Novorodenec a pes v byte
Ahojte, chcela by som sa spytat, ako ste fungovali po navrate z porodnice, ked ste mali v byte psika. Mame doma 11rocneho psika, ktory je ako nas milacik, a nerada by som sa ho vzdavala. Pripravovali ste psika nejako specialne na prichod babätka, dali ste ho na sestonedelie prec? Ako sa spraval psik k babätku? Dakujem.
na mojom mieste by som psa dala prec...psovi niektorym padaju chlpy ,pre babatka to nieje dobre...vlastne sa rozhodnut dieta alebo pes..mne sa nepaci ak ma niekto male dieta novorodenca a psa v byte...fuuu neee...Clovek by sa mohol raz rozhodnut bud ten clovek alebo pes...to je moj nazor
u nas v pohodicke, po prichode z porodnice sme nasej Stelle dali onuchat babo vo vajicku, potom aj plienku a zda sa ze pochopila - ona myslim ze citila ze sa daco deje este ked bol v brusku - bola taka ina ku mne, aj si parkrat vylozila hlavu na moje brucho co nikdy predtym nerobila, stala sa z nej opatrovnicka, spava na koberceku pri postielke a ked sa maly zobudil a som bola niekde dalej od neho, prisla po mna 🙂 Slavko ma teraz skoro rok a pol a jedno z prvych jeho slov bolo: Stea :D a kazdy jeden pes ktoreho vidi je Steaaa 😉
@lealei ale tu nie je na vyber, psa si neporiadis ako hracku ci okrasu. Beries ho ako clena rodiny. Ja svojmu prvemu za mnohe dakujem. Teraz mam druheho a uz cely zivot budem chciet mat psa. Chlpy povysavas, labky umyjes, a vsetko ho dokazes naucit. Este aj noviny nosit. Oni nas ucia neskonale milovat, preto ziju len stvrtku nasho zivota aj ked clovek by si prial aby bol s tebou cely zivot. Tvoj nazor je cisto o pohodlnosti, mam psa, prislo dieta, dam ho prec, ved co? On ta len miluje laskou o ktorej ty ani netusis.
plný súhlas @vishka 🙂 vždy sa dá nejako zariadiť. my máme yorkshirku, takže chlpy neboli problém, labky sa umývali po prechádzke a každý týždeň kúpanie. dieťa nie je sklenníková kvetina, imunitu nezíska zo sterilného prostredia. aj naša doktorka povedala, že pre dieťa je to fajn vyrastať so psíkom pri dodržaní základnej hygieny. keď som bola tehotná s prvým synom, spávala mi celú noc pri bruchu a zohrievala ho 🙂 keď sa narodil, tak stále chodila okolo postielky a kontrolovala 🙂
a na otázky typu "čo urobíte so psom, keď budete mať bábo" som bola vyslovene alergická, a hlavne keď prišli od ludí, ktorí mali sami psíkov 😠
Ahojte žienky chcem sa informovať z manželom sme sa rozhodli mať babo mám v dome 2 kocúrov a jedného psa všetci nám vravia aby sme ich ďali preč ale my nato nemáme už sme si zvykli a nevieme si prectavit už bez nich ale tiež chceme aj babo prosim porade nám vopred veľmi pekne ďakujem.
@peta1223 nie je nic lepsie ako ked dieta vyrasta zo zvieratami, moj syn ma 3 roky a od malicka je vvkontakte aj so psom aj s kocurom a nemame problem, samozrejme na nich treba dohliadnut, hlavne aby im maly zle nerobil. Minuly rok nam zomrela nasa Ginka a dlho sme nevydrzali a dali sme domov steniatku z utulku, su to skveli partaci. Takze ja by som v tombproblem nevidela. Akurat my mame kocura vonku, lebo ja som alergicka na macky. Psikovy po kazdej prechadzke umyvame labky a fungujeme.
@peta1223 my mame tiez psa vnutri,aj vonku,aj macky a prezili sme vsetci v zdravi.ziadne specialne opatrenia sme nerobili,akurat castejsi vysavam😁a Zuzi psika ani netaha za usi,ani nestrka prsty do oci,akurat som dala malu onuchat vsetkym a postupne sme chodili k nim aj vonku a parada
@bubinko1506 my síce psa nemáme, ale v okolí mám kamarátky, ktoré majú (dokonca viac psov alebo zvierat). ako píšu niektoré mamičky, treba sa venovať psíkovi, ukázať mu nového člena a jasné, pozorovať jeho správanie, aby sa niečo nestalo a nenechávať dieťa so psom osamote. ale okrem toho si myslím, že dieťa a akékoľvek zviera je super 🙂
@peta1223 pes je s nami vsade, jedine kam na postel a gauc ho nepustam, lebo nam to poradila cvivitelka aby vedel, ze maly je v hierarchii nad nim, nakolko maly tam chodit moze, inak ma v kazdej izbe pelech, aj s nami spava v spalni, ale tiez vo svojom peliesku, mam riadneho chlpaca a teda vyaavam asi kazdy druhy den, no moj maly sa vobec neboji psov a ked stekaju ako besny je v siedmom nebi, steka na nich naspat a tesi sa z toho, tam mu zase vysvetlujem, ze nie kazdy psik je kamarat a nemoze atrkat prsty cez plot.
@eruuuska no toto bude pre nás problém nás pes spava snami v postelí a asi ho to už neodnaucime bo keď som bola po laparoskopickej operácii tak sme ho museli nechávať pred spalninou máme takú izbu tak musel byť tam ale nechcel biť tam a mne to nedalo tak som si ho opatrne ksebe zobrala
Urcite nedavat hafaca prec! My mame aj psa aj bytoveho zajaca.Maly je nateseny.ked som priasla z porodnice, manzel naklonil vajicko s malym k psikovi a zajko si zvykol hned.vlastbe aj psik.nakukal mu do postielky a vyslaloval ze aj on tam chce ist, vrtel chvostikom.A to mame psa vonku na dvore no aj v dome niekedy 🙂 takze za mna urcite ano ☺
Aj my máme dobermanicu, ktorá bola členom rodiny už pred bábom a ani mi nenapadlo dať ju preč. Pre dieťa je najlepšie keď vyrastá so zvieratkami, buduje si imunitu a učí sa milovať nie len ľudí. Podľa mňa zopár chlpov na zemi a rozsypané granule dieťaťu nijako neublížia. Uznávam však, že sú aj ťažké chvíle, keď treba ísť so psíkom von a dieťa je choré alebo niečo, no všetko sa dá vyriešiť keď sa chce... Malý bude mať už 3 roky a sú úžasní parťáci spolu...
@peta1223 ale cobyyy, zvieratá a deti patria k sebe.Mam dve deti a oboje sú "odchovane" na psoch a mačke.Psov sme zadovážili presne v čase tehotenstva,takže rástli spolu.Zalezi aj od povahy zvieratka,starší syn s buldockou boli super pár,ona si nechala všetko.Teraz mops s dcérou to je iné,stále oči na stopkách,mopsina škriabe a je ako neriadená strela,malú nesmiem nechať loziť plus mops strašne plzne,chlpy sú všade.Macka je v pohode,ta je vonku.Syn mal okrem ineho alergiu na psie chlpy,a klop klop,za pol roka so stenatom bolo po alergií.Babatko nie je dôvod vzdať sa zvierat v byte pokiaľ nie sú vyslovene agresívne.Treba len dodržiavať hygienu,zákaz spálňa,detská izba,postele atď a nenechávať deti samé s nimi
@peta1223 u vas to mozno nebude problem, tato nasa je pojasena koza, preedtym co sme mali fenku ked sa maly narodil tak tiez s nami aj s malym bola v posteli, aj na gauci, to len tato utulkacka je aj raz taka velka a temperamentna tak preto nam to cvicitelka poradila, kazdopadne pre dieta je podla mna velmi dobre ak vyrasta so zvieratami 😉
Preco by si sa ho mala vzdat.Uplns pohodicka a to mame 2 🐶Prve dni nevedeli co sa deje ale netreba teraz psika zanedbavat...Treba sa mu prihovorit a pohladit.Moja chlpata slecna dokonca spi s nami v posteli 😂Je to maltezscka cize mala rasa.Vencila sa s nami na prechadzkach.Bereme ju vsade zo sebou kde sa da😊Ale poznam aj pripady kedy psa uplne odstrcili alebo dali prec.Teraz ma dcera 2roky s zboznuje nasho hafana a je to krasny pohlad ked sa ku nej prituli s spolu sa hraju ❤️A ked ideme do obchodu tak sa stsle pyta svoju ksmaratku a po prichode domov sa jej tesi💋Tskze uplna pohoda pes a dieta=❤️
@peta1223 naše dámy tiež s nami spávali v posteli. cca 3-4 mesiace pred narodením malého sme im zakázali chodiť do postele, chvíľu to trvalo ale naučili sa že nemôžu, už sa ani nepokúšajú, dokonca do spálne prestali chodiť. urobili sme to skôr, aby si malého nespájali s tým, že už tam chodiť nemôžu. a v pohode to zvládli. a to už neboli nejaké mladé, jedna mala 6 a druhá 7 rokov, keď sa museli odnaučiť.
Myslim ze to by praveze nebolo dobre dat ho na sestonedelie prec 🙂 doteraz sa smejem inak ba kazdom.videu co mame prve kupanie atd je aj psina vyskerena strcena do zaberu 😂 ked som krmila malu pes lezal oprety z druhej strany a tulil sa... a v pohode prve dni sice knukala furt nakukala na nu, a v noci nas budila vyse jak dieta lebo len mala zamrnkala a pes zacal knucat a hnat nas preco za nou nejdeme, ale casom si zvykol aj pes a ked mala v noci place tak sa zobere a ide spat v klude do obyvacky 😂 ...inak fajn trik je ajnposlat ocikanu plienku onuchat psikovi z porodnice a dajte mu k tomu odmenu, normalne si ju opatrne onuchala ked sme prisli domov a uz za par dni az doteraz ked aj mala spi tak havina si ide lahnut k nej do izby a strazi

Najdolezitejsia vec, ktoru musis urobit po navrate z nemocnice je prve dva tri dni venovat viac pozornosti psikovi, aby si nemyslel ze je v dome nepriatel. Pripadne mat pripravenu odmenu. Budes kojit, bude sa ticho pozerat, skus ho jednou rukou pohladit a podat mu piskotu. Psik sa bude chciet kontaktovat ,nuchat, olizovat. Za kazde take spravanie, ktore ty povazujes ze je spravne ho odmen. Odmena pre psika vzdy znamena, ze ano takto to je prijemne, takto to mam robit 🙂 A mozes urobit predpripravu psika. Tahaj ho za kozu, za usi, strkaj mu prsty do ust, nosa, oci. To co robi uplne male dieta lebo objavuje. Aby si si zvykol 🙂