Nosilo vaše dieťa Lorrach ortézu?

nikolago
2. júl 2019

Najdu sa tu rodicia, ktorych deti nosili lorach ortezu? Moju dceru to caka a chcela by som vediet ako to bolo s nosenim nohavic, ci s tym dietatko dokaze aj sediet, alebo popripade aj lozit? Dakujem za kazdu reakciu aj radu.

oblivian
2. júl 2019

Poradiť ohľadom ortézy našťastie neviem, chcem povedať len toľko, že môjmu synovi na prvom vyšetrení bedrových kĺbov doktor diagnostikoval ťažšiu formu dysplázie. Na dieťati som nevidela nič abnormálne, preto sa mi to nezdalo a išli sme k inému ortopédovi, ktorý bol dôkladnejší a mal lepší USG prístroj. Čuduj sa svete, dieťa bolo zrazu úplne zdravé. A ten prvý ortopéd nám predpísal na pol roka ortézu... Tak ja som chcela iba toľko, že odporúčam navštíviť minimálne dvoch ortopédov...pre istotu...
Všetko dobré! 🙂

nikolago
autor
3. júl 2019

@oblivian my sme boli u troch ortopedov, jeden tvrdil, ze je prava zla, druhy, ze su dobre obe a mame prist na kontrolu jadierok o 3 mesiace. Prisli sme na kontrolu a robil iny doktor,ktory nam tvrdil,ze zla je lava noha. Kazal, aby sme prisli ked bude robit ten druhy doktor, nech si to riesime s nim. Tak sme prisli ked robil ten druhy, urobil jej sono a zase tvrdil svoje, ze obe su v poriadku. Nakoniec sme isli do BA, tam jej urobili sono a hned sa im to nezdalo tak nas poslali pre istotu na rtg a zla je prava a to az tak, ze mala uplne klbik vonku z jamky. Len krutili hlavou ako mohol niekto povedat,ze to ma v poriadku. Dcera vtedy mala 7 mesiacov, co je vysoky vek a nepomohlo by siroke balenie ani orteza, tak jej museli zasadrovat nozicky. Ja teraz lutujem,ze sme neverili prvemu doktorovi a neliecili ju hned, ked mala 3 mesiace. Teraz by uz mozno bola vyliecena.

oblivian
3. júl 2019

@nikolago rozumiem, to je pravy opak nasho pripadu. ale aj tu je vidiet, ze nie je lahke zistit, aky je skutocny stav klbikov, preto jeboodla mna dolezite vyhladat kvalitneho odbornika s dobrym usg pristrojom

leaem
19. júl 2019

@nikolago Aj nas caka onedlho nosenie Lorrach ortezy. Podla obrazku to vyzera, ze sediet by sa malo dat,. Nam lekar zatial len povedal, ze ciastocny pohyb bude mozny.

nikolago
autor
19. júl 2019

@leaem my ideme buduci piatok na kontrolu, tak sa na to popytam a ak chcete mozem Vam dat vediet. Mozem sa spytat ake stare je Vase dietatko?

leaem
19. júl 2019

@nikolago Nasa dcerka ma buduci tyzden 5 mesiacov. Momentalne ma druhu spiku treti tyzden. Nahodou sme sa nestretli na Kramaroch cca 20-21.5.? Vas pribeh mi je povedomy. Co sa tyka nosenia nohavic, ja jej planujem davat pod ortezu ustrihnute puncosky a ak bude chladno, tak nejake volne teplacky na jednej strane rozstrihnem a nabijem tam cvocky na zapinanie, aby som jej to mohla obliect. Uvidim aka bude realita.

nikolago
autor
20. júl 2019

@leaem mohli sme sa vtedy stretnut, mojej davali 22.5.prvu spiku. Lezali ste s nami na izbe, ci ste boli v izbe vedla?To je dobry napad, budem musiet poprerabat nejake nohavice aj ja.

leaem
20. júl 2019

@nikolago Myslim, ze sme boli spolu na izbe 🙂 svet je maly. Na stastie ten cas bezi a nase dievcata uz budu mat cochvila sadru dole.

nikolago
autor
21. júl 2019

@leaem tak to Vam napisem sukromnu spravu😊 veru uz nech maju aspon tu ortezu.

leaem
25. júl 2019

@nikolago prisla sprava?