Nočný plač 8 ročnej dcérky

limetka26
22. apr 2017

Ahojte,potrebujem radu. Dcera 8r mavala davnejsie nocne desy. Byvalo to zvacsa po vycerpavajucom dni a bolo to parkrat. No posledny tyzden je to noc co noc co sa okolo 22.h rozplace a krici. Uz som z toho zufala
S dcerou sa rozpravam,tvrdi ze sa nicoho neboji nema problem. Zacala som jej aj vecer davat medovkovy caj s medom. No nevidim rozdiel. Mate skusenost?

deti95060810
22. apr 2017

poradila by som sa s lekárom. ak chceš pošlem ti meno dobrého detského psychiatra...

limetka26
autor
22. apr 2017

@deti95060810 dakujem,ale psychiater bude posledna moznost.

petruldo
22. apr 2017

@limetka26 ja som malému pri nočných desoch nasadila magne B6 ampulky a pomohlo, užíval ho asi 3 týždne v dávke 2 až 3 x 5 ml ako 3.5 ročný

aristka
22. apr 2017

Urcite sa s nou porozpravaj alebo vyhladajte detskeho psychologa ,popri skole by mal byt ,info sa u triednej ucky ...mozno je dieta v skole alebo inak sikanovane ,nieco ju trapi ,ale tebe to nemusi povedat...

evica01
22. apr 2017

Prejde to.

limetka26
autor
22. apr 2017

@petruldo tiez som nad tym magneziom rozmyslala,skusim jej to nasadit od zajtra. Za skusku nic nedam. Dakujem

limetka26
autor
22. apr 2017

@aristka skusim sa s nou este raz porozpravat. A v pondelok zabehnem aj za tr ucitelku ci nebada dake zmeny,i ked prospech ma rovnaky. Je dost citliva a spominala mi ze sa nebavi uz s naj kamosku. Mozno aj to ju dako trapi. Dam s nou zajtra lepsi debat. Dakujem

johanna
23. apr 2017

@petruldo ahoj, nas maly ma 20 mesiacov. Lekarka odporucila sedaliu sirup. Myslis si, ze tu B6 mozem dat aj tak malemu dietatku? Inak my mame asi mory uz cca. rok 😐 hrozne.

petruldo
23. apr 2017

@johanna ahoj, môj mal 2,5 roka keď mu neuro nasadila toto magne B6. čo som pozerala spc tak tam je odporúčanie takéto:
Deti a dospievajúci
Roztok je určený pre deti a dojčatá po dosiahnutí 10 kg hmotnosti.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/magne-...
takže ja by som dala skôr toto ako sedaliu, ale ja som zdravotník, takže ty sa budeš musieť rozhodnúť sama, prípadne sa opýtaj lekára.

johanna
23. apr 2017

@petruldo sedalia ani nezabera. 😐 ja uz vazne nevladzem. A co hovoris na vapnik a zinok?

petruldo
23. apr 2017

@johanna no neviem zinok je skôr na imunitu, na mory to podľa mňa nebude mať účinok.

stankadu
23. apr 2017

moja mala nočné mory asi od 5r., tak som s ňou bola u doktorky. Hned sa opýtala, či nepije vela čaju, vtedy dcéra bola "závislá" na čaji, aj 3 šálky denne. Obmedzili sme a pomohlo, ale doktorka jej predpísala aj nejaké vitamíny, no neviem už čo to bolo. Vela som sa s dcérou rozprávala a tiež tvrdila, že sa ničoho nebojí. Ale ten strach tam bol, len podvedomí a ani si to neuvedomila. U nás je to hlavne strach z tmy. Deti majú silnú fantáziu, čo môže spôsobovať rôzne strachy, ktoré nevedia ani pomenovať.

johanna
23. apr 2017

@petruldo dakujem ti. Skusim teda to co si mi poslala.

ibrunova
23. apr 2017

Áno máme, trvalo to vyše dva roky, nikdy viac..

limetka26
autor
23. apr 2017

Moja moc caju nevypije, doma skor pijeme vodu,len ked sme dakde na navsteve tak sa nevie dzusov a pod ,,srakotiniek,, dopit. 😅 az teraz posledne dni jej davam ten medovkovy. Ale mala tie desy horsie viac plakala aj kricala a triasla sa . Teraz posledne dni len take mrncanie a sklabe kricanie aj trvanie je kratsie cca 3-5 min. No je to neprijemne uz ked sa blizi 22h trpnem ze kedy spusti. A to uz som bola stastna davnejsie,ze to skoncilo. Ale som si teraz spomenula,ze vlastne jej to znova zacalo ked bola chora a mala horucku. Cca mesiac dva dozadu. Vtedy bola pri svokre a zaspala a ta hned volala ze nevie cos nou robit ze hystericky plac ze musi skrine v skole stahovat. Ked som prisla pre nu a znova zaspala doma tak do pol hodky znova plac ze sa boji ze umrie. To som bola vyplasenaa😨

stankadu
23. apr 2017

@limetka26 mala problémy s dýchaním, ked bola chorá? Soplíky, nádcha alebo kašel? Alebo vysokú teplotu? Možno si našla pôvodcu nočnej mory.

limetka26
autor
23. apr 2017

@stankadu mala teploty sopli stale trocha,je alergicka. Kasel nie mala len zo dva dni teploty. Myslis,ze tym to zacalo? A potom preco sa to drzi ked je tomu tak dlho,zeby mala daky virus alebo parazita v sebe? Ci?

stankadu
23. apr 2017

@limetka26 neviem, ťažko povedať. Ja ked som bola malá a bola som chorá, mama jedla ananás a ja odvtedy neznesiem vôňu ananásu. Skôr si myslím, že je to psychika. Možno sa jej počas choroby niečo zlé snívalo a drží ju to dodnes. Skús sa jej jemnučko popýtať, čoho sa bojí, ked vraví že umrie. Alebo či si pamätá čo sa jej sníva.

zuzana203
23. apr 2017

@limetka26 Ja som mala nočný des ako malá, mama doteraz spomína ako tŕpla príchodom 23:00, kedy to pravidelne prichádzalo. Teraz, s odstupom 30.rokov viem presne, čo mi vtedy prebiehalo hlavou a rovnako ako Tvoja dcéra, bála som sa, že umriem. Toto mi inak zostalo doteraz. S tým desom sme chodili k neurológovi, ale voa menej iba na sledovanie. Žeby nejako pomohol si nespomínam. Potom to samé odznelo. Držím palce

limetka26
autor
24. apr 2017

@zuzana203 sranda ze aj po tolkych rokoch si pamatas. Je to stresujuce,ani by to dako nevadilo,ale ked zacne rozpravat ze umrie ze sa boji a nechce umriet a pritom ma otvorene oci a nevnima realitu,je to dost desive. Hadam to odznie aj u nas cochvila. Tuto noc nastastie nic. A uz sa aj ona pyta rano ci zasa mrncala ci mala tie stavy.

zuzana203
24. apr 2017

@limetka26 pamatam si to presne. A bolo to presne take strasne ako Ti hovori Tvoja dcerka. A presne, nic si rano ani ona nepamata. Drzim palce, nech uz to mate za sebou.

zuzana203
24. apr 2017

...presne presne presne.....nejako som si to slovo neustriehla

stankadu
24. apr 2017

inak toto môže byť aj forma námesačnosti

ibrunova
25. apr 2017

Mojej dcére liečiteľ povedal, že je to nejaký negatívny nespracovaný zážitok, o ktorom reálne nevie, len v spánku sa jej vybavuje.