Občasná triaška polročného bábätka pri zaspávaní. Stretli sa s tým?

stella33
9. okt 2014

Mám 6 mes. chlapčeka, ktorý spáva cez deň tak 4x po polhodine až hodinu. Zaspáva ťažko, často na rukách, pri dojčení, s plačom. Niekedy, keď je dlhšie hore, je unavený, a uspáva sa pri dojčení, začne jemne triasť hlavičkou, niekedy aj rúčkami. Po chvíli, keď ho uchopím za rúčku, sa upokojí.

melalex
9. okt 2014

Mojej sa tak triasli nozky a ani neviem kedy to zmizlo.

kacena4
9. okt 2014

mozno sa len potrebuje ukludnit trasenim hlavicky, lebo je vycerpany, druha moznost je ze je to nekontrolovatelny tras a to treba dat skontrolovat neurologickou, treba skontrolovat ocka ci sa nevyvracaju z bielok pocas trasu, tiez je rozdiel si je to trasenie alebo zasklby. asi by som sa na to spytala pri prehliadke pediatricky mozno to nic nie je,ale pre istotu...

reddy13
10. okt 2014

Ahoj stella. Tak tento "problem" ako pises, pozorujem aj ja u mojho 5mesacneho synceka. Vsimla som si to niekolko dni po druhom ockovani, nasledne na to prechladol (neviem ci to je suvis) a trasenie hlavkou a ramienkami pozorujem este 3 tyzdne po prvom traseni. Nie je to kazdy den. Je to pri kojeni, ked este nie celkom uplne spi, lebo este pije mliecko. Je to pre mna dost neprijemny pocit, ako keby mal nejake nervove tiky. Buduci tyzden idem k neurologicke na kontrolu, tak sa chcem na to spytat. Dufam, ze to nie je nic vazne, ze to je len prechodne vyvojove obdobie.

matkovazuzka
21. apr 2015

@reddy13 @stella33 nám sa to tiež deje, pár krát keď mal 2,3 mesiace a teraz má 7,5 a už asi 2 mesiace sa to nepravidelne opakuje ..pri zaspavani na prsníku, ale nie vždy malému začne sklbat rucickami, hlavičkou, niekedy ma ocka zavreté niekedy otvorene, trvá to par sekúnd kym ho neoslovím,alebo mu pobúcham po ritke.Niekedy slabšie, inokedy silnejšie, skúsila oslovenie, pohladkanie, nasilu vytiahnuť prsník z úst niekedy pomohlo inokedy nie, zrovna dnes pri kojení ho zase triaslo, vytiahla som mu prsník, ale neprestal triaslo ho ešte pár sekúnd, najviac ma trápi, že nikto nič nevie a nikto nám nedal konečné stanovisko, boli sme aj na neurológii a nič, máme ho sledovať a natáčať ale zachytiť je to jednému človeku obtiažne a máme ísť na kontrolu, ideme aj na vyšetrenie na reflux, čítala som tu na MK od jednej maminy že mali to isté a diagnostikovali im skrytý reflux, iný mi to vyvracajú že to nemá nič spoločné z refluxom .. ako ste dopadli vy maminky prišli vašim detičkám na to čo to bolo ?

therra
3. apr 2016

@reddy13 @matkovazuzka ahojte, viem ze je to uz stars temaale mam sa to teraz stalo 2x za rovnakych podmienok ako popisuje reddy13. Pri kojenie ked zaspava, po druhom ockovani CCA 2 tyzdne. Ma 5 mesiacov.Prosim napiste mi akoto S vami dopadlo, ci to preslo, ale sa objavil vaznejsi problem. Dakujem

charity
3. apr 2016

Taktosa moze prejavovat epilepsia. Chcelo by to neurologa.

norikk
15. jan 2020

Zistili niekomu niečo konkrétne? My ideme až o 2 mesiace na neurológiu

matkovazuzka
19. jan 2020

@therra nam to preslo ked som prestala kojit, povedali nam vraj tak zanieyene si uzival kojenie, ze ho az triaslo

lucialaj
19. jan 2022

@reddy13 ahoj, viem, že je to riadna doba, ale chcela som sa spýtať ako to bolo s tým trasenim u tvojho chlapčeka.
Vyrástol z toho? Mám čosi veľmi podobné so svojím 5 mesačným dievčatkom.
Vopred vďaka za odpoveď 🙂

therra
19. jan 2022

@lucialaj ahoj, u nas to preslo same. Stalo sa to iba par krat nastastie. Vraj to moze mat súvis s dozrievanim nervoveho systemu. A pri kojeni sa babatko proste tak roztuzi az sa roztrasie. Ja som malemu potom bud vytiahla prsko von alebo tak aby sa ukludnil a za par sekund to prešlo. Dzim palce aby sa to nezopakovalo vela krat, viem ze to vyzera celkom strasidelne.

lucialaj
21. jan 2022

@therra ďakujem za odpoveď 🙂