Nie je nič krajšie ako byť mamou
Mám 35 rokov a vždy som chcela mať babo... môj drobček má práve dnes 4 mesiačiky a nikdy som neverila že byť mamou môže byť tak úžasne, užívam si to aj keď je to nie vždy ľahké... neviem prečo som vytvorila túto diskusiu asi som sa chcela len tak anonymne podeliť o to čo prežívam..... mala som ťažký pôrod a mám aj zdravotné následky a čaká ma o pár rokov operácia, ale ten drobček je moja najväčšia láska 🙂 baby ak sa chcete podeliť o pekné pocity z materstva tak sem sa 🙂
@mirkava ...ja som vzdy deti rada mala,ale nejako som si nevedela predstavit,ze sa vydam...ze sa stane zo mna zienka domaca...ze,ze ,ze...ale myslim,ze to bol len nejaky strach ....neviem....mozno mi chybalo nieco do tej "mamickovskej"zrelosti 😉
ked so stretla manzela,ooodrazu som si vedela predstavit,ze zienkou v domacnosti budem 😀
a aby som aj k detickam prisla
tiez som mala prve po 30tke a druhe bude(ak vsetko dobre dopadne) tesne pred 35......a som neskutocne stastna,ze ho-ich mam.......
vsetko zacalo mat iny vyznam,totalne sa mi zmenili priority...a zistujem,ze naozaj plati...zivot bez deti pre mna ten spravny zmysel nema
clovek sa natrapi,naplace,nenaspi vela,ide na uplne dno svojich fyzickych a psychickych sil....ale nemenila by som
a ked dieta povie 1x mama...a neskor pride a pomojka,poboztekuje a povie-luuuubim ...taaak to sa neda nahradit nicim a vsetky bolesti a nedospate noci,atd...vsetko je zabudnute 🙂
ked som mala 16 som raz vyslovila, ze ja deti nikdy mat nechcem, budem iba dobra teta, lebo deti som mala vzdy rada a mam kopu neteri a synovcov.. vekom sa to samozrejme zmenilo.. prve som mala v 27 a uz vtedy som vedela, ze to je to najlepsie, co ma v zivote stretlo.. druhe sa nam podarilo tiez dost skoro po prvom a som strasne rada, ze ich mam, nikdy by som nemenila.. dufam, ze k mojim detom pribudne este aspon jeden surodenec a ja si uzijiem deti co najdlhsie ako sa da...
ved ja nemám nič proti tomu... ja sa práveže veľmi teším, ked to vyjde niekomu aj v 40 - tke, ja som rodila tiež po 30. tke a som rada, že to tak bolo, lebo je to náročné... samozrejme všetko má svoje plusy aj mínusy... a aj ja možno ešte budem rodiť 🙂 moja gynekologička mi hovorila, že ešte chodí túžba na ženy okolo 36. roku 😉
to ste len vy tak zobrali negatívne..... mám známu, ktorá mala 2 odrastených synov a teraz po 40. tke sa im "podarilo" dievčatko 🙂 no nie je to nádherné! 🙂
Babule ďakujem za vaše úúúúžasné príspevky, ste zlaté a niektore má normálne dojali. Presne toto som chcela krásnu tému s tak peknými príspevkami ktoré ste dali 🙂
Mam 42 rokov a moja princezna bude mat v oktobri dva rocky. Moj synator bude mat v novembri 20 rokov. A poviem vam, ze nie je nic krajsie na svete, ako mat deti. Ked sa mi narodil syn, bola som mlada, mala som23, pracovne povinnosti, domacnost, muza, vsetko bolo tak nakopu. Aspon teraz mi to pride, ze to bolo take chaoticke obdobie. 🙂 Teraz si to viac uzivam, nestresujem pri prvom naznaku teploty, ako som to robila pri synovi. Na vsetko sa pozeram s nadhladom, uz tolko ani nenervacim, ako ked som bola mlada. A hlavne, obidvoch si uzivam, ale kazdeho inak, samozrejme. Lubim ich obidvoch, keby som mohla, budem za nich aj dychat. Aj oni sa maju radi, mala chodi synovi do izby, on jej pusta rozpravky, mala sa akurat pusta rozpravat, tak mu dzavoce v kuse. Mlady sa ma len pyta, ze co rozprava? 🙂 Nasmejem sa s nimi.
No a k pocitom autorky tejto krasnej temy: tiez mavam pocit, ze musim vsetkym povedat, aka som velmi stastna a spokojna na tomto svete, takze som rada, ze taketo stavy nemam len ja. 🙂
@jankatt1971 krááásne 🙂

@onep suhlasim s zeriempizzu, totalne sprosta otazka, clovek ma deti vtedy, ked je na to vhodny cas a ked sa citi na to a ked ich chce, ze nase mamy mali deti v 20-25 neznamena, ze aj my ich budeeme mat v takom istom veku, kazda doba prinasa nieco ine a meni sa a aj my sa jej prisposobujeme , nasi rodicia dreli na poli a chodili okolo statkov, aby sme mali co jest, co v dnesnej dobe povazujeme za nonsense a ani si to nevieme predstavit, ale naopak sedime za pocitacmi a mobilmi co zase v tej dobe neexistovalo, a to, ze niekto ma deti v 35 je uplne normalne, ked sa na to citi nech ich ma aj v 40 tke,
@mirkava ano je to najkrajsie stastie, ktore moze zenu postretnut byt mamou, a ja sa snazim s detmi uzivat si kazdu chvilu, pretoze cas neuprosne lleti a deti vyletia z toho hniezda, aj ked je to velakrat tazke rozne povahy a emocie ustat, ale uz vyrastli z plienok a som rada, ze su samostatnejsie a pre mna je to jednoduchsie