Nočné vykopávanie nožičkami štvormesačného. Poradíte?
Ahojte maminy, mam vyse 4 mesacneho synceka a posledne dva tyzdne hrozne celu noc vykopava nozickami a bucha o postielku. Popri tom, ale spinka, dokonca tak tvrdo, ze ho prevalim a nezobudi sa. Uz som uplne vycerpana, celu noc k nemu vstavam. Snazila som sa ho zabalit do deky na uzko, aby nemohol kopat. Uz to robil asi tyzden ked mal dva mesiace, teraz je to znova. Verim, ze to prejde, ale kedy? Mate nejaku radu? Mam ist za pediatrickou?
Ak spinka a mu to nevadi tak nie je co riesit. Ako co cakas,ze ti povie pediatricka. Robis z komara somara...Toto su fakt problemy😀. Niekto sa v noci pretoci aj x-krat,kope,hadze rukami,niekto vôbec.
nie je mu teplo? ked citam, ze poniektore tu na noc navliekaju deti do puncosiek, teplacikov, svetrikov, tak by som sa necudovala...
preco k nemu vtedy vstavas? pokojne spi 🙂
Ja si myslím, že sa treba okamžite a neodkladne poradiť s pediatrom a následne navštíviť ortopéda a ten nech vás odošle ku psychologovi... 🙂
Nechápem načo vstávaš k spiacemu dieťaťu? To fakt nemáš čo robiť a vymýšaš si pseudo problémy? Nie sme ana ,,severnej točne,. Dieťa oblečené v riadnom pyžame, dlhom, s ponožkami ti iste neprechladne. Ak ideš v noci na ,,vécko,, tak ho mrkni, prikry ale nechápem načo to riešiš. Existuju aj take zipsovacie vaky a tam už ,,nič nevykope,,.
Maminka, ty len pekne spi, bábu je asi teplo. Moja najmladšia dcéra má 5 rokov a ešte nikdy neprespala noc zakrytá. Neustále je odokrytá. Prečo neviem, ona nerozpráva. Aj najstaršie dcéra má stále nohy von - vetrá si ich. Ona mi povedala, že inak nezaspí. tak to beriem tak, že je im asi teplo, aj keď ostatné deti sú pozakrývané až po uši.
tiez hlasujem za to, ze mu je teplo 🙂
naša ešte donedávna neznesla aby bola cez noc zakrytá, vždy jej bolo horuco, vždy bola spotená, dokonce ani tenučku deku neznesla, vždy keď som ju zakryla tak sa zobodila, pak som si povedala že keby jej bola zima zobudí sa, od vtedy spí kludnejšie, nedávno išla do svojej izby do svojej postielky a dokonca sa svojim novým paplonikom s minnie sama zakryje, takže ak je on spokojný buď aj ty a spi!
keby si mala miesto jedného dieťatka dvojičky a okrem nich ešte jedno trojročné, ani by ťa nenapadlo v noci vstávať k spiacemu dieťaťu....
ked vykopava nozky robi to v castych intervaloch a po nejakom case sa na to prebudi? a znova zaspi a opakuje sa to, ci je to len sem tak a nezobudi ho to ? a kope iba nozkami ci mu mykne aj cele telicko?
Keby si videla, co robi moj 20 mesacny syn cele noci, asi by ta porazilo 😀 😀
môj malý má 5 rokov, ešte sa nestalo aby celú noc spal zakrytý, vkuse sa odkopáva, vôbec ma nenapadlo to odborne riešiť.
Ahoj. Mame presne ten isty problem. Tiez 4 mesacny syncek asi 3 tyzdne to trva a každú noc v tom istom case. Nohy hore, pustit na matra, doprava, dolava.... My sme hore a on spi,a nevieme preco to robi. Hladam aj ja rady, pripadne skusenosti...
Barca, deti prechadzaju v obdobi okolo stvrteho mesiaca velkymi zmenami nervoveho systemu a jednym zo znakov je aj vykopavanie nohami. Navrat k normalnemu spanku by mal byt okolo 19 teho tyzdna veku dietata. Ak nezavinujete a maly si vie udrzat hlavu hore v polohe na bruchu mozete ho skusit otocit v postielke na brusko, za predpokladu ze v postielke nemate prikrivky, plysove hracky a nic podobne co by mohlo sposobit zadusenie. V polohe na chrbte nepomoze nic, ani spacie vaky, okrem Marlin Magic suit. Treba to vydrzat, deti sa obvykle na ich vlastne kopanie nezobudia, takze ak vas to nerusi, mozete pokojne spat aj vy. Ak viete po anglicky precitajte si knihu "The Wonder Weeks" ku ktorej existuje aj app na telefon kde je to podrobne vysvetlene.
Síce o pár rokov neskôr ale snáď si to ešte padne na úžitok.
Dnes v noci som zistila, prečo môj štvormesačný drobec vykopáva nôžkami už niekoľko nocí..až teraz sa naučil pretáčať na ľavý bok a bruško (takže to už zrejme v tom spánku nejako nevedel spraviť a možno to vykopávanie proste k tomu patrí) .
Toto isté som zažila keď mal dva mesiace a tri týždne a tiež po niekoľkých prekopaných nociach sa zrazu v spánku otočil na bok (prvý krát to spravil v spánku a to na jeho pravú stranu) ..po úspešnom zvládaní otáčania sa aj na bruško toto vykopávanie uťalo..všimli ste si podobnú spojitosť aj vy?

Aj náš Matejko (4 mesiace) robí toto isté, dali sme ho do cestovnej postieľky, ale nepomohlo to.