v=G6KnVPUdEgQ


https://www.youtube.com/watch?v=iIft5y8FYko

prakticka ukazka napriklad tu:

https://www.youtube.com/watch?v=HDvXhu_IaQk
janula13
29. júl 2009

ahojte tak toto je tema aj pre mna, a ked tak citam tak zistujem ze sem zapadam aj ked nie sme na tom tak zle..
jankuita tiez mam dvojky chlapcekov , zajtra maju 2 mes a jeden dost place a netusim preco, druhy je oproti nemu anjelik, aj ked vie riadne spustit aj onm, ale to musi mat dovod a ked nioe je hladny ci pokakany, tak staci pomojkat a je spokojny..vacsinou, ale ten druhy, no nechapem co mam robit, prespi sice aj 2-4hodky, v kociku vzdy aj v autosedacke ci sam na lehatku sa dokaze ulozit, ale mam pocit ze ked nespi tak place, aj ked su aspon chvilky, 15-30min ze uz neplace len pozera, potom akoby si spomenul ze sa musi plakat a ide sa na to..aj na rukach ho jer problem niekedy utisit..a ked spustia pred papanim obaja, no moje nervy , vzdy si vravim, klud, nepomozes si, si len sama a oni dvaja, ale aj tak ma ten plac rozhodi, nech robim co robim...
na jednej strane pocuvam ze dieta sa ma aj vyplakat a an druhej ze ho treba mojkat a ma citit lasku, ze to min do 6 mes nezneuzivaju, ze to nie je rozmaznavanie..tiez neviem co s nim...
len si vravim, lubim ho strasne aj takeho aki je, nemozem mat dve usmievave babtka..aj ked usmievat sa zacal aj on konecne, ale je to menej ako u druheho...
tusim idem zhanat aj ja tu knihu..a rozmyslam aj nad tou satkou ci klokankou, ci to nepomoze..
drzim palce maminky a pevne nervy nam vsetkym..

janula13
29. júl 2009

boze tolko preklepov, nevsimajte si to prosim, snad pochopite aj tak... 😝

zuza.m
29. júl 2009

no toto ako zazračnym prutikol ked nniekto šibne.hned su tichučko.zaujimalo by ma do kedy sa take zavinovanie praktizuje??do kolkych mesiacov???

jankita
29. júl 2009

U nas zavazovanie nepraktizujeme, lebo sa narodili predcasne a v porodnici nam povedali, aby sme ich nebalili, lebo sa potrebuju sami rehabilitovat. Vdaka tomu sme sa u jedneho vyhli vojtovke uplne a druhy ma taky rychlokurz. Take prudke pohyby ako v hojdacke neznasaju, lebo pocas tehu som musela lezat, takze nie su zvyknuti na "nadhadzovanie". Oni maju aj chvilky, ze sa smejkaju, uz aj nahlas, ale je to len zlomok dna oproti placu. Klokanka nam pomaha, ale dvoch naraz nosit nemozem. Viete, keby bolo take len jedno dietatko, tak si nejako pomozem. Ale su dvaja. Z toho som taka zufala...

zuza.m
29. júl 2009

jankita len som chcela pomoct mojmu to pomahalo a pomaha to do dnes.ono to nieje take že by si znich mala dušu vytriast len vramci normy.tak ako na ozajsnej hojdačke to nieje nič protivne si myslim ale ako chceš.budeš musiet si poradit inak.tak sa drž.

icejane
29. júl 2009

pozrela som si tie videa od sunea a vyzera to dobre..uz ich niekto vyskusal ci to naozaj funguje? nas maly tiez neustale place uz som niekedy z toho zufala ale vyskusam aj to zabalenie 🙂

jankita
29. júl 2009

ano zuzka, dakujem pekne, kazdu radu si cenim. Kazdopadne to skusim vyskusat, mozno ma to naozaj prekvapi. Len vacsinou sa takych pohybov zlaknu, ale ved to uz taky rozdiel nie je, ved aj tak placu. Naozaj dakujem za kazdu radu.

ludmilabb
29. júl 2009

pozrela som si tie videa kde je napisane baby crying ale to je nic oproti placu teda revu tej mojej
ufff to teda nie je dobre, myslim ze moja place ovela horsie mozno ma fakt dake bolesti ☹

janzi
29. júl 2009

kamoska mala ten isty problem, ze mala jej stale plakala, napapana, prebalena, na rukach, v kociku, no porste skoro stale. Nevedela na to prist pre co, a ani jej dr. a raz ked mala jej dr. dovolenku isla k zastupujucej a ta ju poslala na nejake vysetrenie a zistili ze ma v zaludku nejakeho bacila od narodenia a ze ju s toho boli brusko. Bola na par dni v nemocke, dali antb. a mala je ako vymenena!!!

zuza.m ja som nasu malu zavinovala na spanok do 7m 😅 aj mi jej bolo luto ze je tam taka zviazana, ale inak sa budila dost casto zo spanku a aj sa nevedela ulozit a zaspat a ked som ju zvaiazala okamzite zaspala 🙂 proste to budes vidiet na babetku ze uz zavinovanie nepotrebuje...

roka96
29. júl 2009

ahojki my sme tiež plakali stále pri všetkom... pomohol nám osteopat, vraj bábatka čo stále plaču neplaču len tak. my sme mali blok v celej pravej strane chrbta z porodu.. syn sa stlačil a nevrátilo sa mu to spat..bábatka to potom bolí a preto plaču..

roka96
29. júl 2009

a osteopat povedal, že jednoducho bábatko neplače len tak z nudy... tiež sme sa nachodili po odktoroch, lebo podla mna to normálne nebolo.. zistili nám k tomu reflux, zvačšenú obličku, mali sme problémy s kakaním ale po návšteve osteopata si možme konečne užit syna..

jankita
30. júl 2009

Dievcata, ale mojim chlapcom naozaj nic nie je. Zapalove markery su uplne v poriadku, su jedine trosku chudokrvni, na to berieme vela zeleza a maju zapchy - to chapem. U nas je problem v tom, ze su dvaja a ja len jedna. Oni na seba proste ziarlia. Kazdy ma chce mat cely den len pre seba. Ked jeden spinka a s druhym sa hrajem, tak neplacu. Ale ked su hore obaja, tak je problem. A spia malo, takze vacsinu dna su hore obaja. Strasne placu, ked toho druheho prebalujem, krmim ich uz oboch naraz, ked vidia, ze prestane jest jeden a ide na ruky grgnut, tak prestane jest aj ten druhy, hoci aj necha polovicu flase. A ked sa hrajem s obomi naraz tak miesto toho, aby boli obaja spokojni, zacnu obaja plakat a tahaju sa mi na ruky. ked ich necham chvilu samych, tak sa zacnu navzajom kopat do brucha, hlavy, hryzt (a to ma jeden uz zuby, takze sa bojim)... Mam pocit, ze takto bojuju o moju pozornost - tym placom.

rainee
8. júl 2010

nasa mala je tiez taka uplakanejsia od zaciatku. najprv koliky, teraz /asi/ zuby - 2 su uz vonku ale plac neprestava. s prestavkami mi prereve aj 3 hodiny kym konecne trosku zaspi, zdravotne je vraj tiez v poriadku tak neviem co to moze byt. tiez velmi malo celkovo spinka, aj v noci sa mi budi asi 3x velmi a dlho jej trva kym vobec zaspi, je uplne nespokojna a stale sa puci a placka. som uz z toho zufala. ☹

janzurka
9. júl 2010

rainee hlavu hore, niektore deticky su narocne 😒 . My takeho mame tiez, niekedy mam pocit, ze plac sa stal jeho hobby. Ako je vacsi je to lepsie a lepsie. Ale na druhej strane je urcite aj Tvoja velmi aktivna a sikovna, vsak? 😉