Novorodenec a pes v byte
Ahojte, chcela by som sa spytat, ako ste fungovali po navrate z porodnice, ked ste mali v byte psika. Mame doma 11rocneho psika, ktory je ako nas milacik, a nerada by som sa ho vzdavala. Pripravovali ste psika nejako specialne na prichod babätka, dali ste ho na sestonedelie prec? Ako sa spraval psik k babätku? Dakujem.
@mawka co ti psi znesu ze?🙂 ja by som na jej mieste malej uz nohy ruky obkusala:D a tota hluska chlpata drzi jak hluchy dvere🙂 ma. uz ked ju vytoci do nepricetnosti, tak ju skrabla ... ale tie vycitky co potom mala, som na nu nemohla ani kricat:D jak mala zacala plakat...chvost medzi nohy, zaliezla za gauc a nevyliezla do vecera hahaha
presne tohto sa bojim...my mame fenku 2rocnu, yorkshir+westik krizenec...a ona je hrozne hlupucka,,zavija stale ked niekto pride(jasne,od radosti) a steka aby si vyziadala pozornost...na vsetkych skace,olizuje..a nedokaze rozoznat povely ze ticho a podobne... bojim sa ze si nebude uvedomovat pritomnost babatka a bude mi ho stale budit..nuz davam tomu ale sancu a uvidime po narodeni mimca,podla situacie,..bohuzial ak mi zobudi 3x za den maleho,tak ju asi budeme musiet niekomu darovat ☹
@lucinocka 😀 tato nasa bola uzasna. ani nepipla, len v ociach si jej videla, co si mysli. ani nejde o to, ze by jej maly robil zle, len mu prislo zabavne jej rozprestriet usi, dvihnut papulu a kontrolovat zuby, pokusy o trhanie obocia pinzetou 😅 😀 to som skoro skolabovala, lebo sak povestne ticho, takze kontrola a trpela som s tym psom. a ta lezala a ani sa nepohla, chudato. este ze jej oko nevypichol. ale z toho vypliva, ze deti nas vnimaju, co robime 😀 ona bola najlepsi pes akeho som kedy mala.
@matta308 joj 2 rocna fenka je este babo.... co moja vystrajala v 2 rokoch...neboj sa, a fenky vacsinou maju nejaky ten materinsky instinkt....a poviem ti, lepsie ked si naucis dieta spat v hluku jak v uplnom tichu... my sme byvali na polostrove, kde zavyjaju sakaly celu noc...a pes hocikedy vyletel so stekotom na balkon v noci, co sme ja a muz infarktove stavy...a mala niiic.... mali sme zemetrasenie...mala nic...vysavala som kolo nej...spala🙂
jak zacala mala stvornozkovat, pes mal akurat 2 roky...a to zozrali nervy mne...poroztacany toaletny papier, povyberane vreckovky potrhane, mala vyhadzovala hlinu z kvetinaca, pes rozhadzoval po balkone...oni dve sa zabavili perfektne:D
@lucinocka 😀 vsak jasne...aj zato hovorim,ze dam tomu este sancu...ale ona stale steka,a teda hlavne ked pride drahy z prace...tak strasne sa tesi,ze stekoce este 10 minut po jeho prichode 😀 ale snazim sa ju teraz za to karhat, a zdaaaa sa mi ze malicko sa to zlepsilo,tak snad s prichodom mimca bude ohladuplnejsia 😀
@matta308 skus jej dat slabo na rit a povedat razne dost a stacilo... moja ma teraz 4 roky a staci mi, ked dvihnem ruku a poviem dost...a prestane stekat....celkovo by som povedala, ze sa ukludnila az teraz v tom 4 roku...v podstate cele dni prespi...sem tam pride do sofiinej izby ukradne jej dajaku hracku, zvycajne vyfasuje od malej druhou hrackou po hlave a je spokojna...uz ju ani hracky neberu...jedine s tym sme mali problem, ze vsetky kocky drevene a pohariky plastove na skladanie, to vsetko poriesila chlpata
@mawka och presne...pred mesiacom zozrala cely detsky krem...tri dni som zbierala vonku biele hovna....cumle, my sme mali cez 50 urcite, cumle na flaskach tiez tak...vsetko silikonove zozrala...zavislak...teraz uz ne, moze byt flasa od kakaka cely den vedla nej a nevsimne si...a pred dvomi rokmi...silikonovy klobucik, som dokojila malu, polozila klobucik na vankus, dala malu na plece a klobucik tam uz nebol...
@lucinocka no, ako keby si pisala o nele nasej 😀 raz zozrala malej striebornu nausnicku. rozzula ju nadrzovku. nasi detom k sebe kupili pred rokom poschodovu postel, normalne z toho mala traumu, lebo spvala s malym vzdy a teraz maly hore a neverila by si, ako jej z toho preplo. nakoniec to vzdala a zacala spavat s malou, co bolo dovtedy neslychane u nej. a uplne najlepsie sa jej spi pod postelou, su take vysuvacie perinaky a tam si lahne a hotovo. ma v pazi 😀 cez den. minule sme ju hladali, kricime na nu, kde je, uz nervy, ci neutiekla, co sa stalo. nakoniec kukneme tam a ona takym rozospatym kukucom akoze Co vy chcete, nebudte ma. psycho no 😀
@mawka Sofia sa tolko vrti v noci, ze s nou nikto nechce spat, ani pes:D zato sme ju vysachovali po poslednom zube do svojej izby...a ked sa v noci zobudi, a pride ku nam do spalne, jak sa otvaraju dvere, tak sa dviha pes a odchadza z izby:D a rano mala spi s nami v posteli a pes v Sofiinej posteli na vankusi:D vsetko znesie, ale v noci chce mat klud, tak jak ja:D
Zaujima ma ci si takuto otazku davali aj ludia, ktori byvali pod jednou strechou s kozami,kravou a pod. Sme ludia,ale stale sme len zivocichy. Vzajomne si dodavame aj nejaku imunitu. My berieme nasu fenku ako sucast rodi y. Ani by mi nenapadlo dat ju prec alebo proste ako to budeme riesit. Nie je co riesit. Tak isto s nou budeme chodit von,budeme jej davat jest,hrat sa s nou aj ked bude babo.
@mawka och to si neviem predstavit, nasa ma 4 kg a stale leti do vzduchu, ked sa niekto otoci ...cize sa nasrala a odstahovala sa do kosika pri posteli...odvtedy s nami spi len v zime, lebo my v spalni netopime...a moj pes sa trasie aj v lete na plazi...tak vtedy lezi pri nohach a robi mi termofor:D
kocky mate to teda vtipne s hafanmi. som fakt zvedava, co bude robit ten nas, lebo je to riadny vymyselnik. ale aspon sa doma nenudime 😀
@bubinko1506 to veru nie, nech si hovori co chce kto chce, je to ako mat 2 male deti doma...oci na stopkach, 24/7 pohotovost, obe chcu mat svoju chvilku so mnou len pre seba...jak mala zalahne uz sa ku mne trepe pes na maznanie...a snazila som sa od zaciatku, aby nepocitovala ani chlpata, ze je na druhom mieste, aby sme sa vyhli nejakej ziarlivosti...cize sme ju aj vsad ebrali so sebou, ked som nemala cas na nu, venoval sa jej muz, teraz nas uz tak nepotrebuje, staci, ze nas citi, ze sme pri nej🙂 ale steniatka do tych 3 rokov, potrebuju lasku ako male babo aj pozornost🙂
@bubinko1506 my sme niekde čítali, že má sa zobrať plienka od novorodenca a dať psom onuchať. tak ja som tak po drahom poslala "darček" našim psom. ked sme prišli domov z pôrodnice tak obe mu hned strčili nufáky k zadočku a vedeli, že tú vônu poznajú. malému zatiaľ nič neurobili, mladšia ho aj strážila kým bol maličký, staršia ho nejako neriešila, a teraz ked k nej príde malý tak sa zdvihne a odíde, ona nikdy k deťom vzťah nemala. ale zasa ked malý niečo žuje tak to sú najväčší kamoši lebo im dáva všetko čo a on je. často krát malého nájdem ako je natrepaný s nimi v pelechu alebo leží na tej mladšej. tá si nechá všetko.
psov vonku sa tiež nebojí, večer častokrát chodíme okolo takej grupy venčiacich a malý tam pobehuje a hľadí si s tými psami z očú do očú kedže sú to vačšie psy a on je ešte malý😀 no zlatý😀
ak chceš psíka nejako prichystať na bábo a hlavne ked je psík žiarlivý tak skús popozerať cvičenia od Victorii Stillwelovej - Bud ja alebo pes - v jednej časti toto riešila.
Aj my sme dostali otázky ked sme čakali malého že čo zo psami. Samozrejme že ma ani nenapadlo ich dať preč alebo niečo podobné a to máme pitbulla a bullteriera. 🙂
@ynett no ja neviem, ale pitbuli, stafordi a bultaci su uplne super pri detoch. este som sa nestretla s agresivnymi psami tychto plemien. nie je zly pes, len zly pan, vies ako sa hovori. ja mam vo vchode stafordicu susedovych a ta co robi s deckami, sa vzdy sulam na tom. az cvrka od radosti a necha si so sebou robit co chce, aj od cudzich deti. papula krasna. aj jeden chalan chodi stafordicu vencit, jej sa prihovorim, cvrkne, lahne na chrbat, rozcapi sa a zeno hladkaj ma 😀 a inak v jednom dokumente toto bolo, ze stafordi, pitbuli a bultaci su super k detom. len fakt zalezi na majitelovi. ked ho niekto vedie k agresii od steniatka, iste, ze ten pes bude agresivny a je uplne jedno, ci je to ratlik alebo fila.
@mawka @ynett tiez som pocula, ze stafordi a pitbuli su super pri detoch, pokial teda majitel zvladne ich vychovu. bratranec mal pitbulku a to bol uzasny pes. ten nas oriesok (mama vlciak, otec jazvecik alebo nieco ine nizke), ked k nam pride navsteva, tak najprv steka, akoby ho z koze drali, ale akonahle ho niekto zacne hladkat, tak sa zvali na brusko, labky hore a nechava sa hladkat. parkrat si od radosti cvrkol a samozrejme navsteva sa musi hrat s loptickou 😀
@mawka
@bubinko1506 vsak baby ja som nikde nepisala ze nie su dobry k detom🙂 len okolie to u nas nevedolo a pytali sa vsetci co s nasimi psami urobime🙂 bullici su v anglicku oblubeny babysitteri🙂
@ynett my mame tiez bulika a cakame babo a teda uz vela ludi sa nas pytalo, ci dame psa prec, co si ja neviem predstavit, ved je to jeden z nas, ale kazdy sa diva na neho ako na psa zabijaka, pritom on deti zboznuje, akurat je to taky saso poblazneny a budeme ho musiet naucit viac opatrnosti. a hlavne nechcem, aby mal pocit, ze je odstrceny kvoli dietatu, budeme sa snazit mu venovat tolko pozornosti, kolko to len pojde...ale ked vidim, ze aj ku mne sa sprava inak a nevyskakuje uz tolko a chodi sa len mojkat, tak myslim, ze bude super vychadzat aj s babatkom 🙂

@bubinko1506 uplne v pohode...pes nam vliezol do auta, ked sme dosli z porodnice...chcela vidiet malu...a odvtedy sa nepohli jedna od druhej...nebranila som jej ani ked ju chcela onuchat, olizat...pes prevzal ulohu strazcu, maju pekny vztah🙂 bola to laska na prvy pohlad🙂